5475 päivää blogia jokaikinen päivä – Blogini täyttää tänään 15 vuotta

Blogi, tiistaina 23.02.2021

Onkohan tämä jo Suomen pitkäikäisin blogi? Uskoisin, että ainakin pitkäikäisyydessään säännöllisin.

Niin, se aika vaan juoksee. Vuonna 2006 helmikuussa nimittäin varasin itselleni näiden kotisivujen domainin. Osoitteeseen www.timoheinonen.fi -rakentui sitten Sebastian Kurtzin johdolla ensimmäiset poliitikkokotisivuni. Aivan ensimmäiset omat sivuni olin jo tehnyt aikanaan 90-luvun puolenvälin aikaan Hämeenlinnan OKL:ssä. Mutta nyt 2006 syntyi sitten sivut mitkä tähtäsivät vuoden päähän eli kevään 2007 eduskuntavaaleihin.

Tällaiselta kotisivuni ovat vuosien varrella näyttäneet…

Ja tältä ne ovat vuosien saatossa näyttää…

Ja hieman matkan varrella muuttuneetkin. Olikohan tämä nyt se ihan ensimmäinen ulkoasu?

Ja tältä ne näyttävät syntymäpäivänään 23.2.2021 🙂 Nuorekas ja tarmokas 15-vuotias. Hyvää syntymäpäivää uskollinen ”kaverini”.

Olin toki ollut jo pitkään monessa mukana. Tein TV-ohjelmia mm. Motorforumia MTV3:lle ja moottoriurheilun selostajan töitä ympäri Suomen. Myös kuntapolitiikassa olin ollut mukana jo 10 vuotta ja se olikin ehkä suurin innoittaja lähteä mukaan katsomaan riittäisikö rahkeet valtakunnantasolla. Olin toiminut vajaan kuusi vuotta luokanopettajana ja nyt päätin katsoa seuraavan askeleen. Otin virastani virkavapaata syksyllä 2006 ja päätin katsoa, että tuleeko minusta kansanedustaja tai sitten yritykseni kautta täysipäiväinen yrittäjä. Sillä matkalla olen edelleen.

Blogi oli itsestään selvyys. Halusin avoimesti kirjoittaa ja kertoa kokemuksistani ja ajatuksistani. Kun medianäkyvyyttä ei ainakaan valtakunnan ja edes vaalipiirin tasolla juurikaan tuntematon Heinonen saanut, niin ajattelin, että on reilua kertoa ihmisille ainakin mitä mistäkin ajattelen. Syntyi blogi ja sen jälkeen kaikki onkin historiaa.

Blogini kasvatti nopeasti suosiotaan ja parhaina päivinä sitä kävi lukemassa yli 1000 avauskertaa. Blogini keräsi huomiota ja aiheutti keskustelua. Sen kirjoittaminen veikin mukanaan. Tuosta 23.2.2006 lähtien olenkin kirjoittanut blogiani jok´ikinen päivä eli 5475 päivää noin pyöreästi. Osana päiviä olen avannut parikin uutta blogisivua, mutta yhden vähintään joka päivä nyt siis 15 vuoden ajan. Uskonpa, että blogini taitaa olla Suomen pitkäikäisin ja säännöllisinkin? Mene ja tiedä.

Haluan tänään kiittää teitä kaikkia blogini lukijoita. Teitä säännöllisiä lukijoita on koko ajan tullut lisää ja myös paljon satunnaisia lukijoita. Blogistani on tullut tärkeä osa kansanedustajan työtänikin. Tänään taidan juoda kahvit blogini synttäreiden kunniaksi.

Mitä mieltä olette jatketaanko vielä?

….

Kello 19.21 ja kämpillä pitkästä aikaa. Tänään eduskunnassa illalla keskustelimme mm. ulkorajojen koronatestauspakotosta. Nyt on käynyt ilmi, että lainmuutosta ei lentokenttien ja satamien koronan pakkotestaukseen tarvittukaan vaan laki on ollut voimassa vuodesta 2016, mutta sitä, ei ole uskallettu tai haluttu käyttää? Epäselvää kummasta on kyse ja miksi Marinin hallitus ja Sosiaali- ja terveysministeriö ei ole tässä toiminut?

Nyt lakiin tehtään näennäinen pieni lisäys. Asiantuntijoiden mukaan ei sitä siis olisi tarvittu, mutta ehkä sillä jotkut voivat kasvojaan suojata ja myös tänään saivat pitää puheenvuoroja, joissa annettiin siis täysin väärin ymmärtään, että ”tämä muutos oli nyt välttämätön ja hienoa, että nyt saamme pakkotestauksen rajoilla käyntiin”. No ei siis tässä tästä ollutkaan kyse.

Rajan olisi Marinin hallitus voinut laittaa jo keväällä ja uudestaan syksyllä koronalta kiinni, mutta kerta toisensa jälkeen ja kuukausi toisensa perään koronan ja sen nyt jylläävän muuntoviruksen annettiin hiipiä rajojen yli maahan. Voisi sanoa, että vastuutonta.

Sen jälkeen puhuimme työntekijöiden rikosrekisterien tarkastuksista. Tavoite on se, että myös alle 3 kuukauden sijaisuuksissa voitaisiin rikosrekisteri lasten parissa työtä tekevien kohdalla tarkistaa. Me kokoomuksesta vaadimme esitystä tiukennettavaksi pakoksi eli jokaisen kohdalla tämä rikosrekisteritsekkaus pitäisi tehdä. Lisäksi itse esitin, että rekisteritarkastus tehtäisiin myös tietyn väliajoin kaikille ja toiseksi sitä, että myös lyhyitä esimerkiksi päivän tai viikon sijaisuuksia tekevillä tulisi jatkossa olla itsellä oikeaksi todistettu puhdas rikosrekisteri mukana töihin tultaessa. Aivan, eihän kukaan enää sijaiseksi hakisi, jos rikosrekisterissä olisi merkintä. Toimisi hyvin ja tehokkaasti. Esitin, että hallitus tätä esitystäni vakavasti nyt pohtisi ja ottaisi mukaan esitykseensä.

Viimeisenä kävimme keskustelun koronan kurittamiksi joutuneista yrittäjistä. Yrittäjien työttömyysturvaa nyt jatketaan kesäkuun loppuun. Itse esitin, että mallia voitaisiin hyvin soveltaa samalla päätöksellä vuoden 2021 loppuun asti. Tämäkin esitykseni nyt valiokunnassa sitten arvioidaan ja toivottavasti oikeus ja kohtuus voittaa ja toteutuu. Monet yrittäjät nyt todella tukalassa tilanteessa ja kaikkien työt eivät valitettavasti tätä menoa tule jatkumaan. Tarvitaan siis yhteistä turvaverkkoa pahimman turvaksi.

Kiitos vielä onnitteluistanne tämän blogini suhteen. Tuntuivat hyvältä. Lupaan jatkaa vielä. Ja kiitokseksi teille tässä pieni paljastelu minusta lisää… Uusi avustajani Jessica Sonko teki hauskan Slambookin, Slämärin eli Ystäväkirjan. Ja lisäksi vielä tuore Eduskunta TV:n jakso toimittaja Elisa Hyvärisen johdolla. Olkaa hyvä!

Kommentit