Yhdysvaltain presidentinvaalien ääntenlaskenta jatkuu – Nouseeko Joe Biden kuitenkin lopulta voittoon?

Blogi, torstaina 05.11.2020

Barack Obaman aikainen varapresidentti Joe Biden on kirinyt tärkeissä vaa´ankieliosavaltioissa ääntenlaskun edetessä ja tällä hetkellä näyttää siltä. että hän olisi voittamassa vaalit. Edelleen kuitenkin Donald Trumpillakin on ohut sauma raivata tiensä jatkokaudelle.

Pitkäksi ovat venyneet jo Yhdysvaltain presidentinvaalien vaalivalvojaiset eikä loppua näy. Suomessa jo ääntenlaskentaan keskittyneet lähetykset päättyneet, vaikka seuraavasta presidentistä ei vielä ole tietoa. Aamulla nyt tilanne edennyt kuitenkin niin, että presidentti saattaa USA:ssa vaihtua. Vielä asiaa ei pysty varmaksi sanomaan ja varmaa on ehkä vasta ainoastaan se, että riitelyksi tämä menee ja äänien uudelleen laskua tai myös keskeneräisten ääntenlaskun keskeyttämistä tullaan vaatimaan. Ja mielenkiintoisinta, että juurikin presidentti Donald Trumpin joukoista on vaadittu kumpaakin. Toisaalla siis uudelleen laskentaa ja toisaalla keskeneräisen ääntenlaskennan keskeyttämistä. Sillälailla.

Uskon, että tänään kuitenkin tuo vaadittavan 270 valitsijamiehen raja rikkoutuu ja nyt näyttää siltä, että Joe Biden sen tekisi, vaikka eilen vielä omat arvioini osoittivat toista. Miten ja koska presidentti tällaisen tilanteen jälkeen vaihtuisi onkin sitten ihan toinen asia.

Tänään aamusta ensin Veikkauksen hallintoneuvoston kokous ja sitten etätapaaminen Tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa ulko- ja turvallisuuspolitiikan ajankohtaisista asioista. Normaalisti tapaamme presidentin kanssa joko Mäntyniemessä tai Presidentinlinnassa kahvin ääressä, mutta nyt koronatilanne siirtänyt nämäkin tietoturvaverkkoon.

….

Kello 21.58 ja Helsinki Areenalta kotiin. Ilta siellä Karjala-turnauksen parissa ja hienoa, että tällainen turnaus näinäkin aikoina voidaan läpi viedä. Venäjän nuoret tällä kertaa Leijonia parempia. Toki meidänkin joukkue ennätysuusi eli maajoukkue-debytantteja lähes ennätyspaljon. Mutta ei muuta kuin eteenpäin ja nälkää tämä ilta varmasti meidänkin uusissa leijonissamme kasvatti.

Yleisöä Helsingin hallilla liian vähän. Koronarajoitteet ja turvallinenkin peliin tulo mahdollistaisi paljonkin enemmän  katsojia ja toivottavasti viikonlopun peleissä nähtäisiin enemmän yleisöäkin. Yleisöä nimittäin nämö turnaukset ja myös urheilutapahtumien jatko muutenkin tarvitsee. Muuten nämä ja myös urheilusarjamme laajemminkin joutuvat sulkemaan oviaan ja ehkä keskeyttämään kausiaakin kesken kaiken. Ei siis pelkästään koronan takia vaan sen takia, että rahat eivät enää riitä.

Mutta ei tulosta vieläkään Yhdysvalloista. Tilanne edelleen auki ja näyttää siltä, että kumpi tahansa lopputulos on vielä mahdollinen. Toivottavasti ääntenlaskenta etenisi nyt hyvin ja tuloksesta saataisiin selvyys mahdollisimman pian.

Kommentit