Kuntavaalikampanjat käyntiin – Oma kotiyhdistys avasi perinteiseen tapaan Lopen Vaalikahvilan ja Riihimäen Kokoomus kuntavaalien Kokoomus Kulman

Blogi, lauantaina 22.05.2021

Vajaa kuukausi kuntavaaleihin. Koronan takia kesäkuulle siirretyt vaalit siis lähestyvät kovaa vauhtia ja on aika koronaturvallisesti aloitella myös kampanjointia. Eilen saimme painoon Loppilainen -lehden ja tänään sitten avasin Lopen Vaalikahvilan.

Lopen Vaalikahvilalla oli tänään avajaisissa tarjolla Shellin Sinin eli kuntavaaliehdokkaamme Sini Kolehmaisen leipomia munkkeja kahvin ja teen kera. Väkeä riitti koko päivän ja kahvipöydän ääressä häärivät mm. ehdokkaistamme Tuire Lehtimäki (sininen paita) ja Eija Tammilehto (3. oikealta)

Tiia Hervala ja Jani Ahola toivottamassa väkeä avajaisissa kahville.

Ja olipa ihana, että nyt vaaleista pois jäänyt Riitta Joutsi-Hänninenkin piipahti omaa joukkuettaan tsemppaamassa tyttärensä Hetan kanssa. Iitu on kultaa!

Susa Lehtinen kahvipöydän ääressä.

Tiia Hervala jututtamassa äänestäjiä koronaturvallisesti ulkona.

Silmänkannon työpaikka-alueen aikanaan avannut yrittäjä Eerik Säkkinen on mukana myös Lopen kuntavaaleissa. Järki-Saneeraus on kasvanut Silmänkannossa hurjalla vauhdilla.

Lopen Vaalikahviloiden historia ulottuu jo vuoden 2006 presidentinvaaleihin, kun Lopen Kokoomus rakensi silloin Suomen pienimmän Niinistö Cafen Suomen suurimmalla Pahvi-Niinistöllä somistettuna. Tämän jälkeen kuntavaaleissa Lopen Vaalikahvila on palvellut jo kolmet vaalit ja myös neljä kertaa minun eduskuntavaalikampanjanikin osana. Nyt sitten neljännen kerran kuntavaaleissa kahvitellaan Lopen Vaalikahvilalla.

Jarmo Laukkasen johdolla rakentui jälleen tuttuun paikkaan linja-autoaseman taloon kahvilamme. Juha Järvinen teki kahvilalle upeat teippaukset ja sitten sisälle saimme vielä Marko Lappeteläisen valokuvista upeat isot taulut. Ja sisällä kahvilaa rakensivat Jarmon kanssa mm. Jani Ahola, Susa Lehtinen, Sirpa Hopearuoho, Laura Vilkas ja moni muu. Aivan mahtavaa talkootyötä ja hienoa, että tässä meidän porukassa sellainen yhteishenki , että tekijöitä löytyy ja yhdessä tehdään. Parasta tässä meidän porukassa.

Tänään sitten kello 11 avasimme ovet ja tarjolla oli Shellin Sinin eli kuntavaaliehdokkaamme Sini Kolehmaisen leipomia munkkeja ja kahvia. Teimme kahvilan avajaiset tiukoin koronarajoituksin eli turvaetäisyydet maskit jne., mutta myös niin, että kahvilan sisätiloihin sai tulla kerralla vain enintään kymmenen henkeä ja kahvitella sai myös ulkosalla. Tämä koronaturvallisuus meille nyt näissä vaaleissa ykkösasia ja kaikki muu sitten tulee sen jälkeen jos on tullakseen ja jos voidaan tehdä. Eli kun viime kerralla saimme kahvilaan parhaillaan parisensataakin ihmistä kerralla ja Vaalilauantai -tapahtumissamme jopa yli 700 kävijää niin nyt mennään vähän rauhallisemmin. Viime kerralla myös ehdokkaamme Janne Tulkin vaalimusisoinnin vetivät väkeä valtavasti ja myös Timotei -kuoron vierailut ja muut. Nyt mennään pienemmin, mutta mennään kuitenkin.

Erittäin onnistunut päivä. Lopen kahvilan avajaisista sitten jatkoi matkaa vielä Riihimäen Kokoomuksen Kulman avajaisiin. Se myös tutussa paikassa eli minun eduskuntavaalikahvilani paikassa entisessä Saavalaisen talossa. Siellä Jukka Mursula, Jessica Sonko ja kumppanit pitivät grillii kuumana ja väkeä myös jo pikku hiljaa vaalitunnelmissa liikkeellä. Hyvät vaalit näistäkin tulevat.

