Yhdistävä retki Kyyniönlahden Kodalle – ”Alex saa väen ylös, ulos ja liikkeelle – ja äänestämäänkin”

Blogi, lauantaina 10.02.2024

”Alex saa väen ylös, ulos ja liikkeelle – ja äänestämäänkin”

Niin se vaan on. Paukku pakkanen herätti tänäänkin täällä Hämeen sydänmailla viimeiseen kampanjapäivää presidentinvaalien osalta, mutta ei sekään meitä eikä mukaan lähteneitäkään haitannut. Tänään meillä olikin sillä tavalla sopivasti sovittuna ulkoilutapahtuma.

Pakkanen paukkui.

Yli -20 asteen pakkanen – yöllä vähän enemmänkin – kutsui ulos ja retkelle. Yhdistävä retki vei tällä kertaa Lopella uudelle Isokorkeen lähimetsän ja -liikunta-alueen Kyyniönlahden Kodalle. Kyyniönlahden Kota valmistui Loppijärven rantaan loppuvuodesta Tiina Seppälän (kok) valtuustoaloitteen myötä. Aloitteessa esitettiin päiväkodin, eskarin ja koulukeskuksen läheisyydessä olevan lähimetsän kehittämistä mm. kodalla, liikkumista helpottavilla ratkaisuilla, viihtyvyyttä lisäävillä toimilla ja myös valaistuksen uudistamista ja laajentamista. Ensimmäisenä tästä Lopen Kokoomuksen koko valtuustoryhmän allekirjoittamasta aloitteesta toteutui Kyyniönlahden Kota. Suuri 40-hengen eli ns. luokan ja vähän enemmänkin vetävä kota rakentui vanhan tutun suositun nuotiopaikan lähelle. Timapuun suuri kota ideoitiin Tiinan aloitteessa palvelemaan varhaiskasvatusta ja koulua ns. ulkoluokkana ja retkikohteena, mutta myös seuroja ja yhdistyksiä retki- ja miksi ei vaikkapa kokouspaikkanakin. Katselin, että ainakin jo Pirjetan Partio oli siellä lettusia ollut paistamassa ja tänään me teimme kodalle sitten Tiinan johdolla Alexin Yhdistävän Retken.

Lähdimme liikkeelle Lastikalta. Auto uuden liikuntahallin ja Isokorkeen lähimetsän parkkialueelle ja siitä reippaillen yhdistävän lenkin kautta yhdistävälle retkelle. Vaalipäällikkö Jani Ahola oli napannut kaupasta vähän suuhun pantavaa mukaan ja Tiina Seppälä kotitilaltaan Hunsalan Pelto-Seppälästä parasta lähiruokaa eli tilan omaa makkaraa yms. Ei muuta kuin reippain askelin pakkasta uhmaten matkaan ja kun sisään kotaan pääsimme, niin tulet nopeasti lämmittämään.

Olipas mukava siinä kävellessä jutella vähän kampanjasta, vähän kotikunnankin asioista ja vähän myös talvesta ja monesta muustakin. Kyyniönlahden Kodalla pohdimme, että onhan tämä vaan ollut upea kampanja. Alexander Stubb on saanut esimerkillään väen ylös, ulos ja liikkeelle ja näyttää siltä, että huomenna myös hyvin äänestämäänkin.

Kakkoskierroksella Alex on pystynyt upealla tavalla yhdistämään joukkoja myös eri puolueista. Alexin tiimiin ja tukijoiksi on tullut väkeä todella paljon perussuomalaisista ja myös keskustasta. RKP on erittäin vahvasti mukana, mutta myös kristillisdemokraatitkin. Kun kaikki menee hyvin, niin huomenna illalla meillä on valittuna uusi hyvä presidentti jatkamaan Tasavallan presidenttinä Sauli Niinistön vahvaa kaksivuotiskautta.

Iso kiitos vielä kaikille lenkille ja retkelle lähteneille. Ja iso kiitos Tiinalle ja Janille retkemme ja tapahtumamme järjestelyistä.

Itse olen kiertänyt presidentinvaalikiertueen aikana kymmeniä tilaisuuksia ja tapahtumia. Pohjoisimmat Rovaniemellä Lapissa ja eteläisimmät Helsingissä. Monia Hämeenlinnassa, Riihimäellä, Forssassa,

Lahdessa jne. Kalenteri oli jo viime vuoden puolella sellainen A:lla kivasti väritetty ja nyt tammikuu ja helmikuun ensimmäinen puolikasta oikeastaan A:lla täytetty. Mutta vaikka kilometrejä on tullut tuhansia ja tapahtumia ja juttuja kymmeniä ja kymmeniä, niin täytyy sanoa, että kyllähän tämä kampanjointi ja ihmisten tapaaminen ja keskustelut ovat vain tämän työn ehdoton suola ja sokeri.

Iso kiitos siis vielä kaikille näiden tapahtumien tekijöille, Stubbiloiden pyörittäjille ympäri Suomen maan ja kaikille mukana olleille. Ja isoin kiitos meidän superaktiiviselle, osaavalle ja ahkeralle ehdokkaallemme Alexille. Alexin energia ja halu tehdä yhdessä ja yhdistäen on tarttunut.

Kiitos!

….

Tänään vielä illalla Hämeen Yrittäjägaalaan Hämeenlinnan Verkatehtaalle. Yrittäjyyden juhlaa ja ystäviä. Hieno ilta tulossa ja sitten huomenna äänestämään.

8

 

 

 

Kommentit