Virtuaaliluokkaretkelle eduskuntaan – Tervetuloa eduskuntaan! Tämä talo rakennettiin 1920-luvun lopulla…

Blogi, maanantaina 04.05.2020

Joka kevät eduskunnassa käy tuhansia koululaisia kevään luokkaretkillä. Vuoden aikana vierailijamäärät ovat vieläkin suurempia. Tämä kevät kuitenkin on poikkeus ja jouduin itsekin perumaan kymmenet sovitut luokkaretket ja vierailut talolle. Tuntui tyhmältä ja pahalta.

Kuva: Hanne Salonen / Eduskunta

Päätin keksiä jotain. Ja keksikin. Se on tässä…

Virtuaalinen LUOKKARETKI Eduskuntaan

Tämä luokkaretki on katseltavissa Youtubessa ja myös Facebookissa tämän kevään ja taidan jättää sen sinne muistoksi pysyvästikin. Virtuaalinen luokkaretki vie teidän kanssani laajalle kierrokselle eduskuntataloon. Pyrin kierroksen tekemään niin, että käytännössä esittelen talon hyvinkin samalla tavalla kuin itse ryhmille opastaessani teen. Lisäksi luokkaretken kierroksella pääsette tällä kertaa katsomaan myös sellaisia tiloja minne ei normaalisti vierasryhmät pääse. Puhemiehen Juhlatila on yksi sellainen ja eduskunnan kolme Naistenhuonetta. Tapaatte myös eduskunnan puhemiehen Matti Vanhasen ja joukon myös kansanedustajia ympäri Suomen.

Järjestäjän myös toukokuulla muutaman Teams-tapaamisen luokille Virtuaalisen Luokkaretken jatkoksi. Näihin tapaamisiin saatte osallistumislinkit ja ajat avustajaltani Malin Anomaalta osoitteesta malin.anomaa@eduskunta.fi. Teamseistä ensimmäinen on keskiviikkona 13.5.2020 klo 11-12 ja toinen keskiviikkona 20.5. klo 10.30-11.30. Järjestän myös Facebook Liven vielä myös erityisesti koululaisille suunnattuna tiistaina 12.5.2020 klo 10-11. Tätä pääsette

Kuva: Hanne Salonen / Eduskunta

seuraaman kansanedustaja Timo Heinonen -Facebook-sivuni kautta.

 

Kommentit