Jos ei ehdokasta helluntaina, niin toivottavasti kuitenkin sitten kesäkuussa

Blogi, sunnuntaina 23.05.2021

Jos ei ehdokasta helluntaina, niin toivottavasti kuitenkin sitten kesäkuussa.

Niinhän se vanhan politiikko tuumasi sanoa. Tai sanoi ainakin tänään. Tai ei niin vanha, mutta kokenut kuitenkin ja sanoi ainakin.

Eilinen kampanjoiden avajaispäivä onnistui yli odotusten. Hieman ajattelimme, että miten koronarajoituksin onnistuu tämä kampanjointi ja miten sen voimme tehdä koronaturvallisesti, mutta täytyy sanoa, että molemmissa onnistuimme enemmän kuin hyvin. Lopen Kuntavaalikahvilaan laitoimme tiukan enintään 10 hengen rajoituksen sisätiloihin ja lisäksi teimme terassin ulkopöydin kahvittelua varten. Yhden kerran oli kahvilaan tulossa kerralla enemmän väkeä kuin tuo maksimi on ja senkin klaarasimme hyvin. Ja kun ulkona oli osa ehdokkaista tilannetta seuraamassa ja kuntalaisia jututtamassa, niin erinomaisen hyvin onnistuimme.

Myös Riihimäen Kokoomuksen KULMA:n avajaiset onnistuivat hyvin. Siellä olimme pelkästään ulkona ja koronaturvaetäisyydet ja muut pystyttiin pitämään jopa vaadittua pidempimä ja paremmin. Hyvin siis toimii Kulmammekin. Iso kiitos Riksun kokoomuslaisille Jukka Mursulan johdolla.

Tänään helluntaina sitten Lopen kahvilalla oli kahvipannu kuumana Tuire Lehtimäen johdolla. Hyvä yhteishenki näkyi ja varmasti muutamat sen oman kuntavaaliheila… eikun -ehdokkaansakin tänään löysivät.

Illalla vielä kuntavaalipaneeli seurakunnan järjestämänä. Me lähetimme tähän etäpaneeliin useamman ehdokkaan ja näin ääneen pääsi niin kokeneita konkareita kuin uusiakin tekijöitä. Mukana uusista mm. Anu Kosonen ja Pieti Muhonen ja konkareista Eeva Pyhälammi ja Tiina Seppälä. Hyvä ja onnistunut paneeli tämäkin, vaikka kyllä nämä vaalipaneelit kuitenkin kaipaisivat sitä vähintäänkin ehdokkaiden samassa paikassaoloa.

Ja täytyy kyllä nostaa hattua kaikille mukana olleille ehdokkaille kaikista eri ryhmistä. Oma porukka tietenkin erinomaista, mutta olipa mukava kuunnella ensi kertaa myös SDP:n Otto Arolaa. Erittäin hyviä puheenvuoroja ja punnittuja ajatuksia. Ja lopuksi nosti esille vielä erittäin tärkeä asian eli koululaisten hyvinvoinnin ja koulukiusaamisen. Erittäin hyvä kuva jäi uudesta demariehdokkaasta. Maininnan ansaitsee muista myös Vasemmistoliiton Marianna Rautiainen hyvistä ja punnistuista puheenvuoroista ja myös keskustan Jori Hovi, joka yrittää paluuta uuteen valtuustoon. Hyvä lämminhenkinen tyyli ja asiantuntemusta. Tykkäsin myös KD:n Riitta Suonurmen puheenvuoroista ja voisi oikeastaan jo niin kuin edellä totesin, kehua kyllä ihan kaikkia. Hyvää yhteistyökykyä osoittavaa keskustelua. Arvostan. Ja olen varma, että tämänkin paneelin jälkeen jotkut löysivät helluntaina sen oman kuntavaaliehdokkansa. Ainakin sen 🙂

Huomenna sitten kunnanhallituspäivä. KH:n listalla mm. Lopen uusi Urheiluhalli. Olin iloinen, että tekninen lautakunta puheenjohtajansa Ossi Kollinin johdolla otti yksimielisen myönteisen kanssan hallin rakentamiseen. Urheiluhalli siis pitää saada rakenteille tänä vuonna tuon meidän Valtion Liikuntaneuvoston 750 000 valtiontuen saamiseksi. Hallin kustannusarvio siis 2,5 miljoonaa euroa ja tällä tavalla saamme liikuntatilanne myös tältä osin ajanmukaisiksi ja riittäviksi. Ja uusi Urheiluhalli parantaa myös erityisryhmien ja ikäihmistenkin liikuntatilojen tilannetta. Ja avaa myös mahdollisuuden siihen, että Elmolaan voidaan keskittää mm. kamppailulajeja, tanssia, voimistelua ja muuta sellaista. Ja oma haaveeni on, että Loppisalista voitaisiin sitten tehdä tämän myötä entistä vahvemmin kulttuurinpyhättö kuoroille, konserteille, teattereille ja muulle. Olisiko sinne mahdollista tehdä myös se kaivattu nouseva katsomo? Se kannattaa myös selvittää.

Lopen Seurakunta järjesti kirkkoherra Tuomas Hynysen johdolla hienon vaalipaneelin sunnuntai-illan päätteeksi. Kokoomusta paneelissa edustivat Eeva Pyhälammi, Tiina Seppälä, Tuire Lehtimäki, Anu Kosonen ja Pieti Muhonen. Tärkeitä aiheita nostivat esille niin koko kunnan elinvoimaisena pitämisestä kuin asumisesta ja yrittäjyydestäkin. Ja oli mukava huomata, että meidän porukka etsi enemmän ratkaisuja kuin uusia ongelmia. Tuire nosti esille myös Loppi-ilmiön. Tehdään sellainen yhdessä! 💙 Loppi on rautaa! Vaalipaneeli on jälkikatseltavissa Lopen seurakunnan Facebook-sivuilla 13.6.2021 asti. https://www.facebook.com/lopenseurakunta/videos/316836466684029/

Meiltä mukana tällä kertaa Eeva Pyhälammi…

Kokoomusnuorten Pieti Muhonen…

Tiina Seppälä…

Anu Kosonen ja…

Tuire Lehtimäki. Huipputiimi!

Ja paneelin juonsi ja oli järjestänyt seurakuntamme kirkkoherra Tuomas Hynynen.

Kommentit