Maaliskuun ensimmäinen yritysvierailu Turenkiin Papurinolle – Suomalainen puu taipuu kaupunkikartoiksi ja leviävät ympäri maailmaa

Blogi, maanantaina 02.03.2020

Janakkalan Turengissa toimiva Papurino valmistaa erilaisia puisia sisutustuotteita. Yrityksen ykköstuotteeksi ovat nousseet vaneriset kartat, mutta suomalaista puusta syntyy myös koruja ja löytyy valikoimasta myös erilaisia painotuotteita ja tekstiilejäkin. Loppuvuodesta yritys avasi uudet toimitilat Turengin Taimistontiellä entiselle palolaitokselle missä myös toimii pieni myymälä. Tosin valtaosa tuotteista menee postin ja muun pakettijakelun kautta ja myös joka puolelle maailmaa.

Papurinon yrittäjät Anna ja Olli Tuomela sekä Kaarlo Koivu. Ja yritys kasvaa hyvää vauhtia ja Hämeessä suomalaisesta puusta tehtävät tuotteet leviävät hurjalla vauhdilla ympäri maailmaa. Kädessämme Turengin kartta, mutta maailmalle menee vastaavia New Yorkista, Roomasta ja monesta muusta kaupungista. Tänään tehtiin myös ensimmäinen Lopen vanerikartta.

Itse törmäsin ensimmäisen kerran Papurinoon yllätysyllätys Instagramissa. Olin selaillut erilaisia karttatauluja ja niin kuin hyvin tiedätte google tietää mitä teemme ja seuraavaksi myös IG tarjosi näitä karttoja hieman kuin huomaamatta tyyliin ”Oletkos huomannut?”. No huomasin ja ihastuin samantien. Laitoinkin yritykseen kyselyä vanerikartoista ja pian huomasin, että olen matkalla yritysvierailulle heille. Yritin saada mukaan myös muita Hämeen kansanedustajia, mutta tällä kertaa ei aikataulut osuneet yksiin ja visiitti Papurinolle meni tänään ns. yksinvierailuna. Visiitti olikin alkaneen maaliskuun ensimmäinen yritysvierailuni ja täytyy kyllä sanoa, että jälleen äärimmäisen mielenkiintoiseen yritykseen ja sellaiseen mihin soisi suomalaista puuta enemmänkin käytettävän. Papurinon käsissä kotimainen upea puu siis jalostuu mahdollisimman pitkälle ja korkealaatuisiksi sisustustuotteiksi ja näin vihreästä kullasta saadaan varmasti parasmahdollinen hyöty.

Yrityksen ykköstuotteita ovat juurikin nämä puiset sisustuskartat. Papurino valmistaa ne laserleikkurilla vanerilevystä ja karttojen aiheet vaihtelevat maailmankartasta, valtioiden karttoihin ja aina yksittäisiin kaupunkeihin, kuntiin, taajamiin ja jopa kyliin. Kaikki tuotteet ovat Papurinon osaajien itse suunnittelemia, ja ne valmistetaan siis 100% Suomessa ja 100% suomalaisesta puusta. Lisäksi yritys vielä suosii lähituotantoa, ja käytää vain korkealuokkaisia ja laadukkaita luonnonmateriaaleja.

Papurino tekee kaikki työt Turengin uusissa toimitiloissaan ja totta kai aina suomalaisesta puusta.

Papurinon yrittäjinä toimivat Anna ja Olli Tuomela sekä Kaarlo Koivu. Kolme yrittäjää, kolme visualistia ja kolme käsityöntekijää. Kolmikko valmistaakin valtaosan tuotteistaan itse omalla verstaallaan. Ja paikalla myös yrittäjäpariskunnan tytär Ellen eli osaamista ja jatkoa luvassa. Ja yrityksen tuotteisiin voitte tutustua ja niitä voitte myös tilata täältä: Papurino.

Erinomaisen antoisa ja hieno avaus uudelle viikolle ja myös maaliskuun yritysvierailuille. Kiitos vielä Papurinon väelle ja Lopen kartta saa arvoisensa paikan. Ja ehkä kesällä Pekkalaa tulee kaunistamaan myös aito suomalaisesta koivusta tehty Loppijärven ja Hevosojan kartta.

Päivällä pidimme myös palaveria Lopen Ampumaradan SM2021 -ammuntakilpailuista ja ratamme peruskorjaus- ja kehittämishankkeesta. Iso urakka vielä edessä, mutta kohtuullisen hyvin homma on edennyt. Tuleva kesä erittäin tärkeä rakennusprojektien suhteen ja itse näissä pidän aina esillä ääntenhallinnan tärkeyttä. On äärimmäisen tärkeää tehdä joka vuosi lisää äänivalleja ja muita vastaavia toimia joilla ampumaradan häiriötä ympäristölle voidaan pienentää. Ja näitä pitää nimenomaan tehdä silloin, kun on rauhallista eikä silloin kun esimerkiksi valituksia olisi nipussa odottamassa käsittelyjä eri viranomaisten pöydillä. Näin kannattaa muuten toimia joka puolella ja ampumaratojen lisäksi myös muidenkin ääntä aiheuttavien harrastuspaikkojen kuten moottoriratojen ja vastaavien suhteen.

Illansuussa sitten Lopen kunnan puheenjohtajisto. Isoja asioita menossa jälleen eteenpäin ja toivottavasti saamme pian kerrottua myös muutamia julkisuuteen. Ja sitten ilta päätöksenteonpöytää seuraten eli Lopen kunnanhallitus teki päätöksiä tänään ja itse osallistun kokouksiin valtuuston puheenjohtajan roolissa ja minun tehtäväni nimenomaan valvoa ja seurata, että kunnan korkeimman päätöksentekoelimen eli kunnanvaltuuston tahto myös kh:n pöydässä täyttyy.

 

Kommentit