Rajat koronalta sulkeva laki oli jo voimassa? – Miksi Marinin hallitus on antanut koronan levitä kerta toisensa jälkeen rajan yli Suomeen?

Blogi, keskiviikkona 24.02.2021

Pääministeri Sanna Marinin hallitus esitteli eilen tartuntatautilain muutosta eduskunnassa. Muutosesitystä esitellyt ministeri Krista Kiuru antoi ymmärtää, että muutos on merkittävä, tärkeä ja jopa ratkaisevakin. Totuus näytti olleen jälleen tarua ihmeellisempään.

Kuvituskuva. Koronaa on levinnyt maasta maahan niin lentokenttien kuin satamienkin kautta.

Asiahan lähti liikkeelle, kun Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo vaati tammikuun lopussa puheenjohtajatentissä, että arvon hallitus, laittakaa nyt se raja kiinni – raja kiinni koronalta. Pari kuukautta ehti tämänkin opposition vetoomuksen jälkeen vielä mennä ja sinä aikana näytettiin luovan jopa jonkinlaista tarinaa siitä miten hallitus nyt etsii ja neuvottelee sopua rajojen pakkotestaustauksesta, miten pakkotestauksessa on juridisia ongelmia ja miten lopulta näihin kaikkiin oltaisiin löydetty ratkaisut. Kaikki voipa hallitus siis taas loi ongelmat julkisuuteen itse ja sitten itse kertoi ne ratkaisseensa.

Totuus on jälleen tarua ihmeellisempää.

Helsingin Sanomissa 23.2.2021 Marinin hallituksen tarinalta vedettiin totuuspohja nimittäin pois. Helsingin yliopiston hallinto-oikeuden emeritusprofessori Olli Mäenpää ja Turun yliopiston julkisoikeuden professori Janne Salminen nimittäin kertoivat, että ”Hallituksen esitys pakko­testauksen aloittamiseksi on tarpeeton, arvostelevat oikeus­tieteilijät: Pakko­testaaminen rajoilla olisi ollut mahdollista koko ajan”.

Mäenpää toteaa HS:ssä, että ”Hallituksen esittämä lisäys tartuntatautilakiin on siinä mielessä tarpeeton, että voimassa oleva tartuntatautilaki antaa aluehallintovirastoille toimivallan määrätä ihmiset terveystarkastukseen, joka kattaa siis myös pakkotestauksen rajoilla. Hallituksen esitys herättää kysymyksen, miksi aluehallintovirastot eivät ole käyttäneet tätä toimivaltaansa, vaikka edellytykset sille ovat jo pitkään olleet olemassa”.

Salminen jatkoi samassa jutussa, että ”Hallituksen esitys ei tuo oikeastaan mitään uutta aluehallintovirastojen toimivaltaan määrätä ihmisiä pakolliseen terveystarkastukseen, koska tämä toimivalta on jo voimassa olevassa laissa”.

Asiantuntijoiden syyttävä sormi osoittikin nopeasti Marinin hallituksen suuntaan. Mäenpää totesi, että ”että asiassa vaikuttaisi olleen pallottelua vastuunkannosta. Hänen mielestään ministeriön olisi pitänyt olla aktiivisempi, koska aluehallintovirastojen valvontavastuu on sosiaali- ja terveysministeriöllä.”

Salminen itseasiassa nostaa esille myös vakavan huomion Aluehallintovirastojen suuntaan. Salmisen mukaan, ”jos viranomainen jättää käyttämättä sille laissa säädettyä toimivaltaa, se on yhtä vakava asia kuin toimivallan ylittäminen”. Minusta kysymys nyt kuuluukin, että miksi AVI:t eivät käyttäneet voimassa olevaa lainsäädäntöä ja sen suomia ja siis jopa heitä velvoittavia toimia koronan Suomeen leviämisen estämiseksi? Ohjeistiko joku niitä ylempää? Vai mistä oli kyse. Asiantuntijoiden mukaan joka tapauksessa ”asiassa vaikuttaisi olleen pallottelua vastuunkannosta”.

