Veri yhdistää meitä – 100. pussi verta tänään isoon hätään

Blogi, torstaina 11.05.2017

Tänään ojensin käteni hyvän asian puolesta 100. kerran. Muistaakseni vuonna 1994 luovutin ensimmäistä kertaa verta armeijassa ja sen jälkeen aktiivinen verenluovuttaja minusta tuli opettajaopintojeni aikana kun OKL-kavereiden kanssa ajelimme ahkerasti Ahveniston harjulle vertaluovuttamaan ja ”kahvia ja ruokaa saamaan” :).

Tänään 100. pussi verta! Helppo tapa auttaa!

Luovuttamisesta tuli minulle pieni ja helppo tapa auttaa ja nykyään olen luovuttanut vuosittain sen viisi kuusi pussia verta kun flunssat ja ulkomaanmatkat ovat sen vain suinkin sallineet. Tänään 11.5.2017 oli aika Sanomatalossa luovuttaa sitten tuo sadas pussi ja oli mukava tehdä se vielä opiskelijan kanssa joka sai samalla arvokasta työharjoittelua. Pienen lahjan vein Veripalvelun väelle hyvästä palvelusta vuosien varrella ja hienon Arabian Veripalvelumukin sai sitten kiitoslahjaksi ahkeruudesta heiltä.

Nyt on jälleen hyvä aika heittää haaste teille kaikille blogini lukijoille. Voisiko veri yhdistää meitäkin? Haastan siis sinut luovuttamaan verta vielä ennen kesälomaa ja jakamaan siitä kuvan vaikkapa Facebookiin tai Instagramiin merkinnällä #veriyhdistäämeitä ja #timonveriryhmä.

Tänään eduskunnassa salaiseksi leimattu puolustusvaliokunnan kuuleminen kyber-asioista ja -uhista ja sitten ryhmäkokous, työvaliokunta ja kyselytunti. Täysistunnossa puhuimme tänään mm. Ylestä ja itse en voinut olla nostamatta esille ikävää asiaa eli sitä, että juuri Yleisradion takia maamme menetti paikkansa sananvapauden ykkösmaana. Toimittajat ilman rajoja -järjestön lehdistönvapausindeksissä 2017 putosimme kärkipaikalta ja perusteluna oli juuri Ylen taipuminen pääministeri Juha Sipilän painostuksen alla ns. Sipilä-gatessa. Toivottavasti tästä nyt otettu opiksi ja riippumaton ja puolueeton uutisointi vahvistuisi ja saisi kaikilta täyden tuen.

Illalla kävin vielä lyhyesti muutamassa edustustilaisuudessa ja nyt kello jo pian 22. Huomenna aamusta Suomi 100 -tapahtumaan istuttamaan itsenäisyyden juhlametsää ja sitten eduskunnan kautta Lopelle. Pekkalaankin ajattelin istuttaa vanhan 1917 alkunsa saaneen ja sieltä vuoden 1967 Kotikuusien kautta ympäri Suomea levittyneiden juhlapuiden jälkeläisen Tulevaisuuden Kuusen.

Kommentit