Vielä on talvea jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä – Lumikenkäily vei aivan uusiin paikkoihin lähimetsissäkin

Blogi, maanantaina 22.02.2021

Tatu Pulkkiselta MultiEventiltä voi vuokrata erikokoisia ja eripainoisille tarkoitettuja lumikenkiä. Kannustan kokeilemaan. Hauskaa puuhaa ja lähimetsätkin paljastavat ihan uutta, kun näillä voi mennä sielläkin missä ei edes juuri kesäaikaankaan tule mentyä.

Täytyy kyllä kiittää, että tämä koronan runtelema vuosi ja talvi on tarjonnut kuitenkin myös hyviä ulkoliikunnan säitä. Hieman vielä loppuvuodesta ja joulun allakin pelättiin, että tuleekohan tästäkin talvesta edellisenkaltainen, mutta mitä vielä. Tästähän tuli juuri sellainen lapsuuden talvi.

”Kyllä silloin, kun me olimme lapsia niin talvetkin oli talvia.”

Näin pääsee siis jälleen seuraavakin sukupolvi tai siis nyt lapsuuttaan viettävä sukupolvi muistelemaan. Ja niinhän se taitaa olla, että sieltä omastakin lapsuudesta muistamme ne parhaat talvet ja parhaat hetket. Eikös se niin mene ja aika kultaakin vielä muistoja.

Ja ei, ei tämä ei tarkoita, että kieltäisin ilmastonmuutosta vaan kunhan mietin mitä talvemme lapsillemme merkitsee edelleen. Ja merkitsee muuten paljon meistä aikuisistakin monille.

Meidän perheessä on nyt luisteltu enemmän kuin koskaan, puoliso on hiihtänyt valtavan paljon ja parhaina päivinä Lopen Luutaharjun Samon laduilla, jopa 30 km aamussa ja joskus laduille on pitänyt päästä jo aamun hämärässä ennen työpäivää. Ja lapset ovat laskeneet totta kai mäkeä ja tehneet lumilinnoja ja -luolia. Talvesta on siis todellakin otettu kaikki irti.

Viikonloppu nyt meni jälleen kerran ulkoillen. Hain kaveriltani Tatu Pulkkiselta vuokralle parit lumikengät ja täytyy sanoa, että ihan jetinä mentiin jäällä, metsissä ja kallioilla. Tatun firma MultiEvent siis vuokraa päivävuokralla erikokoisia lumikenkiä ja löytyyhän häneltä myös mm. kesäisin kanootteja ja maastopyöriäkin ja paljon muutakin, mutta nyt me menimme metsään. Ei tarvittu latuja eikä jäitä vaan runsaasti lunta ja reipasta mieltä.

”Torkinmäen Jeti ja laavun vuorikiipeilyt”

Hauskaa riitti. Varsinkin lauantaina, kun sää oli vielä pakkasella ja lumi upeaa puuteria. Ensin järven rantoja ja sitten sieltä Torkinmäen korkeimmalle paikalle. Samalta paikalta varmasti joskus sotamies Adam Storck puolisonsa Evan kanssa maisemia katseli ja luulen, että heidänkin lasten siellä kasvaessa talvet olisivat niitä kunnollisia lapsuuden talvia. Mäen huipulle oli mukava kavuta ja sauvoin auttaen vieläpä äärimmäisen helppoa. Sieltä sitten alas ja peuran ja hirvien jäljissä ja makuita etsiskellen eteenpäin. Matkaan liittyi myös pienempi lapsemme ja hienosti se taival taittui myös kahdeksan vuotiaalta lumikengissä. Lopen Uupuneen laavun kallioilla olikin aikamoisen seikkailut ja viritykset, että ”miehet saatiin turvaan”.

Kauriitkin meitä metsässä tervehtivät ja ennen muuta kaunis ja luminen metsä. Eilen vielä jatkoimme koko perheen voimin, mutta nuoskalle heittäytynyt lumi teki hommasta vähän raskaampaan, vaikka silläkin kelillä lumikengät kyllä kevensivät menoa murto-osaan umpihankikahlaamisesta.

