Vierailu Harjun Oppimiskeskukseen, uuden Vierastallin avajaiset ja tutustuminen tulevaan Korkeakosken kalaportaaseen.

Blogi, maanantaina 30.09.2013

Siinä yhdeksi maakuntapäiväksi ohjelmaa ja kun vielä mentiin aivan eri maakuntaan ja vaalipiirinkin niin kellohan siinä ehti mennä kerran ympärikin. Aamulla aikaisin Riihimäen kautta junalla matkaan ja kahden junanvaihdon ja kolmen junamatkan ja kahden automatkan jälkeen perillä Virolahdella. Pitkään on ollut suunnitelmissa mennä tutustumaan Harjun Oppimiskeskukseen ja tänään se sitten toteutui ja toteutuikin pitkän kaavan ja upean ohjelman kautta. Oppilaitoksen rehtori ja toimitusjohtaja Mikko Kunnaala oli Kymin asemalla lopulta vastassa ja sitten hieno päivä tutustuen laajasti oppilaitokseen, sen tarjontaan, hallintoon ja nykytilaan. Hallituksen jäseniä useampikin oli vierailuani rehtorin kanssa isännöimässä ja täytyy kyllä kiittää tästä vieraanvaraisuudesta ja saamastani huomiosta ja tietomäärästäkin.

Harjussa tehdään erinomaisen hyvää työtä hevosalan parissa ja kiitosta täytyy antaa oppilaitokselle myös siitä, että paikat ja suojellut ja arvokkaat rakennuksetkin on pidetty erinomaisessa kunnossa. Paikka oli kuin koru ja upeaa historiaakin sillä Suomen laulun kantaesityksestä aina sota-ajan Salpalinjaan. Itseasiassa päärakennuksen lipputanko oli tukevasti pystyssä. Sen alla nimittäin yksi peitetty suuri bunkkeri. Toinen bunkkeri sitten talon toisella puolella ja siitä nuo kiveen naamioidut ampuma-aukko kuvatkin. Upeaa historiaa ja hienoja tarinoita ja onhan paikan Kiesi-museokin omaan luokkaansa.

Tutustumisen ja hyvien keskustelujen jälkeen sitten paikalle arvovaltainen kutsuvierasjoukko ja väen edessä minulla kunnia avata käyttöön Harjun uusi Vierastalli. Pieni puhe ennen sitä hevosalan nykytilasta ja koulutuksesta ja sitten juhla nauhan leikkaus rehtorin kanssa. Kaksi Suomenhevosta saivat sen jälkeen astella ensimmäisinä uuteen talliin. Puheeni aiheet tällä kertaa siis hevosalan koultuksesta, alan työllisyystilanteesta ja palkkauksesta, hevosenlannan poltosta ja muutama sana myös hevosalan tulevaisuuden näkymistä. 

Paluumatkalla vielä vierailin ja kävin tutustumassa tulevaan Kymijoen Korkeakosken kalaportaan paikkaan. Nousua 12 metriä ja neljä edestakaista porrasta tulossa. Ensi vuodelle hankkeelle varattu rahoitusta. Yksi sellainen hanke ja osakokonaisuus jonka parissa myös tehty pitkään työtä. Varmasti mentävä aikanaan katsomaan miten porras toimii. Paikasta tulee upea ja ainutlaatuinenkin ja toivottavasti hyvin toimivakin.

Pitkä päivän jälkeen Lahden kautta kotiin ja illalla vielä kunnanvaltuusto. Tunnissa valtuusto ohi ja päätökseen mm. kunnan ratkaisu lähteä kuntaliitosselvitykseen yhdessä Hausjärven ja Riihimäen kanssa. Itse en valtuustonpuheenjohtajana luonnollisesti voinut aiheesta puheita pitää, mutta sanon nyt mielipiteeni. Arvostan suuresti sitä, että Lopen valtuusto päätti selvitykseen lähteä. Nythän ei siis päätetty muusta kuin siitä, että kerätään paras ja puolueeton tieto siitä mitä mahdollinen kuntarakenneuudistus alueella tarkoittaisi. Veisikö se palveluita vai turvaisiko se palveluita jne. Minusta päätöksenteon pitää perustua aina parhaaseen mahdolliseen jaossa olevaan tietoon ja tosiasioihin. Lopullisen päätöksen kuitenkin lopulta tekee jokaisen kunnanvaltuusto itse. Nyt katsotaan onko liitoksessa järkeä vai ei. Eikös niin ole järkevintä toimia.

Valtuuston jälkeen vielä Lopen Kokoomuksen hallituksen kokous. Päätimme mm. Lopen Kokoomuksen 95-vuotisjuhlista. Lopella juhlitaan Kokoomusta 1.2.2014 ja paikkana Marsalkka Mannerheimin Metsästysmaja Marskin illallisineen. Upea juhla siis tulossa.

Mutta nyt kello jo kohta yhdeksän ja menty reilusti toista kertaa kelloa ympäri tämän päivän osalta. Huomenna aikainen herätys jälleen niin pakko mennä nyt lyhyellä kaavalla tämän päivän blogi. Huomenna palaan mm. runsaasti kiitosta ja huomiota saaneeseen aloitteeseeni kesäajasta luopumiseksi ja muutamaan muuhunkin ajankohtaiseen asiaan. 

 

Kommentit