Hämeenlinnan Kokoomuksen kesäteatteripäivä – Jukka Mäkelä toivoo kunnilta ja valtiolta yhteistä vastuunkantoa

Uutiset, lauantaina 08.08.2009

Hämeenlinnan Kokoomuksen teatteripäivä keräsi Hämeenlinnan Kaupunginpuiston täyteen väkeä. Kesäteatterin 20. juhlavuoden ja Hämeenlinnan kokoomustoiminnan 90. juhlavuoden kunniaksi teatteri oli täynnä ja tunnelma Poikain Huveissa katossa. Hellesääkin suosi tilaisuutta ja Kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Jukka Mäkelä toivottikin väelle mukavaa kesäteatteri-iltaa vaikka totesikin edessä olevan poliittisesti työntäyteisen syksyn.

Puheessaan Jukka Mäkelä kävi läpi taloustilannetta todeten mm, että budjettiriihessä kokoomuslaisten tulee olla aktiivisia, että kuntatalouteen löytyy vielä apuja. Mäkelä kuitenkin totesi, että syksy vaatii yhteistyötä ja vastuunkantoa niin kunnilta itseltään kuin valtioltakin. Valtion vastuukannosta Mäkelä mainitsi mm. sen miten nyt valtio ottaa velkaa 13 miljardia, jotta Suomi ja suomalaiset selviävät taantuman ylin.

– Vaikka selviämme taantumasta, niin se ei takaa vielä sitä, että kilpailukykymme säilyy ja palautuu. Sen eteen on tehtävä nyt työtä. Teknologian ja osaamisen olympilaiset on jatkuva tapahtuma, pohti Jukka Mäkelä ja totesi, että aikanaan olimme pitkänmatkan juoksussa ylivertainen maa, mutta sitten muut maat ajoivat ohi. Nyt on mahdollista, että osaamisessa käy samalla tavalla, kun ympäri maailman tehdään kovia panostuksia tälle sektorille.

Timo Heinonen nosti Poikain Huvit teatterikesänsä ykköseksi
Hämeen Kokoomuksen puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen nautti helteisestä teatteripäivästä yhdessä kollegansa Jukka Mäkelän ja Hämeenlinnan kokoomuslaisten kanssa. Heinonen on kiertänyt kesän aikana tavan mukaan lukuisia kesäteattereita ja tämän kertaisen hän nosti omaksi kesänsä suosikiksi.

– On totta, että tämä oli hyvin erilainen kuin Lopen kesäteatterin Viulunsoittaja Katolla. Ehkä niiden välillä on vaikea tehdä vertailua. Mutta nostetaan sinne rinnalle ainakin. Aivan huikea esitys ja loppuunhiottua laulua ja näyttelemistä. Ei ylinäyttelemistä, vaan juuri nappiin, kiitteli Timo Heinonen.

Juhlan kunniaksi tänä kesänä Kaupunginpuistossa soi Hämeenlinnan omat musiikin tekijät. Puistossa raikasi Fredin, Kujun, Irwinin, Sanin ym. tunnetuiksi tekemiä lauluja.

Poikain Huvit on tarina neljästä nuoresta miehestä jotka kisailevat samasta tytöstä. Tilaisuus valloittaa nuori neito tulee, kun pojat saavat luvan järjestää ylioppilasvuonaan Poikain Huvit. Huvitoimikunnassa käydään kiivasta väittelyä, millä laululla tytön sydän valloitetaan. Sillä laulujahan riittää. Niitä on; Tyttö, Pieni nukke, Milloinkaan en löydä samanlaista, Alla vaahterapuun ja monia muita.

Kaksituntisen esityksen musiikista vastasi viisihenkinen orkesteri Tuomas Saaren johdolla. Nuorten rooleissa esiintyi viisi tulevaa kovan luokan ammattilaista teatterikoulusta Laura Alajääski, Kai Bäckström, Aleksi Aromaa, Severi Saarinen, Mikko Virtanen, Heikki Kuusela ja heidän kanssaan ovat naurun ammattilaiset Ilkka A. Jokinen ja Tatu Siivonen.

– Paikkahan on Hämeenlinnan linnan ympäristössä Kaupunkipuistossa ihana. Suuret vanhat puut ovat aina olleet mieleeni ja tällaisessa säässä ja tässä joukossa oli mukava olla mukana, totesi Timo Heinonen ja kertoi vielä teatterikesään mahtuvan ainakin yhden teatteri-illan, kun ensi viikolla on luvassa Hollalan Kokoomuksen perinteinen kesäteatteri.

Kommentit