Äideistä parhaimman sain.

Blogi, keskiviikkona 21.05.2014

Tänään haluan omistaa kirjoitukseni Äidilleni. Rakas äitini täyttää tänään 70 vuotta. Niistä olen jo valtaosan saanut elää äitini kanssa yhdessä. Ja olen saanut riittämiin rakkautta. Ja tarvittavasti rajojakin. Mietin, että mitä äidistäni muistan ihan kauimpaa lapsuudestani. Sieltä mieleeni tulevat väistämättä kesät Paavolan mökillä ja mökkisaunan rakentaminen. Varhaisia muistoja on myös paljon äitini työpaikalta Lopen Säästöpankista. Pankista tuli minulle tuttu ja pankintädeistä ja pankinjohtaja Osmo Alitalostakin. Sinne mentiin lähes aina myös koulun jälkeenkin ja kokeet ja todistukset käytiin aina näyttämässä jo pankilla.

Äitinä äitini on ollut ehkä liiankin huolehtiva ja auttava. Ehkä nuorempanakin olisi meitä poikia voinut laittaa kotitöitä tekemään. No opittiin ne sitten isompanakin. Koulu oli kuulemma meidän työtä ja siihen piti isän mukaan antaa poikien käyttää kaikki voimavarat. Näin on äiti myöhemmin kertonut. Ja hyvinhän se koulu sitten menikin.

Rakkaaksi minulle muodostui lapsuudessa jo myös äitini äiti Mummiksi kutsuttu. Itseasiassa Mummi meitä poikia hoiti koko lapsuuden. Päiväkoti ei siis koskaan tullut tutuksi eikä muukaan päivähoito vaan oma rakas Mummi tuli joka aamu meille meistä huolehtimaan. Mummista onkin paljon ihanu muistoja. Ja rakkaaksi myös äitini veli Pekka, Veli-Pekka, jonka Pekkalasta usein täällä nykyisinkin kirjoittelen. Nyt Pekkalan minun vastuullani ja hauska miten sieltä pihasta ja lähimetsistä löytyy edelleen merkkejä lapsuuden leikeistä ja majoista ja muista.

Tänään siis ajatukseni oman Äitini luona. Illalla pääsemme juhlistamaan Mummua perheen kanssa. Hyvää ruokaa ja yhdessä oloa. Sitä muuten äitini on opettanut minun antamaan. Aikaa ja yhdessä oloa. Ja myös välttämään kiistoja perheen kesken. Hyviä oppeja ne kaikki.

Nyt kello jo 16.41 ja kotona Lopella. Kotiin siis eduskunnasta suuntasin synttäreiden takia suoraan. Mutta siitä huolimatta päivään toki mahtui yhtä sun toista. Ehkä mielenkiintoisimpana se, että tänään esittelin valmistelemamme liikuntapaikkarakentamisen Suunta-asiakirjan ensimmäistä kertaa Valtion Liikuntaneuvostolle. Vaikka tähän asiakirjaan nyt puheenjohtajana toin aika paljon uutta ja vaativaakin niin siitä huolimatta VLN kiitteli esitystä tai ehkäpä juuri siksi. En vielä voi paljastaa mikä liikuntapaikkarakentamisen tukemisessa tulevina vuosina muuttuu, mutta moni asia muuttuu ja uusia selkeitä painotuksia ja vaatimuksiakin tulossa. Tavoitteemme niin, että voisin asiakirjan esitellä kesäkuulla sitten varsinaisesti julkisuuteen.

Mutta sen lisäksi myös ulkoasiainvaliokunnassa mm. tänään pääministeri Jyrki Kataisen johdolla taustakeskustelua Ukrainan kriisistä ja myös ympäristövaliokunnassa veimme eteenpäin uuden kansallispuiston perustamista. Metsästysasia siellä vielä hieman hiertää ja sitä pohdittava huolella.

Mutta nyt lopetan. Annan sitä aikaa nyt Äidilleni ja lasteni Mummulle. Illoista parhain Äideistä parhaimman kanssa.

 

 

Kommentit