Vielä on kesää jäljellä…

Blogi, lauantaina 27.07.2013

Upea kesä palasi ja sen myötä myös hyvä kesätunnelma. Aamulla äärimmäisen kaunista kun järvi kimmelsi nousevan auringon säteissä. Ja hyvältä näyttää kesäpäiväkin. Nautitaan siis kesäpäivästä ja täällä Hämeessä paljon tapahtumia ja tilaisuuksia tänäkin viikonloppuna. Tänään Tuuloksessa Heinämessut ja huomenna Ahevnistolla romupäivää ja Lopellakin Lopen Yrittäjien Rompetori ja Markkinatapantuma. Nähdään siis.

Kuninkuusravitkin käyntiin Kuopiossa. Tänä vuonna mukaan kisaan haki pitkästä aikaa ennätysmäärä hevosia. Tammojen lähtö on erittäin kovatasoinen ja parhaimmistoa Kuningaslähdössäkin viivalla. Itse olisin valmis uudistamaan Kuninkuusravien valintaperusteitakin. Nythän valinnan tekee ylintä päätäntävaltaa käyttävä toimikunta, joka tänä vuonna ei edes päässyt yksituumaisuuteen kriteerien perusteella mukaan otettavista hevosista. Kriteerit eivät siis toimi eivätkä ainakaan ole yksiselitteisiä ja läpinäkyviä. Karsintalähdöt eivät ehkä ole ratkaisu, mutta toimiva rakingjärjestelmä olisi reiluin ja läpinäkyvin tapa varata paikat kauden parhaille Suomenhevosille. Toivottavasti aiheesta jatkuu keskustelu.

Mutta nyt jännitetään miten Kuninkuusraveissa tänä vuonna käy. Lopeltakin oli lähellä saada kova edustus kisaan. Hurja-Ero ja Jari Nylund kuitenkin hukkasivat näytönpaikkansa niin Jokimaalla kuin Kaustisillakin. Laskeva trendi rakingissa jätti Lopen kaksikon tänä vuonna varasijalle ja sitä kautta nyt jo ulos Kuningaskilpailusta. Olisi ollut kyllä aivan äärimmäisen mielenkiintoista nähdä parivaljakko Kuopiossa päästarteissa. Uskoisin, että Eero ja Jallu olisivat siellä olleet yllätysvalmiinakin. Hurja-Erolla vielä muutama kausi uraa jäljellä iänpuolesta ja toivottavasti kunnonkin puolesta. Katsotaan siis ensi vuonna Porissa jos vaikka siellä.

Mutta nyt katse Kuninkuusraveihin Kuopioon. Luvassa todella kovatasoiset lähdöt tänään ja huomenna.

Tänään retkipäivä vei siis Tuulokseen ja siellä Tuulosen Heinämessuille. Markkinoilla väkeä kohtuullisesti, mutta ei sellaista tungosta eikä tunnelmaakaan kuin aikanaan Kapakanmäellä vastaavilla markkinoilla. Kokoomus oli jälleen ainoa puolue joka oli paikalla näin vaalien välissäkin. Ydin-Hämeen Kokoomus oli laittanut Kokoomus Kuuntelee ja Ottaa opiksi -teltan pystyyn ja valmiiseen paikkaan oli kiva piipahtaa. Tuuloksessa aina tuttuja paljon ja sukulaisiakin. Tänään pääsin keskustelemaan mm. Euroopan talouskriisistä, kotimaan talouden elvytysvarasta ja uuden Hämeenlinnan maaseutukuntien palveluistakin.

Suuri kiitos Ydin-Hämeen kokoomuslaisille järjestelyistä ja huomenna sitten Kesäkiertueeni jatkuu Lopen Yrittäjien Rompetorille ja Markkinoille. Nähdään siellä. Jos minäkin nyt pitäisi helleillan.

Kello 23.12 ja hetki sitten Sajaniemen rannan takaa nousi alati pienenevä kuu taivaanrantaan. Kuitenkin kullankeltaisena ja suurena. Jylhä näky lämpimässä heinäkuun alkuyössä.

Tänään illalla kävin vielä Hämeenlinnassa. Kävelykatu Reska on Jyväskylän kävelykadun ohella yksi maamme parhaista ja onnistuneimmista. Nyt vielä kävelykatu tulee saamaan hienon yhteyden suoraan moottoritien katteen asunnoille ja kauppakeskukselle. Hämeenlinnassa siis on todellakin tehty oikeita ratkaisuja keskustasuunnittelun kanssa. Kauppoja keskitetään nyt kantakaupunkiin ja samalla yhdistetään moottoritien halkoma kaupunkikeskusta yhtenäiseksi alueeksi. Odotan kun uusi kauppakeskus on valmis ja pisteitä täytyy jo nyt antaa alueen uusille liikennejärjestelyille kuin myös istutuksille. Toki puistojen rakentaminen on Hämeenlinnassa osattu vuosisatoja.

Tänään Reska isännöi Reskafestareita. Mukava kaupunkikeskustan kesäjuhla ja Tawastia Bankissa totutun erinomaista ruokaa. Ja kun illallisen voi aloittaa hyvän kaverin kanssa kantarellikeitolla niin eihän siitä huonoa iltaa saa millään. Väkeä paljon liikkeellä ja hyvää musiikkia ja paljon tuttujakin. Siitähän onnistunut kaupunkifestari on tehty.

Tällaisia tapahtumia saisi olla kaikissa kaupungeissa ja enemmänkin. Kotimatkalla piipahdimme vielä Riihimäen vesitorni Cafe Tornissa ja siellä pohdimme, että tällainen pitäisi saada myös Riihimäelle. Kunnon kaupunkikeskustan kesäjuhla hyvän ruuan ja musiikin parissa. Ja tulihan siinä muisteltua myös aikoja kun nuorena 16 vuotiaana puuhaillin Lopelle 4500 kävijää kaikkien yllätykseksi keränneen Loppijärvi Happeningin. Itseasiassa olen jälkikäteen usein hieman huokaissutkin, että mitään ei koskaan tapahtunut. Huikeita juttuja ja sellaisena pojan koltiaisena. Loppijärvi Happening eli vuosien ajan hyvin ja kerran toteutimme sen myös kirkonkylälläkin keskustassa Catiscan piha-alueella. Mutta kyllähän se aito ja ainoa oikea Loppijärvi Happening paikka oli Vanhankirkon ranta. Sieltä paljon hienoja muistoja ja ennen muuta minulle valtavasti oppia ja kokemusta. Yksi sellainen tapahtuma joka kasvatti minua niiden vuosien aikana valtavasti ja jos olen ennenkin täällä todennut muutamista ihmisistä, että ilman heitä en tässä olisi niin täytyy sanoa, että en myöskään ilman Loppijärvi Happeningiä. Siitä kehittyi sitten montaa muutakin TOP-Klubin kautta. Täytyy joskus ihan palata niihin aikoihin paremminkin. Vaikka täälläkin.

Mutta nyt kello jo juoksee kohti huomista. Juustoinen kuu möllöttää peilityynen Loppijärven päällä. Kaunis ja rauhaisa tunnelma. Elämän parhaita hetkiä.

 

Kommentit