Vahva suositus siis lumikenkäilylle. Ottakaa ainakin vaikka alkuun vuokralle lumikengät. Tatun MultiEventin yhteystiedot löytyvät mm. Facebookista ja häneltä löytyy toistakymmentä paria erikokoisia lumikenkiä lapsista isoihin miehiin. Ja löytyyhän näitä lumikenkiä myös ainakin meidän Lopen kirjastostakin muutamat lainattavaksi ja tietenkin jos omia haluaa hankkia niin Erälopesta ja muista urheilu- ja eräkaupoista lumikenkiä löytyy.

Yöllä pakkanen palasi ainakin täksi päiväksi. Nyt on hurjassa kunnossa pihat ja tiet. Olkaahan varovaisia. Taitaa pienemmät tiet olla nyt luistelukunnossa?

Tänään Lopen Kuntakeskusteluissa jotain vanhaa eli minä ja jotain uutta eli Eija Tammilehto. Tulkaahan linjoille illalla klo 19.00.

Sitoutumattomina kuntavaaleihin lähtevät Marko Eronen (oik.) ja Marko Lappeteläinen istuivat eilen Räyskälän leiritulilla. Miehet ovat mukana Lopen Kokoomuksen ehdokasjoukossa ja lähetyksessä, mikä on edelleen katseltavissa Facebookissa miehet kertovat miksi halusivat meidän porukkaan mukaan ja kertovat myös mitä aikovat alkavalla vaalikaudella tehdä.

Minä virittelen kohta Teams yhteydet Hämeenlinnaan Hämeen maakuntahallituksen kokoukseen ja illalla luvassa vielä Lopen Kuntakeskustelujen seuraava suoralähetys. Illalla 22.2.2021 kello 19.00 keskustelupöydässä kahvilla mukana uusi loppilainen kuntavaaliehdokas Eija Tammilehto. Tulkaahan linjoille osoitteesta www.facebook.com/lopenkokoomus.  Samalta sivulta löytyy myös eilisen illansuun leirinuotioiden keskustelu, missä nuotion ääressä oli Markomme eli Marko Lappeteläinen ja Marko Eronen. Illalla katselin miesten keskustelun keränneen jo yli 500 katselukertaa. Kovia lukuja piskuiseen Lopen kuntaan eli me jatkamme etänä Lopen Kuntakeskusteluja, kun kasvotusten ei nyt kahvitilaisuuksia saa järjestää.

….

Kello 21.47 ja pitkä päivä paketissa. Lähes tulkoon kaikki meni kuten olin suunnitellut, mutta ei ihan kuitenkaan kaikki. Sellaistakin joskus.

Aamun maakuntahallituksen jälkeen töitä Lopella ja muutama ehdokassoitto tällä kertaa mm. Humppilaan ja sitten illalla tuo Lopen Kuntakeskustelu -live Eijan kanssa. Se onnistuikin hyvin ja tunnin lähetys keräsi jo suorana lähes 300 katsojaa. Näyttääkin siltä, että näistä liveistämme tulee näiden vaalien Lopen juttu, sillä kaksi ensimmäistä lähetystä keränneet nyt jo jälkikatselujen kautta molemmat yli 1000 katselijaa ja nyt jo tuoreimmallakin 440 katselukertaa. Ei huono, sanoisi Jorma.

Nämä kaikki lähetykset siis löytyvät jälkikatseltavana www.facebook.com/lopenkokoomus. Olkaapa hyvä.

….

Tuo ideologisen vasemmistosoten soppa näyttää nyt kiehuvan oikein kunnolla. Ihmisten kiukku kasvaa, kun suunnitellut soten tosiasiat tulevat pikkuhiljaa esille. Onkin aivan järkyttävän vastuutonta ja yksisilmäistä runnoa läpi nyt sote-maakuntamallia, mikä ajaisi toteutuessaan alas siis mm. tekonivelsairaala Coxan ja myös Sydänsairaalan. Ja syynä vain yksinkertaisesti se, että ne ovat yrityksiä. Ja siis yrityksiä, jotka ovat 100% julkisessa omistuksessa. Kysyä sopii: Voiko yritysvihamielisyys mennä enää pidemmälle?

Huomenna vääntö jatkuu ja olen varma, että tulemme tämän voittamaan. Toivottavasti keskusta edes ymmärtäisi missä ovat mukana ja mitä ovat tekemässä?

Kommentit