Vieraita Hyvinkää Riihimäen Hyriasta.

Blogi, keskiviikkona 16.10.2013

Tänään vieraanani valiokuntien kokousten välissä kävi mukava joukko opiskelijoita Hyriasta. Ryhmässä mukana opiskelijoita Japanista, Kosovosta, Ukrainasta, Venäjältä, Virosta jne. Kansainvälistä porukkaa ja erittäin kiinnostuneita parlamenttimme toiminnasta. Hyviä ja tiukkojakin kysymyksiä ja hieman peilaamista niin entisen Jugoslavian tilanteeseen ja meidän tilanteeseen aikanaa, Japaninkin taloustilanteeseen ja siihen verrattuna Suomeen jne. Erittäin hyvä fiilis porukan vierailusta ja toivottavasti näistä nuorista kuulen vielä.

Mutta muuten päivä aikalailla vauhdikas. Valiokunnat ja täysistunto ja täyttivät koko päivän ja lounastaukokin jäi lyhyeksi. Tälle Hyriankin porukalle kerroin normaalista kansanedustajan päivästä. Ehkä tämä nyt sitten oli poikkeuksellisuudessaan sellainen kaikista tavallisin.

Esitykseni kriminalipolitiikasta ovat saaneet runsaasti huomiota ja kiitosta. Paraikaa valmistelemme lakialoitetta jolla vankien lomilta ”karkaamiset” johtaisivat myös rikosoikeudelliseen vastuuseen. Karkaamiseksihan se pitää rinnastaa ja nähdä. Myös toinen jo eduskunnan käsittelyssä oleva lakialoitteeni keskustan Tuomo Puumalan kanssa on saanut runsaasti huomiota. Kyse siis lakialoitteesta jolla lasten törkeiden seksuaalisten hyväksikäyttöjen vanhemisajoista luovuttaisiin. Tämä takaisi sen, että myös vauvana ja lapsena tehdyt hyväksikäytöt saataisiin tutkintaan ja tuomioillekin myöhemminkin. Nyt vanhentumisaika estää monien rikosten tutkimisen. Muutamat muutkin kriminaalipolitiikan aiheet olleet tässä esillä ja lupaan niitä pitää jatkossakin esillä myös eduskunnassa. Tällaisia mm. valvottuun koevapauteen pääsemisen rajaaminen (vertaa esim. Turun kdnappaustapaus) ja myös yleisesti seksuaali ja väkivaltarikosten yleistä oikeustajua liian lievät rangaistukset. Niin ja yksi sellainen jota olen esittänyt on myös vapautuvien vankien ns. vaarallisuusarviointien ulottaminen kaikkiin väkivalta ja seksuaalirikollisiin. Tällä saralla siis paljon työtä.

Mutta nyt jo kotia kohden. Huomenna pitkä päivä jälleen eduskunnassa ja jos nyt ehtisi jo valoisan aikaan Hämeeseen.

 

 

Kommentit