Timo Heinonen ihasteli nuorten suomalaiskuskien esiinmarssia – Lopen Räyskälä sinetöi Niklas Ajosta kaikkien aikojen nuorimman Suomenmestarin

Uutiset, sunnuntaina 09.08.2009

Lopen Räyskälä isännöi ratamoottoripyöräilyn SM-kauden toiseksi viimeistä kilpailuviikonloppua ja helteisessä säässä nähtiinkin huikeita suorituksia. Viikonlopun jackpotista vastasi vasta pari viikkoa sitten 15 vuotta täyttänyt valkeakoskelainen Niklas Ajo, joka ajoi kaikkien aikojen nuorimmaksi roadracingin Suomenmestariksi. Superlahjakkuuden käsittelyssä saivat taipua kaikki kokeneet ratakuljettajat ja vain viime vuoden Suomenmestari 18-vuotias Erno Kostamo pystyi Räyskälässä haastamaan Ajon, mutta ei loppuun asti.

– Aivan huikea finaali piikeissä (125-kuutioisissa) ja vasta viimeisillä kierroksilla homma ratkesi Nikin (Niklas Ajon) hyväksi. Tällaista taistelua on mukava katsella ja tällaisessa säässä ja tällaisessa paikassa, ihasteli kansanedustaja ja Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtaja kotikuntansa Räyskälän isännöimän kisaviikonlopun antia.

Niklas Ajo ajaa vasta toista kautta 125-kuutiosella pyörällä ja tasaista ja vakuuttavaa työtä läpi kauden tehnyt Ajo tähyääkin jo maailmankin radoille. Myös jäärataajo tullee kuulumaan nuorukaisen harjoitteluun Mika Kallion tapaan. Niklas Ajon isä Aki Ajo aikanaan vei Mika Kallion maailmalle ja vastasi tämän huikean uran alusta.

– Ensi talvena on tarkoitus aloittaa treeni myös jääradalla. Se on erinomaista harjoitusta ja siellä oppii mm. paljon juuri tällaisille hieman röykkyisille katuratatyyppisille radoille, kertoi Aki Ajo ja totesi, että se on yksi vahvuus jota ei muilla maailmantähdillä ole käytetävänään.

Seitsemästä ajetusta startista Ajo on napannut peräti kuusi voittoa, kun SM-sarjassa on jäljellä vielä kauden päättävä Motoparkin osakilpailu.

– Oli myös hieno nähdä riihimäkeläinen nuori lahjakas Reko Nieminen jälleen tietyllä tavalla kotiradallaan ja nuoren miehen tie näyttää Ajon tapaan hyvältä, pohti Timo Heinonen.

Lopen Räyskälän Roadracing kisaviikonloppu keräsi helteisessä säässä yhden historiansa ennätysyleisön ja kilpailun järjestäneen Riihimäen Kahvakoplan väki oli syystäkin tyytyväinen.

– On mukava huomata, että lentokentän ja motorsportin ja muun toiminnan yhteiselo Räyskälässä alkaa pikkuhiljaa sujua. Tämä vaatii joustoa puolin ja toisin ja on myös mukava nähdä, että paljon kyläläisiä ja alueen vapaa-ajanloppilaisia oli tänäänkin paikalla nauttimasta kisasta. Kun avoimesti ja rehdisti yhdessä edetään niin uskon, että kaikille on tilaa, totesi Timo Heinonen ja kertoi toivovansa, että Räyskälän lentokentän ja myös leirikeskuksen uudet hankkeet voisivat edetä nopeasti ja suotuisasti.

Kommentit