Maanantai, 02.07.2012

Blogi, maanantaina 02.07.2012

Tänään eduskunnassa Suuri valiokunta kuulee pääministeri Jyrki Kataista EU-huippukokouksen asioista. Kokouksessa käydään läpi pitkän kokouksen antia ja sitä miten mm. Espanjan kohdalla euroalueella on tarkoitus nyt edetä.

Itse uskon, että tässä vielä koko eduskunnankin kanssa istuntoon joudumme. Näin siitäkin huolimatta, että asiaa hoitava valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen mukaan tähän ei olekaan tarvetta. Minusta on ainakin hyvä käydä asia läpi eduskunnan suuressakin salissa ainakin siinä vaiheessa kun Espanjan mahdollinen pankkitukiasia on ajankohtainen. Se on iso ja periaatteellinenkin ratkaisu ja vaatinee minusta eduskunnan siunauksen. Mutta katsotaan mitä Urpilainen ja eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma asian suhteen päättävät.

Ja toinen mielenkiintoinen asia on myös Urpilaisen lupaamat vakuudet maamme tukiosuuksille. Ne tulevat varmasti olemaan vaikeat Espanjankin kanssa. Mutta joustovaraa ei näissä nyt pidä missään tapauksessa antaa eikä ollakaan.

Seurataan tilannetta ja tämän päivän Suuren Valiokunnan jälkeen olemme sitten jo paljon viisaampia. Ollaan kuulolla.

Kello 20.30 ja päivä takana. Yksi erittäin mielenkiintoinen tapaaminen tälle päivälle ja se oikeastaan ainoa merkintä tähän päivää ja sekin vielä tässä vaiheessa hieman salaisuus. Mutta aikanaan sen teille kyllä ensimmäisenä kerron.

EU:n huippukokous ei näytä vaativan eduskunnan kokoon kutsumista. Sen sijaan ehkä elokuulla menemme tolppalinnaan Espanjan asioiden takia. Mieluummin toki menisin lomalla vaikkapa sinne Espanjaan. Mutta katsotaan.

Kommentit