Timo Heinonen katseli suomalaistähtien peliä – Vanajanlinnan Linna Golf olisi jo valmis isännöimään European Touriakin

Uutiset, perjantaina 07.08.2009

Suomen kaikkien aikojen kovatasoisin golfkilpailu keräsi Vanajanlinnan Linna Golfille joukon huipputason pelaajia. SK Golf Challengessä mukana nähdään koko Challenge Tour’in parhaimmisto ja ensimmäistä kertaa koskaan kaikki parhaat suomalaiset: Mikko Ilonen, Roope Kakko ja Antti Ahokas samassa ammattilaiskilpailussa yhtäaikaa! Kansanedustaja Timo Heinonen ihasteli huipputapahtuman tunnelmaa ja puitteita perjantaina. Kilpailu jatkuu aina sunnuntaihin asti.

– Aivan mahtava tunnelma. Linnan isännän Pekka Vihman kanssa kun puhuimme eilen niin hän kertoi, että kehuja on tullut niin että korvat punottaa. Ja samaa puhui tänään kentän toimitusjohtaja Petri Peltoniemi, kun tapahtumaa seurasimme, kertoi Timo Heinonen ja toivoi, että nyt kun puitteet on testattu ja todettu Euroopan kärkeeniin niin tarvittava rahoitus European Tourille voisi löytyä.

– Voi olla, että tällä hetkellä yleinen taloustilanne on sellainen, että rahoituksen löytyminen ei ole helppoa, mutta on totta, että tällainen juttu kannattaisi nyt maamme hyödyntää. Se olisi fantastinen asia Hämeelle, mutta kova juttu koko maallemme, pohti Heinonen.

Viisinkertainen British Open voittaja Peter Thomson totesi Vanajanlinnan Linna Golfin pelikierroksensa jälkeen:

– En usko, että Skandinaviasta löytyy parempaa kenttää. Maasto on upea ja se on käytetty parhaalla mahdollisella tavalla, tuloksena golfkenttä jossa hieno kokoelma erilaisia reikiä, jotka haastavat kaiken tasoiset pelaajat. Aikanaan uskon, että Linna Golfista tulee Suomen golfin kansallisaarre.

Samaa ylistystä piti sisällää Ruotsin Golf Digestin arvio tältä vuodelta. Golf Digest arvioi, että Vanajanlinna ja Linna Golfin on koko Pohjois-Euroopan hienoin golfkeskus, jolla on hyvin vähän vastineita muuallakaan Euroopassa.

Elokuun toisena viikonloppuna pelattavan SK Golf Challengen palkintosumma on yhteensä 175 000 euroa ja pottia tavoittelee noin 130 kansainvälistä pelaajaa sekä Suomen kuumimmat huiput.

Kommentit