VLN esittää Hausjärven Ryttylän koulun liikuntahallille 600 000 euroa – Arpajaislaki II varmistettava pelituottojen riittävyys Veikkauksen edunsaajille

Blogi, keskiviikkona 25.04.2018

Tänään Valtion Liikuntaneuvoston kanssa kävimme läpi tämän vuoden liikuntapaikkojen rakentamisen valtionavut. Liikuntarakentamisen hankkeisiin kaiken kaikkiaan tälle vuodelle varattuna rahaa 40,8 miljoonaa euroa. Tästä AVI:ien eli pienempien liikuntahankkeiden tukiin varataan reilu 8,8 miljoonaa euroa.

Hakemusten määrä on pysynyt aikalailla vakaana viime vuosina. Pientä kasvua ollut vuosittain eli nyt isompia hankkeita 77 kun viime vuonna 69 ja edellisvuonna 61. Pienempien hankkeiden hakemuksia nyt AVE:eille 175, kun viime vuonna näitä tuli 210 ja sitä ennen 205.

Näistä esityksessämme mukana 28 isompaa hanketta, kun viime vuonna tuimme 29 hanketta. Näistä kaksi on valtakunnallisesti merkittävää hanketta eli Olympiastadion ja Tampereen uusi areena ja muista 15 on uudisrakennushankkeita ja 13 peruskorjaushankkeita. Uudisrakennushankkeiden yhteenlaskettu kustannusarvio on 153 miljoonaa euroa ja peruskorjaushankkeiden 335 miljoonaa euroa. Liikuntaan siis panostetaan Suomessa nyt todella paljon.

Meille Kanta-Hämeeseen esitämme tukea suunnitellusti Hausjärven Ryttylän koulukeskuksen liikuntatiloille. Hausjärvelle tukea tänä vuonna 600 000 euroa 2 miljoonan hankkeelle. Tämä siis maksimituki tämän hintaiselle hankkeelle. Lähialueelle myös Hyvinkäälle Sveitsin uimalan peruskorjaukseen ja laajennukseen tukea 270 000 euroa. Sveitsi on jätti-iso hanke missä paljon juttuja. Etelä-Suomen alueelle tukea yhteensä kahdeksalle hankkeelle ja tässä siis kunnat aina Helsingistä tänne Hämeeseen asti.

Valtakunnallisista jättihankkeista valtion tukea saavat aiempien päätösten mukaisesti Olympiastadion 8,8 miljoonaa euroa ja Tampereen Kansiareena 7 miljoonaa euroa. Isot hankkeet siis käynnissä ja rakentaminen etenee. On hienoa, että saamme ajanmukaisen jäähallin arvokisoja varten ja isoja tapahtumia varten. Hartwall Areenan omistusjärjestelyt Venäjän toimien takia niin kyseenalaisia, että on hyvä, että vaikkapa jääkiekon MM-kisoille saadaan vaihtoehto Tampere Areenan ja Turun uuden areenan myötä.

Tämä esitys etenee nyt opetusministeriön kautta eteenpäin ja toivottavasti pian saadaan kuokka lyötyä maahan eri puolilla Suomea. Nuo pienemmät Avien kautta tulevat hankkeet myös toivottavasti pian päätökseen ja sitä kautta liikkeelle maneeseja, skeittipuistoja ja muita tällaisia alle 700 000 euron liikuntapaikkahankkeita.

Liikuntaneuvostossa tänään kuultavana myös maamme pääministeri osana liikunnan poikkihallinnollisuuden työtämme. Olemme kuulleet pian kaikki ministerimme ja työ maamme ja kansamme liikunnallistamiseksi etenee. Mukava saada olla tässä työssä mukana. Nostin itse esille arpajaislain kakkosvaiheen ja tässä nyt tärkeä varmistaa, että jatkossakin Veikkaus tuottaa vähintäänkin nykyiseen malliin rahaa edunsaajille kulttuurista nuorisotyöhön ja liikunnasta urheiluun unohtamatta hevostaloutta. Suomalainen voittaa aina!

….

Kari Kuparisen syntymäpäivät Suomen Metsästysmuseolla

Tänään eduskunnassa päivällä vierailulla taiteilija Netta Tiitisen ryhmä ja sitten täysistunto ja illansuuksi Riihimäelle hyvän ystäväni Kari Kuparisen 60-vuotissyntymäpäiville. Kolme puhetta pidin Karille ja se kertoo miehestä paljon. Ensin onnittelimme Suomen Metsästysmuseon väen kanssa, sitten Lopen kunnanväen kanssa ja vielä totta kai henkilökohtaisesti perheemme kanssa sillä vuosien aikana Karista ja Marja-Leenasta on tullut kaiken keskellä myös tai erityisesti erittäin tärkeitä ja rakkaita ystäviä. Koettu monenlaista ja nähty ja viimeksi pääsiäistä Levillä.

Kari on tehnyt upean työuran Sakolla ja ollut monessa mukana metsästyksen ja ammun parissa. Ja myös perinteet ja historia ovat yhdistäneet meitä – tällaisia perinneveljiä olemme. Monia juttuja tehty yhdessä ja viimeksi eilen Lopen Suojeluskunnan 100-vuotismuistohetkeä yhdessä olimme ideoimassa ja aika monessa mukana aina myös Laukkasen Jarmokin. Hyvä kolmikko.

Lopen Ampumaurheilukeskus on myös isolta osin Karin näköinen ja luomus. Toki kymmeniä talkoolaisten ja tekijöiden kanssa, mutta Kari se primusmotor ja vastuunkantaja ja myös usein uuden ideoija. Seuraavaksi tulossa suuret SM-juhlakisat 2021, kun Metsästäjäliitto ja Sako täyttävät 100 vuotta.

Jahtikaveria ja ystävää oli tänään mukava juhlistaa. Onnea vielä täälläkin ja iso kiitosta kaikesta. Eniten ystävyydestä. Uusia juttuja kohden!

 

 

Kommentit