Tulevaisuuden Kuusi –kampanja istuttaa kuusia Suomi100 –juhlavuoden kunniaksi

Blogi, perjantaina 12.05.2017

Kun Suomi itsenäistyi 1917, kylvettiin Itsenäisyyden kuusi. Itsenäisyyden kuusi kasvaa Helsingin Kaivopuistossa minne se vuonna 1931 lopulta istutettiin. Suomen itsenäistymisvuonna 1917 kylvetyn kuusen sekä sen edustalla sijaitsevan muistokiven lahjoitti ja omisti Suomen eduskunnalle Chilen pääkonsuli Rudolf Ray. Kun Suomi vuonna täytti  50  vuotta, istutettiin maassamme yli 30 000  Itsenäisyyden kuusen siemenistä kasvatettua jälkeläistä, Kotikuusta. Kun Suomi tänä vuonna täyttää sata vuotta, istutetaan jälleen itsenäisyyden juhlakuusia. Tänään minulla oli kunnia olla mukana istuttamassa Suomi 100 -metsää Helsingissä. Näin eduskunta jatkoi satavuotiasta kuusenistutusperinnettä perjantaina 12. toukokuuta ja nyt Helsingin Paloheinässä.

Kuusentaimia oli istuttamassa puhemies Maria Lohelan johdolla meidän kansanedustajien lisäksi mm. Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja suuri joukko diplomaatteja ja kansainvälisiä vieraita. Paikalla olivat mm. Unkarin parlamentin puhemies László Kövér ja Latvian pääministeri Māris Kučinskis. Kuusia kanssamme istuttamaan oli kutsuttu myös läheisen päiväkodin lapset sekä Paloheinän asukkaita. Juhlametsään istutettiin myös Helsingin nimikkopuun eli vaahteran taimia.

Tilaisuus järjestivät Helsingin kaupunki, eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunta sekä Tulevaisuuden kuusi -kampanja. Juhlametsän istutus on osa Tulevaisuuden kuusi -kampanjaa, joka kutsuu koulut, yritykset, yhdistykset, järjestöt ja yksityiset henkilöt istuttamaan kuusia ympäri Suomen. Tulevaisuuden kuusi tarjoaa kaikille suomalaisille tilaisuuden kunnioittaa itsenäisyytemme historiaa ja tukea tulevaisuuden kestävää kehitystä istuttamalla yhdessä juhlapuita satavuotiaalle Suomelle.

….

Tulevaisuuden Kuusi myös Loppijärven rannalle Pekkalaan

Eduskuntapäivän ja -viikon jälkeen suuntasin kotikonnuille. Kotona odotti Lopen 4H-yhdistyksen kautta minulle toimitettu oma Tulevaisuuden Kuusi. Sen istutimme koko perheen voimin Loppijärven rantaan Pekkalaan. Tämä Itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlakuusi kasvaa nyt osana Pekkalan puulajimetsää ja osoittaa nöyrää kiitollisuutta menneille sukupolville ja katsoo ja kurkottaa luottavaisena tulevaisuuteen.

Hyvää Snellmanin päivää ja hyvää suomalaisuuden päivää. Ollaan ylpeitä hienosta kotimaastamme sillä siihen meillä on satoja syitä.

 

 

Kommentit