Hirshaan Ratsastutalli avasi virallisesti Lopella Timo Heinonen tyytyväinen alan vahvaan kasvuun

Uutiset, lauantaina 08.08.2009

Ratsutalli Hirshaka avasi virallisesti ovenasa elokuun 8. päivänä, kun Tarja ja Kristiina ”Krisse” Aalto esittelivät upean ratsutallikokonaisuutensa yleisölle. Parin vuoden rakennusurakka oli saatu päätökseen ja talli, moderni uudenaikainen kenttä ja maastolenkit käyttöön. Itsekin ratsastusta aktiivisesti harrastava kansanedustaja Timo Heinonen oli yksi päivän kutsuvieraista ja ainoa mitä Heinonen kaipasi oli tallin tuoksu.

– Niin uutta ja valkeaa oli vielä. Taisi olla ainoa mitä jäin kaipaamaan se aito upea ratsutallin tuoksu. Mutta sekin korjaantuu, naureskeli Timo Heinonen ja kertoi jo varanneensa paikkaan myös tutustumiskäynnin ratsain.

Ratsutalli Hirshaka on vuonna 2008 Lopelle perustettu täydenpalvelun ratsastuskeskus, josta löytyy karsinapaikat jo lähes 30 hevoselle ja täysihoitopaikkojen lisäksi talli tarjoaa mm. ratsastustunteja pienryhmissä osaavilla hevosilla, erimittaisia maastoretkiä, kursseja ja leirejä sekä esim. hevosten ratsutusta ja laidunpaikkoja. Tallin uusi juuri valmistunut ulkokenttä on uusinta uutta ja rakennettu kumirouheen päälle. Näin kentän jousto on saatu hevosille ihanteelliseksi. Tallin väki kertoi, että tavoitteena on myös tulevaisuudessa täydentää paikkaa myös maneesilla.

Tallin ykkösenä toimiva Kristiina Aalto on hevosten kanssa koko elämänsä työskennellyt nuori yrittäjä. Hän on opiskellut oppisopimuksella Ypäjän hevosopistossa hevosenhoitajaksi erikoistuen ratsuhevosen koulutukseen ja valmistui keväällä 2009 samasta oppilaitoksesta ratsastuksenohjaajaksi. Nyt Aalto on myös hyväksytty jatko-opiskelemaan ratsastuksenopettajaksi, koulutus alkaa syksyllä 2009. Lisäksi tallilla on kokopäiväisesti töissä Emmi Silfver sekä osa-aikaisesti toinen yrittäjä Tarja Aalto.

– Tallilla oli jo nyt saatu aikaiseksi hienoa ohjelmaakin. Valitettavasti en ehtinyt kaikkea jäädä katselemaan kun Hämeenlinnan teatteripäivään kiirehdin. Mutta olen iloinen, että saamme Lopelle lisää yrityksiä ja ratsastus- ja hevosala on yksi sellainen jolla näen paljon mahdollisuuksia ja kasvua tulevaisuudessa, pohti Timo Heinonen.

YHTEYSTIEDOT:

Ratsutalli Hirshaka
Krisse Aalto ja Tarja Aalto
Hirsmäentie 259
12630 Sajaniemi
puhelin: 040-5848 822 / Krisse
hirshaka@luukku.com

Ajo-ohjeet suunnasta Helsinki – Riihimäki – Hämeenlinna:

Tampereen moottoritietä Riihimäki pohjoinen -liittymään asti. Siitä tietä nro 54 kohti Forssaa hiukan alle 20 km. Käänny vasemmalle tielle 132 Karkkila / Klaukkala. Jatka eteenpäin 4 km ja käänny vasemmalle Hirvijärvi. Jatka 2 km ja käänny Y-risteyksestä vasemmalle Hirsmäentie. josta Hirshaan tallille on matkaa noin yksi kilometri.

Ajo-ohjeet suunnasta Klaukkala:

Aja tietä 132 Läyliäisten läpi ja jatka hiukan alle 10 km. Käänny oikealle Hirvijärvi ja jatka 2 km. Käänny Y-risteyksestä vasemmalle Hirsmäentie. josta Hirshaan tallille on matkaa noin yksi kilometri.

Kommentit