Vuoden 2015 tapahtumien toistumisen estämiseksi – Rajamenettely ja laajemmat poikkeusolotoimivaltuudet kansainvaelluskriisin varalta lakiin

Blogi, tiistaina 03.03.2020

Tapahtumat Turkin ja Kreikan rajalla palauttavat väistämättä mieleen vuoden 2015 tapahtumat omalla itärajallamme. Silloisen pakolaiskriisin aikana Venäjä laittoi rajan yli tulemaan yhtäkkiä valtavasti väkeä Suomeen.

Silloin sisäministerinä toimineen Petteri Orpon mukaan ”toiminta oli täysin organisoitua”, kun Venäjältä alkoi saapua turvapaikanhakijoita suurissa määrin Suomen rajan yli vuoden 2015 lopulla. Orpo palasi tapahtumiin haastattelussaan Ilta-Sanomissa (6.3.2019) maaliskuussa 2019. Lokakuun 2015 ja helmikuun 2016 välillä Venäjältä Suomeen saapui yhteensä 1757 turvapaikanhakijaa Raja-Joosepin ja Sallan rajanylityspaikkojen kautta. Määrä olisi voinut olla muuten paljon suurempikin, mutta lopulta Orpon käymien neuvottelujen jälkeen Venäjän presidentti Vladimir Putin antoi käskyn ja raja rauhoittui. Itseasiassa olen monet kerrat pohtinut ja myös eduskunnassa puhunut siitä, että onko rajamme vieläkään siinä kunnossa, että vastaava ei enää voisi toistua. Oman käsitykseni mukaan ei ole, vaan halutessaan Venäjä voisi toistaa tällaisen operaation meidän pitkällä ja myös samalla EU:n pitkällä ulkorajalla.

Nyt näemme vastaavaa siis Turkissa, kun Turkki ohjaa Syyrian pakolaisia Kreikan rajalle. Eilen nostimmekin kokoomuslaisten kollegoitteni kanssa esille sen, että meillä olisi tarpeen käyttöön ottaa uusi rajamenettely ja laajemmat poikkeusolotoimivaltuudet omiin lakiimme. Tavoitteemme on lopulta saada Marinin hallitus nyt  heräämään todellisuuteen ja muistamaan myös vuoden 2015 tapahtumat ja tämän jälkeen ryhtymään lainsäädäntötoimiin maamme rajahallinnan takaamiseksi kansainvaelluksen varalta.

Hallitukselle jättämämme esityksen takana ovat kanssani Heikki Vestman, Heikki Autto, Janne Heikkinen, Pia Kauma, Pauli Kiuru, Wille Rydman sekä Kari Tolvanen.

Huolemme ja tavoitteemme on siis se, että vuoden 2015 tilanne on estettävä tilanteessa kuin tilanteessa, silloinkin, jos ulkorajavaltiot ja EU eivät kykene turvaamaan Turkin vastaista ulkorajaansa. Mahdollinen kansainvaellus kolkuttelee ovella, ja Marinin hallitus vaikuttaa olevan toimeton tässäkin ja kykenemätön reagoimaan. Julkisuuden olleiden tietojen mukaan jopa kymmenet tuhannet ihmiset ovat siirtymässä kohti EU:n ulkorajaa ja Venäjän 2015 tapahtumien tapaan mahdollisesti Turkin avustamina tai ainakin reitin avoimuudesta kertoen. Rajan läpi on jo uutisten mukaan päässyt ihmisiä, mutta Kreikan viranomaiset ovat raportoineet toisaalta estäneensä jo tuhansien laittomien tulijoiden maahantuloyritykset. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Turkissa on noin neljä miljoonaa maastaan lähtenyttä.

Meidän mukaan Suomen pitää olla varautunut myös siihen, että EU:n ulkorajakontrolli ei kestäisi eikä eurooppalaista ratkaisua löytyisi. Useissa Euroopan maissa onkin jo varauduttu uuteen kriisiin hyödyntäen kansainvälisten velvoitteiden liikkumavaraa ja viety lainsäädäntöön poikkeustoimia mahdollistavia kirjauksia. EU:n jäsenvaltiot, kuten Itävalta ja Tanska, ovat tehneet tiukennuksia lakeihin, vaikka ovat pitkälti samojen kansainvälisten sopimusten ja eurooppalaisten sääntöjen sitomia kuin Suomi. Ne ovat ymmärtäneet, että kalliit eurooppalaiset arvot ja vapaudet tarvitsevat suojakseen tarvittaessa lujaakin järjestyksen pitoa.

Sen sijaan meillä turvapaikkalait laahaavat auttamattomasti jäljessä. Lait on saatava ajan tasalle. EU:n turvapaikkadirektiivi mahdollistaa niin kutsutun rajamenettelyn lisäämisen ulkomaalaislakiin. Sen mukaan turvapaikanhakijoita voidaan pitää neljä viikkoa rajavyöhykkeellä tai sen läheisyydessä päästämättä heitä maahan.

