Vuoden Naiskuoro Timotei Eduskunnan Valtiosalissa.

Blogi, torstaina 22.05.2014

Tänään eduskunnassa oli juhlava hetki. Vuoden Naiskuoroksi valittu Timotei esiintyi eduskunnan Valtiosalissa ja sai upean vastaanoton. Kun olen rehellinen niin myönnän hienoisen ylpeyden tunteen kun piskuisen kotikuntani Lopen naiskuoro ryhtyi laulamaan. Valtiosalissa esiintyminen ei ole lainkaan arkipäivää. Se on poikkeus ja upea arvostuksen osoitus myös esiintymiselle luvan antaneelta eduskunnan puhemieheltä Eero Heinäluomalta kuorotaidetta kohtaa ja Lopen Timotein palkitsemista kohtaan.

Kun sain tiedon Timotein valinnasta Vuoden Naiskuoroksi niin päätin samantien kutsua kuorolaiset eduskuntaan kakkukahville. Ajattelin, että ehkä matkaan lähtee muutama kuorolainen. Mutta tänään eduskunnassa esiintyi Timotei lähes täydessä yli 30 laulajan voimassa. Kuoronjohtaja Anneli Julenin johdolla kuoro toi upean tervehdyksen valtiopäiville ja salissa oli upea tunnelma.

Esiintymisen jälkeen ja jo ennenkin esittelin hieman eduskuntataloa kuorolaisille ja sen jälkeen kuorolaiset siirtyivät lehtereille seuraamaan päivän kyselyntuntia ja tämän jälkeen oli kahvin aika.

Ja tässä hieman vielä tunnelmaa Timotein laulusta Valtiosalissa.

Tänään kuitenkin aikamoiset kokoukset takana. Ympäristövaliokunnassa olemme vääntäneet nyt todenteolla ympäristönsuojelulakia kuntoon. Työtä se vielä vaatii ja tänään tarkoitus vielä ministerinkin kanssa sitä katsoa. Ei aivan helppo harjoitus tämä olekaan. Valitettavasti en tämän paremmin nyt voi aihetta avata, mutta todetaan nyt, että kyse turvetuotannosta ja hieman muustakin.

Puolustusvaliokunnassa ja ulkoasiainvaliokunnassa saimme hyvät tiedot Venäjän ilmatilanloukkauksista Suomeen. Tyytyväinen täytyy olla siihen, että muutamassa minuutissa ilmavalvontamme ja puolustusvoimien Hornetit tilanteen hoitivat. Valmius siis hyvä ja kaikki hoitui niin kuin pitääkin. Merkittävää on se, että muutaman tunnin välein tapahtui kaksi ilmatilanloukkausta joista toinen vielä erittäin räikeä lähes 30 kilometrin syvyyteen ilmatilaamme. Yksityiskohtia en tapauksen turvaluokituksen vuoksi voi enempää valottaa, mutta sen voin luvata, että asian selvittely ja keskustelut on jo käynnissä.

….

Kello 20.44 ja hetki sitten Lopelle ja järvenrantaa. Täytyy vielä illan päätteeksi välittää täälläkin Timotein laulajille kaikkien kollegoitteni kiitokset. Useampikin sähköposti eri puolueiden edustajilta tuli minulle upean kuorohetken jälkeen ja aika tunnelmainen oli yhdenkin kollegan viesti, että ”nyt ison miehenkin silmäkulma kostui”. Timotein laulut Anneli Julenin johdolla siis koskettivat ja ainakin minä olin aistivinani, että myös kuorolaiset olivat kokemaansa ja näkemäänsä tyytyväisiä. 

Ja täytyy kyllä todeta, että aika tiukkasanaistenkin kokousten ja neuvottelujen jälkeen tällainen tuokio Suomen parhaan naiskuoron parissa kyllä piristi. Tästä kuorosta huokuu laulamisen ilo, mutta myös hyvä yhteishenki ja iloisuus. Se on muuten jotenkin tarttuvaa.

Nyt mökillä ja järvi lähes tyyni. Lämmin sää on saanut jo kirsikat ja luumut kukkaan. Nyt myös ensimmäistä kertaa yksi jo vuosia sitten ensimmäiseltä pomoltani, rehtoriltani, Aimo Riihimäeltä saama kriikuna upeassa kukassa. Pitkään tuo puu juuriaan kasvatti, mutta nyt on kuin lumen peitossa. Ja myös päärynässä paljon kukkia ja puhumattakaan Pietarin lahjasta. Puulajipuistoni hedelmäpuut nyt siis kauneimmillaan ja tuoksua tuomassa myös minun kevään suosikki tuomi. Siihen ihastuin jo pikkupoikana Lopen urheilukentän risteyksessä. Se puu kaadettiin viime vai edelliskesänä, mutta näyttää senkin juuret jaksavan kasvattaa puun uudelleen. Se on kaunis – pensasmainen ihan urheilukentän hautausmaan puoleisessa kulmassa.

Mutta huomenna jatkamme. Juuri soittelin vielä Punaiselle Tuvalle. Kartanoputiikilla jo täysi tohi lauantain Muotia ja Kevättä -tapahtumaamme varten. Tänään Jukka Rintala ja Matti Vaskelainen rakensivat oman shopin lauantain erikoismyyntiin ja Kartanoputiikinkin rekit pullollaan uutuuksia. Ja kuulemma Anne ja Antti Mikkolankin Suoramyynnin Maalaistori tulee olemaan herkkujapullollaan Majan Herrojen Kafeteriateltan rinnalla. Tulossa huikean päivä. Muistakaahan tulla mukaan nautiskelemaan muodista, suomalaisesta ruuasta, suomalaisesta suunnittelusta ja käsityöosaamisesta ja myös Lopen Wanhoista Automobiileista ja monesta muusta. Neljäs kerta ja jälleen entistä suurempana.

Kommentit