Muotia ja Kevättä -tapahtuma huomenna on suurempi kuin koskaan.*Huomenna lauantaina 24.5. klo 11-18.

Blogi, perjantaina 23.05.2014

Muotia ja Kevättä -tapahtuma huomenna on suurempi kuin koskaan.*
Huomenna lauantaina 24.5. klo 11-18.

Huomenna lauantaina se sitten koittaa. Neljännen kerran järjestän yhdessä Kartanoputiikki Punaisen Tuvan kanssa Muotia ja Kevättä -tapahtuman ja näyttää siltä, että helteinen ja aurinkoinen sääkin meitä Lopella huomenna hellii. Viime vuonna mukana seuraamassa kahta muotinäytöstä oli yli 600 muodin ja suomalaisen osaamisen ystävää ja tänä vuonna odotamme paikalle vähintäänkin samalaista kävijämäärää ja ehkä enemmänkin.

Muotikonsultti Leena Sarven ja Tommi Peltosen johdolla olemme rakentaneet huomiselle jälleen kaksi upeaa muotinäytöstä. Niitä tähdittää tällä kertaa peräti kolme Miss Suomea kun aiemmilta vuosilta jo tutut Heidi Sohlberg ja Essi Pöysti saavat rinnalleen myös Viivi Pumpasen.

Malleina nähdään tänä vuonna kolmen Miss Suomen lisäksi mm. Miss Helsinki Kelly Kalonji, Miss Globe Kati Kokkonen, Yacine Samb, Sonja Lahtinen, Mira Saxberg, Mirita Saxberg, Sonja Tanner, Patisse A Lody, Petra Valkonen, Suomen paras leipomo-ohjelmastakin tuttu Sokerileipuri Jenni Höijer. Ja lisäksi upeita malleja Lopelta ja lähialueilta joista tuttuja kasvoja ovat varmasti Saija Grönholm, Mirva Leinonen, Sari Seppälä ja Sarin äiti Anne Seppälä, Tuula Kauppi ja hänen tyttärensä Erika Kauppi-Nykänen ja Emma Kauppi, Kirsi Tulkki, Marja Anttila  ja Janita Juvonen.

Ja nämä näytökset siis todellakin tarjoavat paljon nähtävää. Kartanoputiikin Virpi Kassari on laittanut putiikin rekit täyteen kevään ja kesän uutuuksia ja näistä monet ovat mukana myös näytöksissä kello 13 ja 16. Kumpaakin näytöstä tähdittävät myös muotisuunnittelija Jukka Rintalan uniikit luomukset ja uutuutena nyt myös muotisuunnittelija Aurora Raiskisen asut. Auroran käsialaa ovat esimerkiksi Sofi Oksasen kaikki upeat puvut ja samanlaisia on luvassa nytkin. Lisäksi Aurora Raiskinen tuo toiseen kello 16 näytökseen mukaan myös upean kavalkadin kesän häämekkoja. Eli Mennään naimisiin -osio vain toisessa päivän näytöksessä.

Tulemme siis näkemään uskommattoman upeat näytökset ja paljon suomalaista huippuosaamista niin suunnittelun kuin ompelemisenkin saralta. Malttaakan siis vielä yksi yö odottaa.

Muotinäytösten ja tapahtumapäivän musiikista vastaa Jimmy Cola ja näytökset juontaa tyylikonsultti Leena Sarvi ja näytöskoordinaattorina toimii Tommi Peltonen. Päivän aikana kartanolla esiintyy myös Dragartisti Jukka K. ja paikalla on myös Marskin Majan Kafeteriateltta, Mikkolan Suoramyynnin Hyvää Lopelta Maalaistori ja tuote-esittelijöitä.

Paikalle tulee myös hieno näyttely vanhoista autoista kun Lopen Wanhat Automobiilit valtaavat osan Leppäniemen kartanon puutarhasta. Ja paikalla on myös Launon Kartanon Virpi Jouttelan pikkuponi kärryineen ja isompi kaveri talutusratsastusta varten. Nähtävää ja koettavaa siis riittää myös perheen pienemmille ja isommillekin pojille ja totta kai tytöillekin. Koko perheen voimalla kannattaa siis matkaan lähteä.

Eikä tässä suinkaan vielä edes kaikki. Jotain yllätystäkin on luvassa. Mutta siitä ei sen enempää. Muutenhan se ei enää olisikaan yllätys.

Eli Muotia ja kevättä –tapahtuma on vuorossa jälleen huomenna lauantaina 24.5.2014 klo 11-18. Leppäniementie 103. Paikka siis löytyy kantatie 54:n varresta Forssa-Riihimäki -väliltä Lopen Topenolta. Helppo tulla ja helppo varmasti viihtyä.

Nyt minä lähden täältä Lopelta Helsinkiin. Eduskunnassa odottaa vielä ympäristövaliokunnan kokous ympäristönsuojelulain kanssa ja sitten ulkoasiainvaliokunta ja täysistunto. Ja työpäivän perään vielä opettajia vieraakseni Riihimäeltä.

Kello 21.53 ja kotona. Tai siis nyt jo pysyvästi kesää täällä mökillä. Täältä sitten töihin ja sukkuloidaan ympäri Hämettä ja Etelä-Suomea kesällä. Mutta tänään eduskunnassa mielenkiintoiset valiokuntien kokoukset. Nyt ei kerrottavaa sillä asiat vielä kesken, mutta eteenpäin kuitenkin pienin askelin. Vielä tänään hioimme ympäristönsuojelulain 13 pykälää ja katsotaan jos sen ensi viikolla saisimme jo päätöskuntoonkin. Ei siis aivan yksinkertainen harjoitus, mutta kyllä se sieltä sitten vaikka sillä pihtisynnytyksellä lopulta tulee. 

Eduskunnan istunto tänään lyhyt, mutta ääneen tällä kertaa pääsin itsekin. Puhuin postipaveluiden turvaamisesta koko maassa ja postilain uudistuksesta. Ja myös pääsin pienellä aasinsillalla onnittelemaan puhujapöntöstä huomenna 60-vuotispäiväänsä viettävää ystävääni Ben Zyskowicziä. Siihen löytyi polku postin tuomista onnitteluadresseista 🙂

Eduskuntapäivän jälkeen jäin vielä talolle jatkamaan töitä ja mm. yhtä puhetta ja yhtä kolumnia työstämään. Ensi viikolla Hämeen Sanomissa kirjoitukseni puolustuspolitiikasta ja sitten puhe keskiviikkona Hyrian kevätjuhlassa. Vielä puhetta täytyy hieman hioa. Mutta sekin sieltä valmistuu ja lyhyellä kaavalla ajattelin nuorille puhua. 

Iltapäivällä sain vielä Sirkka Ojaniemen johdolla vieraakseni Riihimäen Lasitehtaan koulun opettajat. Eduskunnan edessä hieman äänekkäämpi mielenosoitus ja siksi saimmekin luvan kanssa kiertää tunnelin kanssa myös katsomaan Pikkuparlamenttiä ja sieltä sitten turvallisesti ulos. Ja teimmekin sitten todellakin pitkän ja laajan ja aika moneen ns. harvoin nähtävänä olevaan paikkaan eduskuntatalolla tutustuen. Joskus onnistaa näinkin ja toivottavasti opettajat tyytyväisiä saamaansa ja näkemäänsä.

Mutta nyt kello jo Kympin Uutisten verran. Huomenna tervetuloa Lopelle ja Muotia ja Kevättä -tapahtumaamme. Nähdään!

 

 

Kommentit