Voisiko Kanta-Hämeellä olla myös oma Urheilugaalansa? – Päijät-Häme jo juhlii omiaan

Blogi, perjantaina 18.01.2019

Maakunnalliset Urheilugaalat tuovat juhlan lähes jokaiseen maakuntaan lähelle urheilijoita, seuratoimijoita ja kumppaneita. Viisitoista maakunnallista gaalaa palkitsevat tänäkin vuonnaan omien maakuntiensa parhaat jatkaen näin eilisen valtakunnallisen Urheilugaalan juhlintaa. Maakuntagaalat huipentuivat maakuntien omiin Vuoden Urheilija -valintoihin. Maakunnallisissa Urheilugaaloissa palkitaan siis alueen parhaat urheilijat, valmentajat, taustavaikuttajat ja urheiluteot.

Päijät-Hämeen Urheilugaalaa vietetään huomenna lauantaina Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä, mutta meiltä Kanta-Hämeestä puuttuu oma Urheilugaalamme. Kantahämäläisiä on toki palkittu Tampereella gaalassa, mutta maakuntamme on ilman omaa Urheilugaalaa edelleen.

Maakunnallisissa Urheilugaaloissa, joka siis puuttuu vain kolmesta maakunnasta, alueen seuraväki kokoontuu juhlistamaan urheiluhetkiä päättyneeltä vuodelta. ”Nämä hetket ovat syntyneet urheilijoiden unelmista ja rohkeudesta, unohtamatta tietenkään taustajoukkojen ja valmentajien merkittävää panosta”. Tätä kaikkea halutaan siis juhlia eri maakunnissa. Varsinais-Suomen Urheilugaala myytiin viime vuonna loppuun ja gaalassa nähtiinkin peräti yli 800 urheilijaa, urheiluvaikuttajaa ja muuta juhlavierasta.

Minusta Kanta-Häme ansaitsisi myös Päijät-Hämeen tapaan ihan oman Urheilugaalansa. Yrittäjägaalan tapaan se voisi hyvin kiertää hieman eri paikoissakin alueellamme aloittaen vaikkapa Hämeen linnasta tai Vanajanlinnasta. Vuoden päästä voisi juhlia vaikkapa Cocksin uudella Areenalla jne. Palkittavia meillä riittäisi jääkiekon Jukka Jalosesta nuoriin Leijonamestareihin, Hämeenlinnan lentopallonaisista Riihimäen Cocksin käsipallomestareihin unohtamatta salibandyn maailmanmestaria Ville Lastikkaa, nuoria skeetin mestareitamme, tanssin ja taitoluistelun menestyjiämme ja hiihtäjiämme emmekä mitään upeaa lajia ja tekijää.

Varsinais-Suomella on muuten lisäksi myös oma Urheilun Hall of Fame Paavo Nurmen 9-kertaisen olympiavoittajan ja muiden johdolla. Ehkäpä sellaisen ansaitsivat myös hämäläiset urheilijat  Elmer Niklanerin, Heikki Mikkolan, Mika Aholan ja monien monien muiden johdolla.

Uskoisin, että ei Hämeen Liikunnalla ja Urheilullakaan olisi mitään sitä vastaan, että Kanta-Hämeessä juhlistettaisiin omalla Urheilugaalalla alueemme urheilijoita. Mitä mieltä sinä olet? Pitäisikö tässä lyödä Kanta-Hämeen urheilevat voimat yhteen?

….

Flunssa jälleen hieman kolkuttelee. Tänään vähän Buranaa ja sinkkisuihketta. Valiokunnassa tänään kuulemisia ja sitten täysistunnossa vielä keskustelussa mm. esitys millä helpotetaan osakeyhtiöiden perustamista ja toisena asunto-osakeyhtiöiden päätöksenteon sujuvoittaminen. Tätä järkevää normienpurkua mitä olemme tällä kaudella määrätietoisesti tehneet.

Tällä viikolla TET-jaksolla eduskunnassa oli loppilainen Laura Voivala. Mukava tyttö ja paljon ehti nähdä ja kokea. Ja täytyy kyllä sanoa, että reipas oli tämäkin tettiläisenä sillä hän matkusti joka päivä Lopelta bussilla Helsinkiin eduskuntaan ja aina illalla takaisin. Hienoa ja ahkera tyttö!

Kotimatkalla sitten vielä Matkamessuilla. Paljon nähtävää ja tuttuja ympäri Suomen ja erityisen iloinen olin, että kotikuntani Loppi erottui hienosti edukseen muiden osastojen joukossa. Kiitos loppilaisille yrittäjille ja erityisesti Marskin Majan Teuvo Zettermanille ja Heikki Kujansuulle. Marsalkka Mannerheimin Metsästysmaja kiinnostaa ja siitä myös Loppi tunnetaan ja tiedetään. Kuuluisin vapaa-ajanloppilaisemme!

Hämeen matkailua ja sen markkinointia haluaisin itse viedä reilusti eteenpäin. Ehkä vähän samaa toivetta kuin tuon Urheilugaalan kanssa. Hämeessä täytyisi löytää yhteistä tahtotilaa ja yhdessä tekemistä. Vanhan Hämeen Matkailu tai Visit Häme kannattaisi nyt laittaa pystyyn. Tai oikeastaan pitäisi. Yhteistyön paikka.

Kommentit