Vihreiden puheet ja teot ristiriidassa ja se huoletta jo vihreitä itseäänkin – Monille Vihreiden ja hallituksen ilmastopolitiikka on ponnetonta ja turvapaikkapolitiikka sydämetöntä

Blogi, sunnuntaina 08.03.2020

Vihreiden harjoittamana politiikka pääministeri Sanna Marinin hallituksessa on tullut monelle vihreitä äänestäneille yllätyksenä. Monet ovat pettyneet ja osa Vihreiden luottamushenkilöistäkin on jo jättänyt puolueen.

Vihreisiin, heitä äänestäneet, ovat pettyneitä niin ilmastopolitiikkassa kuin maahanmuuttopolitiikassakin. Ilmastopolitiikka on ponnetonta ja tuloksetonta ja maahanmuuttopolitiikka taasen sydämentöntä.

Tämä puheiden, odotusten ja tekojen ristiriita on monille vihreiden äänestäjille liikaa. Ja tämän takia Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo joutuu nyt jatkuvasti selittelemään ja puhumaan muuta kuin mitä ovat hallituksessa päättäneet ja sopineet. Puhumattakaan siitä mitä vielä oppositiossa lupasivat ja pitivät tärkeänä. Mustaa yritetään nyt siis puhua vihreäksi.

Ilmastopolitiikassa teot ovat jääneet tekemättä. Ja maahanmuuttopolitiikassa teot ovat vihreiden äänestäjille kovia, kylmiä ja sydämettömiä. Esimerkiksi aiemmin vihreiden kritisoimat kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden pakkopalautukset ovat jatkuneet. Ja nyt Vihreiden sisäministeri Maria Ohisalon johdolla EU:ssa Suomi on hyväksynyt Kreikan toimet maan Turkin-vastaisella rajalla. Raja on laitettu kiinni ja maa ei ota yhtään turvapaikkahakemusta vastaan ainakaan kuukauteen vastoin pakolais- ja ihmisoikeussopimusten vaatimuksia. Vihreiden puheenjohtaja on siis Marinin hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa ollut linjaamassa Suomen kantaa EU:ssa Kreikan suhteen ja hyväksynyt Kreikan ratkaisun ensin siellä ja vielä vienyt Suomen kannan myös EU:n sisäministereiden pöytään. Nyt vihreiden äänestäjät ja osa kansanedustajistakin on kauhuissaan kun turvapaikanhakijoita ammutaan kyynelkaasulla, ehkä vähintään kumipanoksin, ja ajetaan pois hakemasta turvapaikkaa. Ja tämä siis Ohisalon ja Marinin hallituksen siunaamana. Kuvat ovat varsin rajuja ja ymmärrän kritiikin vihreitä kohtaan sillä puheet ja teot ovat rajusti ristiriidassa.

Kuvakaappaus IS kotisivut 4/2019

Minusta ja myös Kokoomuksen mielestä Kreikan ratkaisu sulkea raja on oikea. Kyse on Turkin hybridivaikuttamisesta ja tällöin raja pitää voida sulkea. Liiallisia voimakeinoja ei tietenkään pidä sallia. Mutta myös siis Suomen hallituksen vihreiden kanssa ja vihreän sisäministerin johdolla tekemä ratkaisu on oikea vaikka se ahdistaakin vihreitä itseään ja myös heidän äänestäjiään. Itse asiassa myös nykyinen vihreiden ulkoministeri Pekka Haavisto on todennut, että Suomen pitäisi sulkea rajansa tällaisissa tilanteissa. Hän otti asiaan kantaa Ilta-Sanomissa kommentoidessaan aikanaan vuoden 2015 Suomen ja Venäjän rajan tapahtumia Timo Haapalan haastattelussa (4/2019).

Nyt tosin Ohisalo on joutunut äänestäjiensä ja omien kansanedustajien paineessa toteamaan, että ei Suomi koskaan rajaansa sulkisi. Toivottaisi siis käytännössä tilanteessa kuin tilanteessa kaikki tulijat tervetulleiksi. Kommentti on holtiton ja edesvastuuton. Ei Suomi voi avata ja pitää rajaansa auki jos ylityksen taustalla on toisen valtion raju vaikuttamis- ja painostamisoperaatio. Jos siis kyse on maatamme kohtaavasta painostusyrityksestä – hypervaikuttamisesta – johon liittyy suuri määrä rajanyli päästettäviä tai siis jopa työnnettyjä viattomia ihmisiä. Tällöin Suomen tulee raja laittaa kiinni, kuten Haavistokin totesi edellistä pakolaisten massavirtausta kommentoidessaan IS:ssä 4.4.2019 . Haavisto totesi IS:n Vaaligrillissä: ”Itäraja olisi pitänyt sulkea heti, kun Venäjältä alkoi vuonna 2015 saapua pakolaisia” ja jatkoi vielä sanoja, että ”kannattaa käyttää yleistä järkeä”.

Kysymys kuulin nyt onko jopa Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo ja nykyinen ulkoministeri Pekka Haavisto eri mieltä rajavalvonnasta ja maamme koskemattomuuden turvaamisesta?

Tänään onneksi Pääministeri Sanna Marin totesi pääministerin Haastattelutunnilla, että Suomenkin on voitava sulkea rajansa tällaisissa tilanteissa.

….

Kello 16.28 ja kaunis kevätpäivä takana. Tänään nautittu keväästä ja tehty vähän talkoitakin. Pekkalan laituri sai veneportaan ja nyt sitten huomisen kokouspapareiden pariin. Tiukka viikko edessä ja sen jatkoksi Afrikkaan, jos korona Nigerian ja Norsunluurannikon matkamme mahdollistaa.

 

 

 

Kommentit