Rajamenettelyssä voidaan käsitellä ja ratkaista nopeutetun turvapaikkamenettelyn hakemukset ja perusteettomasti maahan pyrkivät käännyttää. Sen aikana voidaan myös arvioida turvallisuusriskit säilöön ottamista varten.

Rajamenettely tuleekin nyt säätää kiireesti ulkomaalaislakiin. Uuden kansainvaelluksen myötä Euroopan läpi vaeltaisivat jälleen ennen muuta vahvimmat, eivätkä eniten suojelun tarpeessa olevat. Rajamenettelyssä sekä laittomien siirtolaisten että rikollisten pääsy maahan vaikeutuu oleellisesti. Rajavyöhykkeelle tulee perustaa palautuskeskuksia, joista laittomasti maahan pyrkivät käännytetään takaisin.

Järjestelmän väärinkäyttäjiä kuten soluttautuneita terroristeja ja muita rikollisia ei saa päästää maahan. Rajamenettely suojaisi myös tilanteessa, jossa Venäjältä tuleva turvapaikanhaku lisääntyisi epäilyttävästi, kuten 2015-2016 kävi.

Osa Euroopan maista on lisäksi rajannut sen määrän turvapaikanhakijoita, joita kyseinen maa voi ottaa hallitusti vastaan. Esimerkiksi Itävallassa on laki, jonka mukaan tämän kokonaismäärän jälkeen poikkeusolotoimivaltuuksien nojalla turvapaikanhakijat lähtökohtaisesti käännytetään rajalla.

Suomessa on käytävä rehellinen keskustelu siitä, kuinka paljon Suomi voi ylipäätään ottaa turvapaikkahakemuksia käsittelyyn. Tämä on välttämätöntä, koska minkään maan viranomais- ja oikeusjärjestelmä saati julkinen talous eivät kestä hallitsemattomia määriä maahantulijoita.

Vestmanin johdolla eilen totesimmekin, että nyt myös meillä tulee säätää vastaavista poikkeusolotoimivaltuuksista kuin Itävalta hallitsemattomaan maahantuloon varautumiseksi. Suomen rajalliset voimavarat tulisi kohdentaa heikoimmassa asemassa olevien kuten naisten ja lasten auttamiseen.

Tänään aamulla Hämeen kansanedustajien kanssa kävimme läpi pääradan tilannetta, mutta myös VT4 Hartola-Oravakivensalmi -toteutusta.

Mukanan tilaisuudessa myös Päijät-Hämeen maakuntajohtaja Laura Leppänen sekä kansanedustajat Tarja Filatov ja Päivi Räsänen. Oikealla minun avustajani Malin Anomaa.

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen lähtemässä päivän Valtion Liikuntaneuvoston kokouksesta. VLN kuulee kauden aikana kaikkia ministereitä liikunnan ns. poikkihallinnollisuudesta. Ja terveyteenhän on mitä suorin yhteys.

Tänään aamulla eduskunnassa hieman kokousruuhkaa. Aamulla myöhässä olleella junalla ehdimme nipinnapin Hämeen kansanedustajien kuukausipalaveriin. Siellä esillä pääradan lisäksi myös huolemme VT4 Hartola-Oravakivensalmi -välisen tieosuuden peruskorjaus ja -parantaminen. Tavoite siis tehdä tielle ohituskaistoja ja keskikaiteita, mutta myös pohjavesisuojausta. Tästä pitäisi nyt saada rahoituspäätös mahdollisimman pian sillä suunnitelmat vanhenevat juuri ja jos näin käy niin koko iso urakka tulee aloittaa yleissuunnitelmavaihetta myöten alusta. Teen rahoituksesta esityksen kun seuraavan kerran tieasiat ovat esillä valtiovarainvaliokunnassa, jos emme Marinin hallituksella rahoituspäätös sitä ennen saa.

Sen jälkeen päivä jatkui Valtion Liikuntaneuvoston kokouksella missä tänään esillä mm. urheiluopistojen rakentamishankkeet ja myös liikunnan ja urheilun tutkimushankkeiden rahoittaminen.

Täysistunnossa esillä tänään Marinin hallituksen aikuiskoulutustuen uudistusesitys. Esitys perusajatukseltaan hyvä eli työnteon ja opiskelun yhteensovittamisen parantaminen, mutta erikoista on se, että hallitus joka on kaikkialla luvannut, että koulutuksesta ei enää leikata tekee tämän uudistuksen rajulla punakynällä. Palaan aiheeseen tällä viikolla. Pluffi siinä määrin raju.

Mutta huomenna sitten eduskunnan jälkeen Kokoomus-kiertuetta jatkamaan Antti Häkkäsen kanssa. Huomenna kohteinamme Hyvinkää ja Riihimäki. Nähdään!

Kommentit