Monessa Euroopan maassa lentokenttien pakkotestaukset ja karanteenit on saanut sujuvasti käyttöön. Meillä on paljastunut, että meilläkin tämä olisi ollut vuoden 2016 lainsäädännön mukaan mahdollista, mutta jostain syystä Marinin hallitus ei ole halunnut lentokenttien ja satamien pakkotestausta käyttää? Nyt kysymys kuuluukin, että miten vastuuton tämä ratkaisu on ollut ja kenen siitä kuuluu kantaa vastuu?

Marinin hallituksella oli siis jo koronan iskettyä vuosi sitten ensi kertaa maahamme tämä lainsäädäntö käytössään. Vuonna 2016 säädetty tartuntatautilain muotoilu siis mahdollisti jo rajojen kiinni laittamisen koronalta. Laki siis olisi sallinut jo viime keväänä pakkotestaamisen, kun koneita Italian Bergamosta ja  Pohjois-Makedonian Skopjesta Suomeen saapui. Tätä oikeutta ei jostain syystä haluttu käyttää?

Entistä ihmeellisemmäksi tilanteen tekee se, että viime vuoden lopulla Marinin hallitus toi eduskuntaan omien puheidensa mukaan pakkotestaamiseen tähdänneen lainsäädäntömuutoksen. Tarinassaan Marin samaisessa puheenjohtajatentissä antoi ymmärtää, että eduskunta esti tämän lainsäädännön voimaan saamisen. Sehän ei pidä paikkaansa. Esitys oli yksi maamme historian huonoimmin valmisteltuja ja siinä oli mittavia perustuslaillisia ongelmia. Laki ei siis kaatunut eduskunnan vastustukseen erinomaisen hallituksen edessä, vaan kyse oli luvattoman huonosta lainsäädännön valmistelusta. Nyt, kun totuus on saatu julki voimassa olevasta lainsäädännöstä ja siitä, että muutoksia ei edes lakiin de facto tarvita, niin kysymys kuuluukin, että mitä kunnan teatteria nämä kaikki ovat olleet?

Marinin hallituksella on siis ollut käytössään pakkotestauksen mahdollista lainsäädäntö vuodelta 2016. Jostain syystä Marinin hallitus ei tätä lakia ja rajojen, lentokenttien ja satamien, pakkotestausta ole halunnut käyttää? Koronan ja nyt myös sen ärhäkän muuntoviruksen on siis annettu kerta toisensa jälkeen levitä maahamme rajojen yli? Miksi?

Ymmärrän, että tämän jälkeen hämmennys Suomessa tehtyjä koronarajoituksia kohtaan kasvaa? Meillä on laitettu lasten ja nuorten harrastuksia kiinni, yrityksiä kyykkyyn, kulttuuri- ja tapahtuma-ala polvilleen ja samaan aikaan selviää, että kaikista vaikuttavin toimi eli ulkorajojen koronavalvonta ja pakkotestaus on jätetty käyttämättä?

Ja kuulemma tänään Marinin hallitus esittelee ja päättää yhä uusista koronarajoituksista maahamme. Tanssi ja laulaminen kiellettään kuulemma seuraavaksi?

Kello 22.37 ja viestit kertovat, että Marin hallitus olisi julistamassa maahamme jälleen poikkeusoloja? Vaikea nähdä, että perustuslain vaateet siihen täyttyisivät ja nyt jos tällainen esitys tuleekin, niin tilanne on pakko arvioida tarkasti. Oma arvioni tällä hetkellä on, että normaalilla lainsäädännöllä ja mm.  tartuntatautilailla pitää tulla nyt toimeen. Ja olen varma, että halutessa tullaankin. Onkohan tässä nyt joku nokittelu kuitenkin käynnissä Marinilta pk-seudulle?

Katsotaan mitä huominen tuo. Ja hullua, että ensin kello 9.30 Marin pitää hallituksensa kanssa tiedotustilaisuuden ja kello 12 sitten hallitus informoi eduskuntapuolueita? Ihmeellinen järjestys? Ei taida Marin enää opposition tukea toimilleen tarvita ja halutakaan?

 

 

 

Kommentit