Verohelpotuksia yrityksille, jotka sijoittavat voittonsa investointeihin.

Blogi, sunnuntaina 01.07.2012

Elinkeinoministeri Jyri Häkämies kertoi vievänsä tällaisen esityksen maamme hallituksen käsiteltäväksi. Idea siis antaa yhteisöveron maksusta helpotus sellaisille yrityksille, jotka sijoittavatkin voittonsa yrityksen kehittämiseen ja investointeihin ulosottamisen sijaan. Omistajille jaettavasta voitosta maksettaisiin jatkossakin nykyinen 24,5 prosentin yhteisövero.

Idea on hyvä ja kannatettava. Ei kuitenkaan aivan uusi. Tai aika uusi. Tämä nimittäin nousi esille keväällä työryhmän pohtiessa keinoja lisätä suomalaisten yritysten kilpailukykyä ja mahdollisuuksia kasvaa. Malli taitaa olla aikalailla sama kuin esimerkiksi Virossa ja siellähän se on tuottanut erinomaista tulosta. Meillhän jokaisesta yrityksen ansaitusta 100 eurosta jää yritykselle noin 75 euroa. Virossa yritykselle jää 100 euroa, sillä yritysten pääomatuottoja ei veroteta, ellei sitä nosteta osinkona.

Pohdinnan arvoista on varmasti sekin, että voisiko verokannustimen rajata alkuun koskemaan vain kasvuyrityksiä. Toisaalta erittäin tärkeää olisi saada koko työllistävää yrityskenttäämme sellaista piristysruisketta jolla kasvua saataisiin jälleen aikaan. Ja minusta on samaan aikaan syytä katsoa läpi myös kaiken kaikkiaan se miten meidän ja mm. Viron, mutta myös Ruotsin verotus eroaa toisistaan. Toimimme niin lähekkäin toisiamme ja työvoima liikkuu helposti ja nopeasti niin on syytä pohtia miten suuria eroja erityisesti yritysten verotuksessa maidemme välillä voi olla.

Kannattaa muistaa, että vain menestyvä yritys työllistää.

….

Sunnuntai. Lepopäivä. Eilinen hulinapäivä olikin sellainen, että nyt on ihan mukava vetää hieman vain henkeä. Nautitaan Suomen kesästä.

Mukava kesäinen vapaapäivä takana. Vain nautiskelua kesästä ja sen uusista perunoista ja järvestä ja auringosta. Mitäs muuta pyhäpäivänä voisikaan toivoa. Lounaan jälkeen piipahdin entisen oppilaani Tiia Mustosen taidenäyttelyn avajaisissa Sajaniemen Taidemäellä. Tiia on tehnyt taidetta pikkutytöstä lähtien ja saanyt oppia mm. Villa Vesperin Mikael Vesperiltä. Tänään Vesper pitikin kivan puheen Tiian toisen oman näyttelyn avajaisissa. Näyttelyssä on töitä lähes kymmenen vuoden takaa ja tuoreimmat tältä kesältä. Näyttely avoinna Taidemäellä pari tuntia aina ennen Lopen Kesäteatterin näytöksiä eli samalla kertaa saa kaksikin taide-elämystä kätevästi. Täytyy toivoa, että Sajaniemen Taidemäen kesänäyttelyt alkaisivat tästä ja tästä tulisi perinne. Olisi kertakaikkisen upea paikka myös erilaisille myyntinäyttelyille mitä mäellä aikanaan nähtiinkin. Jospa vaikka tämä kiva Tiian näyttely avaisi tästä uudelleen senkin perinteen.

Mutta nyt ilta yleisurheilua ja sitten jalkapallon EM-kisojen finaali.

Kommentit