Vuosikymmenen viimeinen Pizzaa ja Politiikkaa -nuortenilta siellä missä kaikki aikanaan alkoikin – Riihimäen Kokoomusnuorten kanssa katse tulevalle vuosikymmenelle

Blogi, maanantaina 30.12.2019

Pizzaa ja Politiikkaa -nuortenillat syntyivät aikanaan Riihimäellä, kun halusin saada ystäväni syntymäpäivillä tapaamani nuorten ryhmän mukaan yhteiskunnallisten asioiden pariin. Tänä päivänä Pizzaa ja Politiikkaa on jo ilmiö ja levinnyt Kokoomusnuorten ja Kokoomuksen johdolla ympäri Suomea. Tänään pidimme 2010-luvun viimeisen Pizzaa ja Politiikkaa -illan Riksussa ja yhdessä Riihimäen Kokoomusnuorten kanssa. Ei sentään kinkkupizzaa, mutta pizzaa ja politiikkaa välipäivien kunniaksi kumminkin.

Pizzaa ja Politiikkaa -iltani ovat olleet monelle nuorelle se ensimmäinen kosketus yhteiskunnallisiin asioihin ja politiikkaan. Monista on tullut aivan keskeisiä toimijoita myös Kokoomusnuoriin. Monet mukana paikkareiden toiminnassa, nuorten hallituksissa ja myös liittohallituksessa ja monet jopa nousseet vaalien kautta eri kuntienkin luottamustehtäviin. Matalakynnys siis ensin ylittää ja siitä ponnistaa korkeammalla olevien rimojenkin yli.

Tänäänkin Pizza Stopissa kivasti väkeä paikalla. Riihimäen Kokoomusnuoret puheenjohtajansa Mikael Hedmanin kanssa iltaa kanssani isännöimässä ja keskusteluissa paljon ajankohtaisia aioita. Itse jo rakentelen nuorten kanssa askelmerkkejä kohti kevään 2021 kuntavaaleja ja olenkin luvannut jo montaa nuorta olla niissäkin vaaleissa jeesaamassa. Muutama sana niistäkin tänään pizzan äärellä vaihdettiin. Myös Kokoomuksen oppositiopolitiikka puhutti ja nuorilta myös hyviä ajatuksia siihen mitä kokoomuksen pitäisi uudella vuosikymmenellä olla. Ja olen itsekin paljon pohtinut sitä, että mihin asemoidumme jatkossa. Myös keskustelu vaikkapa Al-Holin osalta on tätä pohditaani lisännyt? Nyt kun meidän linja oli keväästä lähtien sama ja muuttumaton, että lapsia pitää auttaa, mutta aikuisia ei pidä kalifaatin raunioilta Suomeen tuoda, niin olen pohtinut, että mihin tällä minusta vastuullisella, kv-sopimukset ja lastenoikeudet täyttävällä ja niitä kunnioittavalla linjalla asemoiduimme? Kyllä, tismalleen sama linja kuin hallituspuolue keskustalla. Mutta lopulta Marinin hallitus teki keskustan tuella päätöksen, että myös aikuisia voidaan Syyriasta Suomeen tuoda. Tällä linjauksella varsinkin Vihreät halusivat tunkea meidät nurkkaan ja saada meidän linjan näyttämään lastenoikeuksia ja ihmisoikeuksia polkevalta. Samaan aikaan Perussuomalaiset tiukensivat kannanottojaan ja asemoivat itsensä linjaa, että Al-Holista ei pitäisi tuoda edes lapsia. Tässä valossa Kokoomusta työnnettiin turvallisuuden kannalta muka vastuuttomaan nurkkaan. Ja oliko lopputulemma tämän myötä se, että meidän kokoomuksen linja ei miellyttänyt oikeastaan kumpaakaan joukkoa suomalaisista? No ehkä kuitenkin sitä isoa hiljaista ryhmää, joka ajattelee laspia, mutta myös turvallisuutta? Mutta helpolla ääristyvässä politiikassa tolkun ääni ei kannakaan?

No itse uskon, että lopulta kantaa. Kun toinen ääripää huutaa kovaa ja vielä kovempaa EI EI EI ja toinen ääripää KYLLÄ, KYLLÄ, KYLLÄ niin se kultainen keskitie löytyy sieltä välistä. Siihen mahtuu inhimillisyys ja ihmisoikeudet ja lastenoikeudet, siihen mahtuu perinteet ja joululaulutkin, siihen mahtuu palomiehet ja puhemiehetkin ja vastuullinen talouspolitiikkaa mikä on sosiaalisesti oikeudenmukaista ja lisää ja parantaa työllisyyttä jne. Eikös se tolku ole jotain sellaista.

No, nuorten kanssa puhetta monesta muustakin. Vaikka näissä ja näiden kymmenten ja kymmenten Pizzaa ja Politiikkaa -nuorteniltojen parissa olen valtavasti itse antanut niin täytyy kyllä sanoa, että todella paljon näistä myös aina itse saan. Ja kun aikanaan minua ensin Viinasen Iiro, Riihimaan Ramu, Kumelan Pekka, Halisen Irmeli, Rajaojan Raimo, Laitisen Raimo, Kassarin Ykä, Kesäjärven Eki ja kumppanit eteenpäin nuorena poikasena tukivat niin jotenkin tuntuu vain niin oikealta vuorostaan olla nyt auttamassa näitä nuoria eteenpäin.

Kiitokset siis vielä Riihimäen Kokoomusnuorille ja Hämeen Kokoomusnuorille tästä illasta ja myös lukuisista aiemmista PP-illoista. Tästä on hyvä jatkaa kohti uutta vuosikymmentä, missä sielläkin näkyy jo Pizzaa ja Politiikkaa -iltoja.

Kommentit