Suomi saa tänään uuden Tasavallan presidentin – Presidentti aloittaa poikkeuksellisessa maailmanpoliittisessa tilanteessa

Blogi, sunnuntaina 11.02.2024

Presidentinvaalien toinen kierros järjestetään tänään 11. helmikuuta 2024. Kakkoskierroksella ehdokkaina ovat Alexander Stubb ja Pekka Haavisto – kaksi ensimmäisellä kierroksella eniten ääniä kerännyttä ehdokas.

Vaalipaikat avautuivat tänään kello yhdeksältä aamulla ja itse sain ensimmäistä kertaa oman äänestyshistoriani aikana kunnian olla päivän ensimmäinen äänestäjä. Vaaliuurna tuli siis tarkastettua ja tyhjäksi todettua. Ja ensimmäisenä yksi äänestyslappu sinne pudotettua.

Pakkanen paukkuu ja kunnon talvea tarjoaa tämä laskiaissunnuntaina. Vaalitapahtumia ei enää tänään vaalipäivänä ole, mutta laskiaistapahtumia sitäkin enemmän. Ja meillä Lopella myös historian neljäs Lopen Villapaitatuuletus. Tässä kelissä villapaidat ainakin tuulettuvat hyvin. Meillä Lopella myös Lastikassa tänään uuden hallimme ensimmäinen Suomensarjan-ottelu, kun Hyvinkään SCH tuo matsinsa tänne vaaleja karkuun. Hyvinkään Martinkoululla on tänään vaalipäivä ja siksi ottelulle piti etsiä uusia pelipaikka. Meidän Lastikka saakin nyt isännöidä SCH:n ja Kuopion Welhojen välistä ottelua ja katsotaan miten areenamme tällaiseen matsiin taipuu. Tervetuloa siis katsomaan iltapäivällä kello neljätoista alkaen.

Ja sitten illalla Helsinkiin. Alexander Stubbin puolenvuoden mittainen presidentinvaalikampanja päättyi eilen ja tänään sitten kokoonnumme yhteen jännittämään ääntenlaskentaa ja vaalien tulosiltaa. Jännittävä ilta tulossa ja varmasti jälleen ikimuistoinen.

Maailma on jännittyneessä tilanteessa ja tänään valittava uusi presidentti tulee aloittamaan tehtävänsä poikkeuksellisen haastavassa ja vaikeassa tilanteessa. Nyt tarvitaan näkemystä, harkintakykyä ja malttiakin. Eikä kokemuskaan ole huonoksi. Siksi Alex.

Mukavaa laskiaissunnuntaita teille kaikille! Ja hyvää demokratian juhlapäivää! Menkäähän äänestämään!

Kommentit