Villen Omenapuu Lopen Yhtenäiskoulun ja lukion pihamaalle – Kunnanhallitus esittää uuden Urheiluhallin rakentamista

Blogi, maanantaina 24.05.2021

Lopen Lukiota ja yläkoulua yli 20 vuoden ajan luotsannut Vilho Ylönen jäi eläkkeelle kevättalvella. Pitkä työrupeama rehtorina tuli näin päätökseen. Eläkkeelle jäämistä emme silloin päässeet juhlistamaan, mutta silloin lupasin, että keväällä sitten kahvit juomme ja puun istutamme. Kuusta silloin ajattelin ikivihreänä Villelle lahjaksi antaa, mutta tänään päädyin kuitenkin omenapuuhun.

Opettajalle omena.

Lukiomme ja yläkoulumme pihamaalta, kun ei yhtään omenapuuta löydy ja onhan se nuorille hauska napata siitä sitten syksyisin välipalaa matkaan. Oksasen Pertin avustuksella omenapuulle monttu ja Villen kanssa puu maahan. Omenapuuta oli istuttamassa kanssamme myös Villen seuraajaksi valittu Erika Kauppi-Nykänen. Ja olihan se hauska nähdä miten koulun nuoret moikkailivat Villelle ja minullekin, kun puunistutustalkoissa olimme.

Kahvit vielä opettajainhuoneessa koronaturvallisesti pienellä porukalla ja nyt ei muuta kuin hyviä eläkepäiviä Villelle. Tämä kesä on vielä entiselle opettajalle totuttuakin pidempi 🙂

Villea monesta itsekin muistellut, sillä ennen kuin hänet Lopelle itse aika isossa roolissa olin houkuttelemassa rehtoriksi, niin hän toimi matikanmaikkana Riihimäen Lukiossa. Olikin opettajana aivan parasta A-ryhmää. Hienoja muistoja RiLu:sta ja myös hyviä muistoja Lopen rehtoriajoiltakin.

….

Lopen Kunnanhallitus esittää uuden Urheiluhallin rakentamista

Illalla sitten Lopen Kunnanhallituksen kokous. Lista oli mielenkiintoinen. Hallitus päätti mm. kahdesta isosta investoinnista. VPK:laisten pitkäaikainen haave ja työ tuottaa tulosta, kun Läyliäisten uusi paloasema lähtee rakenteille tänä vuonna ja kunnanhallitus päätti samassa kokouksessa myös esittää valtuustolle rakentamispäätöksen tekemistä Lopen uudesta Urheiluhallista. Kunnanhallitus asiasta joutui äänestämään, mutta nyt se etenee valtuustolle. Katsotaan mitä valtuusto sitten päättää.

Mutta Valtion Liikuntaneuvoston esityksen mukaan Urheiluhalli sai tälle vuodelle täyden 750 000 euron valtiontuen ja näin ollen on nyt järkevää tuo pitkäaikainen urakka saattaa päätökseen. Hallin kokonaiskustannusarvio on 2,5 miljoonaa euroa ja halliin tulee ajanmukaiset liikuntatilat, mutta myös katsomot ja pieni kahvio sekä pukutilat myös ulkojäätä ja pesäpallokenttää ja hiihtolatujakin varten. Ja isona juttuna tämä mahdollistaa meille myös hyviä päivävuoroja ikäihmistenkin liikuntaryhmille ja myös erityisryhmille ja toisaalta avaa sitten mahdollisuuksia kehittää Elmolaa enemmän esimerkiksi voimistelun, jumppien, tanssin, painin ja muiden vastaavien lajien paikaksi. Ja kun ketju etenee niin tämän myötä sitten vanha A-sali eli nykyinen Loppisali voidaan pyhittää kokonaan taiteelle ja kulttuurille. Sinne saadaan hyvää tilaa kuoroille, konserteille, teatterille ja muulle vastaavalle. Ja ehkä joskus tuo A-talon vanha kirjaston pääty voisi kehittyä vaikkapa omaksi Lopen Kulttuuritaloksi tai -päädyksi. Eikös olisi mainio paikka sellaiselle?

Kokoomuksen Eeva Pyhälammi toimi tänään kunnanhallituksen puheenjohtajan tehtävässä. Hyvää ja osaavaa johtamista. Ja paikalla kokouksessa myös oli valtuuston varapuheenjohtajista Jarmo Laukkanen.

Kunnanhallituksen esityslista oli tänään pitkä ja esillä monia isompia ja pienempiäkin asioita. Lista löytyy kokonaisuudessaan kunnan kotisivuilta ja pian siellä myös tämän kokouksen pöytäkirjakin. Pitkäksi venähtänyt päivä näin paketissa. Huomenna eduskuntaa kohden.

 

Kommentit