Viski on viski, sanoo AVI mitä tahansa.

Blogi, sunnuntaina 12.10.2014

Viikonlopun suosituin merkintä sosiaalisessa mediassa on ollut #viski. Nettimaailman vahvuuden ja voiman sai tällä kertaa kokea Aluehallintovirasto eli AVI, joka kielsi viski-sanan käytön yksityisissä blogeissa ja sitä ennen Olut- ja Viskiexpo -tapahtuman nimessä.

Olut- ja ViskiExpo tai siis nyt vain AVI:n määräyksestä OlutExpo Finland järjestetään Kaapelitehtaalla 24.-26.10.2014. Tapahtuma on maamme kattavin panimo- ja tislaamotuotteiden messutapahtuma. Tapahtuma on tarkoitettu niin alan ammattilaisille kuin meille kuluttajillekin. Tämän vuoden tapahtumaan tulee mukaan jälleen maamme kiinnostavimmat panimot, mutta myös alan maahantuotajat. Näytteilleasettajat esittelevätkin laajasti kauden uutuuksia sekä järjestävät esitelmiä ja tietoiskuja.

Olut ja *****expoon Kaapelitehtaalle on tulossa yli 30 näytteilleasettajaa ja tapahtumasta on luvattu tulevan ”kolme päivää kestävä ainutlaatuinen löytöretki makujen maailmaan” teemalla “Juodaan vähemmän, maistellaan enemmän!”.

Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta. Avoinna: Pe 24.10. klo 15-23 La 25.10. klo 14-23 Su 26.10. klo 14-20

Minusta tuntuu kyllä aivan hullulta, että nyt maassamme ollaan jo kieltämästä käyttämästä omille nettisivuillekaan viski-sanaa? Tai kieltämään se, että joku jakaa omalla Facebook-sivullaan vaikkapa jonkun kivan pienen panimon tuotteen kavereilleen. Tätä on mahdoton ymmärtää enkä ymmärräkään. En tiedä rikoinko minäkin nyt jotain lakia tai sen tiukkaa tulkintaa. Katsotaan.

Tätä AVI:n kieltoa kyseenalaistamaan ja kohtuullisuutta juomisen lisäksi kieltoihinkin hakemaan on siis nyt nettikansa herännyt hakemaan. Viski on siis ollut tämän viikonlopun käytetyin merkintä niin Twitterissä kuin Facebookissakin. Ja taitaa olla niin, että ei tällaista mainoskampanjaa Olut- ja *****expo Finland olisi millään rahalla aikaan saanutkaan. Jäämmekin siis odottamaan mikä viranomaineen puuttuu tällaiseen AVI-vetoiseen mainoskampanjaan. Kyllä sellainenkin virasto vielä löytyy ja pari virkamiestäkin. Ja jos ei löydy niin kyllä sitä joku keksii vielä ehdottaa.

Mutta viski on viski ja olut on olut. Ja liika on liikaa. Kieltämisessäkin.

….

Tänään nautittu vapaapäivästä. Järvenpää-talossa oli tänään Hevisauruksen upea lastenkonsertti ja sinne suuntasin isomman lapseni ja kummien kanssa. Ja hauskaa meillä olikin ja konsertissa paljon tuttujakin. Vieläkin meno hymyilyttää ja hieno päivä ensin ulkoillen metsässä ja sitten konsertissa lapsen kanssa. Toinen räkätautisena jäi äidin kanssa kotiin. Sekin kuuluu tähän lapsiperheen arkeen.

 

Kommentit