Vielä Toivolauantain tapahtumat edessä – Lopen Korvakahvilateltalla jälleen hyvin väkeä

Uutiset, keskiviikkona 22.10.2008

Lopen Kokoomus järjesti vaaliviikon Korvakahvilatilaisuuden S-Marketilla keskiviikkona 22. lokakuuta. Toinen kahvitilaisuus keräsi paikalle ennätysmäärän kokoomuslaisia kunnallisvaaliehdokkaita ja myös kuntalaisia oli hyvin liikkeellä. Kahvi ja pulla tekivätkin hyvin kauppansa ja keskustelu oli vilkasta. Esillä oli mm. omaishoitajakysymys jonka Eeva Pyhälammi nosti yhdeksi kunnallisvaalien kärkiaiheeksi.

– Minusta on hyvä, että tästä aiheesta nyt puhutaan jälleen. Olemme kokoomuksessa olleet aika yksin tähän asti omaishoitoasian ja ennen muuta lastenhoidon Loppi-lisän kanssa. Nyt onneksi näyttää, että myös muista puolueista tavoitteemme saavat vastakaikua, kiitteli Lopen kokoomuksen puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen.

Kunnanvaltuutettu Eeva Pyhälammi teki valtuustossa aloitteen jossa halutaan nyt selvittää tarkasti omaishoidon tarve Lopella ja se miten paljon omaishoitotakuulla olisi säästettävissä mm. pienenevinä laitoshoitokustannuksina.

Kokoomuksen Korvakahvilateltalla oli esillä myös kouluasiat ja terveydenhoitokysymykset, mutta myös haja-asutusalueiden palvelut. Kokoomus on vahvasti säilyttämässä kyläkouluja lyhytnäköisten säästötoimenpiteiden kynsistä.

– Näyttää siltä, että hätiköity ja huonosti valmisteltu kouluverkon uudistaminen ei toisi mitään säästöjä. Esimerkiksi sen vaikutuksia päivähoitotarpeeseen ei ole selvitetty ja myös kuljetuskustannusten ja koulupäivien pituuden selvittely pitää tehdä huolella, painotti Timo Heinonen.

Toivolauantai värittää koko kuntaa

Vaalipäivää edeltävä lauantai Toivolauantai tulee näkymään Lopella vahvasti. Kokoomuslaiset jalkautuvat kaikkiin taajamiin päivällä kello 10-14 ja myös Topenon Tarkkalan laavulla on Korvakahvila nokipannukahvien merkeissä klo 12-18. Toivolauantai huipentuu perinteiseen Siniseen Vaalijuhlaan ravintola Catiscassa illalla. Catiscan lavalla nähdään mm. Ilkka Esselström band. Sininen vaalijuhla alkaa kello 20.30 ja tilaisuuteen on vapaapääsy yli puolue ja kaikkien rajojen.

– Olemme halunneet tehdä sellaisen loppilaisten yhteisen vaalijuhlan. Ei vaalipuheita vaan mukavaa yhdessä oloa hyvän ohjelman ja musiikin maustamana, kertoi kunnallisvaaleissa ehdokkaana oleva Tiina Seppälä.

Kommentit