Villa Vesperin 25. kesänäyttely avoinna – Heinonen kiitteli avaussanoissaan työstä Lopen kunnan hyväksi

Uutiset, keskiviikkona 09.06.2010

Lopen Sajaniemessä, lummelammen rannalla avattiin Villa Vesperin juhlanäyttely, joka on järjestyksessään 25. kesänäyttely. Luonnon keskellä sijaitseva kahdeksankulmainen ja kolmekerroksinen, taiteilijan itsensä rakentama erämaa-ateljee ”Metsätähti” on laajentunut viime kesän jälkeen. Lummelammen rannalla laivaa ohjaa kapteenina loppilaisen kirjailijan, Juhani Peltosen näköispatsas.

Kesän näyttely tarjoaa vieraille matkaa maailman ympäri. Näyttely esittelee arkkitehtuuria, rakennustaidetta, veistoksia, muotokuvia ja maalauksia eri maista ja maanosista. Näyttelyyn ja ateljeen ympäristöön pääse tutustumaan aina elokuuhun asti.

Juhlanäyttelyn avannut loppilainen kansanedustaja Timo Heinonen kiitti puheessaan taiteilija Mikael Vesperiä ja talon rouvaa työstä Lopen kunnan hyväksi. Markkinointi ja yhteistyö muiden paikallisten yrittäjien kanssa on tuonut Lopelle ja Sajaniemeen tuhansia kävijöitä kesässä ja kohde on vakiinnuttanut paikkansa.

– Matkailun lisäksi Villa Vesperissä tehdään tärkeää työtä myös taiteen oppimisen saralla. Lapsille, nuorille ja aikuisillekin suunnattujen kurssien töistä pääsemme nauttimaan sitten syksymmällä. Tämä taidekasvatustyö on ehdottomasti myös kiitoksensa ansainnut, kiittelee Heinonen.

Kommentit