Vihreät luopuisivat koko maan puolustamisesta? – Luulisi Ruotsin toimivan varoittavana esimerkkinä

Blogi, sunnuntaina 18.09.2016

Vihreiden puoluevaltuuskunta hyväksyi tänään puolueelle uuden ulko- ja turvallisuuspoliittisen linjapaperin. Asiakirja on otsikoitu upeasti: ”Tehokasta turvallisuuspolitiikkaa”. Asiakirjassa linjataan Vihreiden haluavan Suomeen ”feminististä turvallisuuspolitiikkaa”. Vihreät haluavat myös tehdä asepalveluksesta täysin vapaaehtoista ja vihreiden mukaan ”vain yhdelle sukupuolelle pakollinen asevelvollisuus on paitsi ihmisoikeuksien vastainen, myös identiteettiä muokkaava käytäntö, joka sukupuolittaa yhteiskuntaamme entisestään”. Vihreiden tavoite on huolestuttava kun olemme nähneet mihin Ruotsin tilanne on ajautunut sen jälkeen kun maa luopui asevelvollisuudesta. Ruotsissa ollaan nyt herätty tilanteeseen ja esille yhä useampien puheenvuoroissa on noussut asevelvollisuuden palauttaminen. Itse uskon, että Ruotsi palaa valikoivaan asevelvollisuuteen nopeallakin aikataululla.

888

Kuvituskuva: Puolustusvoimat

Mielenkiintoinen on myös Vihreiden linjaus minkä mukaan he ovat valmiita luopumaan sotilaallisesta liittoutumattomuudesta. Yleisestä ja yhtenäisestä asevelvollisuudesta luopuminen toki tätä vaatisikin, mutta siinä tilanteesa ei Ruotsin ja Suomen välinen ”yhteiset turvatakuut sisältävä puolustusyhteistyösopimus” todellakaan riittäisi.

Vihreiden puolustuspolitiikka on siis hyvin kaukana kaikista muista suomalaisista puolueista. Mutta on hyvä, että puolueissa on eroja ja vaaleissa päästää kertomaan halutaanko jatkossakin koko maata puolustaa ja huolehtia uskottavasta maanpuolustuksesta. Me kokoomuksessa tätä kannatamme ja myös vahvasti sitä, että syvennämme yhteistyötä itse valitsemiemme kumppanimaiden kanssa. Hyvä olisi kaikkien pitää mielessä jalkaväenkenraali Adolf Ehrnrothin muistutus, että ”ei koskaan enää yksin”.

Hesarissa eilen Ville Niinistö kertoi vielä omaan vaatimattomaan tyylinsä, että Vihreät on myös Suomen johtava ulkopolitiikan ja turvallisuuspolitiikan puolue. Tosin ihmettelin, että Ville Niinistö mainitsi itse itsensä vasta kolmantena toteamalla, että ”Meillähän (Vihreillä) on alan johtavia ajattelijoita, kuten Pekka Haavisto, Heidi Hautala ja minä.”

Ville Niinistön Vihreiden tavoite on myös ydinaseeton maailma. Hyvä tavoite.

14333097_10154555893556670_2094499970888711634_nKello 20.36 ja tänään motorsport-päivä.

Eilen illalla mukava ilta ystävien ja kavereiden kanssa Lopella ja aamusta sitten Hyvinkään Vauhtipuistoon. Siellä ratkottiin tänään rallicrossin Pohjois-Euroopan NEZ-mestaruudet. Upea sää ja hienot kilpailut, mutta hieman niukasti väkeä liikkeellä? Harmin paikka, että edes tällaiset kv-kilpailut upeassa aurinkoisessa syyssäässä eivät saa suomalaisia liikkeelle? No olihan meitä ja saimme nähdä nopealla tempolla tiukkoja ja hienoja lähtöjä koko päivän.

Hyvinkään UA:lle ja Vauhtipuiston väelle täytyy nostaa jälleen hattua hienosta kisaviikonlopusta, mutta myös siitä, että radan meluvallityötä on jatkettu määrätietoisesti. Jälleen penkat radan ympärillä nousseet metrikaupalla ja suojapuita on runsaasti. Tämä on paras tae, että jatkossakin radat voivat jatkaa ja valittajilta on viety todelliset syyt valittaa. Näin pitää toimia ja Hyvinkäällä tässä oltu esimerkillisiä. Samaa pitää jatkaa kaikilla maamme radoilla ja myös ampumaradoilla. Tehdään näin valittajien viimeisistäkin valituskeinoista mahdottomia. Ja se täytyy myös saada kuntoon, että ympäristöluvat nojaavat jatkossa aina todennettuihin äänimittauksiin eikä tuulesta temmattuihin valituksiin.

Illansuussa vielä ystäväperheiden kanssa laavulla. Makkaraa ja lettuja ja lasten riemua metsässä. Kiitos Niina ja Mikko! Huomenna mukava palata arkeen kun patterit on taas ladattu.

Kommentit