Päivän aikana puhutti luonnollisesti Lopella lääkäripalvelut ja myös teiden kunto. Näyttää ihmisten huoli kasvavan, kun uutiset kertovat, että maakuntasote olisi muka jo läpäissyt perustuslakivaliokunnan seulan. No eihän se nyt todellakaan ole vielä niin. Esimerkiksi tämä tekonivelsairaala Coxa ja Sydänsairaala -case vaatii perustuslakivaliokunnan mukaan jopa uuden valtioneuvoston lainsäädäntöesityksen ja se tarkoittaa, että jos Marinin hallitus haluaa nämä huippusairaalat pelastaa niin sote siirtyy ainakin syksyyn ja alku sen myötä ainakin vuodella. Nyt jääkin nähtäväksi haluaako hallitus oikeasti nuo pelastaa sillä alasajopäätös on ollut Marinilta ja Kiurulta ihan harkittu poliittinen päätös ja sen kumoaminen vaatii siis uutta hallituksen esitystä tai siis myös näiden pelastaminen maakuntasotelta.

Myös huoli maaseudulla kasvaa, että viimeisetkin palvelut maakuntasote veisi täältä pois. Myös vanhustenhoitoa ollaan tämän myötä kovaa vauhtia keskittämässä vain kaupunkeihin ja myös työterveyshoitoa rajaamassa rajusti. Maakuntasote siis veisi täältä maaseudulta ja pienemmistä kaupungeista ensin päätösvallan ja sen jälkeen palvelut. En ymmärrä millään, että tähän ei keskustalaisista juuri kukaan muu ole huoltaan ilmaissut kuin entinen kansanedustaja Forssan Sirkka-Liisa Anttila. Toivottavasti Anttilaa kuunneltaisiin vielä keskustassa.

Jos tämä maaakuntasote nyt maaliin menisi ja emme sitä saisi eduskuntavaalien jälkeen peruttua, niin voimme olla varmoja, että lääkäripalveluita ei enää koskaan Lopelle saada ja myös hammashoito- ja neuvolapalvelut keskitettäisiin keskuskaupunkeihin. Tästä onkin kehittymässä nyt yksi kuntavaalien isoja kysymyksiä ja aiheen nostamme vielä välikysymyksellä kunnon keskusteluun ja esille.

Lopella myös puhutti tiestön kunto. Kirjoitinkin tästä juuri Lopen Lehteen tällä viikolla. Tänä vuonna nimittäin Marinin hallitus ja keskusta puolittavat asfaltointimäärät. Heikkokuntoisten asfalttiteiden määrä siis tulee jälleen kasvamaan yli 700 km kuluvan vuoden aikana. Korjausvelka siis kääntyy jälleen kasvuun. Mutta totta on sekin, että on meillä omienkin teiden kanssa tehtävää ja toivottavasti saamme niitäkin kuntoon. Ja myös pyöräteitä ja jalkakäytäviä pitäisi saada asfalteiltaan uudistettua.

Riihimäellä puhutti myös vielä pääradan vaikea tilanne ja myös kouluasiat. Mutta kaiken kaikkiaan oikein onnistunut avajaispäivä. Kiitos siis Lopen kokoomukselle ja Riihimäen kokoomukselle järjestelyistä. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesäkuun kuntavaaleja. Kurkatkaapa paremmin Riihimäen ehdokkaita täältä. Aika mahtava joukko koossa sielläkin.

Ja vielä muutama tunnelmakuva Riihimäen Kulman avajaisista. Kiitos Jukka Mursula ja koko Riksun kokoomuksen joukkue! Hyvä tunnelma teilläkin! Kulmalla tänään kanssani paikalla Jukan lisäksi mm. Jessica Sonko, Minna Räisänen-Ojapalo, Eija-Liisa Dahlberg ja Petri Siivonen. Erinomaisen hyviä kokeneempia ja uudempiakin ehdokkaita. Kannattaa tutustua paremmin www.riihimaenkokoomus.fi.

Jukka Mursula (oik.) on tehnyt valtavan hyvää työtä Riihimäen Kokoomuksen puheenjohtajana kuntavaaleja kohti. Toivon todella, että Jukka saa paikan uuteen Riihimäen kaupunginvaltuustoon. Mies paikallaan.

Ja samaa toivon myös Jessican osalta. Jessica Sonko on minulla poliittisena avustajana eduskunnassa ja hänen osaamisestaan hyötyisi myös Riihimäen kaupunki. Toivottavasti siis paikka kaupunginvaltuustosta irtoaa! Suosittelen!

Ja mainio ehdokas on myös kaupunginvaltuutettu Petri Siivonen. Tehnyt erittäin hyvää työtä nyt valtuustossa ja kaupunginhallituksessa ja Peten paikka on siellä jatkossakin!

Kommentit