Viipuriin uudet reput koulun alkuun

Uutiset, lauantaina 08.08.2009

Joukko Viipurin katulapsia pääsee aloittamaan koulunkäynnin uusilla koulurepuilla. Reppuja Viipuriin lähetettäväksi ovat lahjoittaneet loppilaiset lapset ja perheet.

Reppujen keräys järjestettiin heinäkuussa Lopen Yrittäjien markkinatapahtumassa, jossa Lopen Kokoomus juhlisti 90-vuotista taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi tarjottiin myös toriväelle kahvit.

Lahjatoiveena toriväelle Lopen Kokoomus oli pyytänyt käytöstä poistuvia ja poistuneita koulureppuja. Monet lapset toivat viimevuotisen koulureppunsa lähetettäväksi Viipuriin ja reppuja kertyikin lähes seitsemänkymmentä.

– Idea tähän tuli Hollolan Kokoomuksen viimevuotisesta tempauksesta ja olimmekin todella kiitollisia loppilaisten ja vapaa-ajanasukkaiden aktiivisuudesta reppujen keräämisessä, kertoi Lopen Kokoomuksen puheenjohtaja ja kansanedustaja Timo Heinonen.

Lahden Diakoniasäätiön kanssa tehtävän yhteistyön kautta reput löytävät uudet omistajansa Viipurista. Reput toimitetaan vielä ennen koulujen alkua suomalaisten ylläpitämään katulasten päiväkeskukseen Dikoniin, joka hoitaa uuden koulurepun sitä tarvitseville.

Katulapsia Viipurissa arvellaan olevan noin 500, ja näistä Dikonin säännöllisiä asiakkaita on noin 100. Keskus on osa Lahden Diakoniasäätiön toimintaa ja siellä lapset saavat ruokaa, peseytymismahdollisuuden sekä aikuisen huolenpitoa.

Kommentit