Venla Hatakka 7 vuotta päiväkirja: Venlan päivä eduskunnassa

Uutiset, perjantaina 11.01.2008

Herätyskello herätti minut 07:30, nousin sängystä heti ja puin päälleni ja söin aamupalan. Mä muistin heti mitä tänään tapahtuu ja arvasin heti että tänään tulee tosi kiva päivä. Minun ei tarvinnut harjata tukkaani, kun äiti oli laittanut sen jo illalla letille. Kun minulle jäi vielä aikaa, katselin telkkaria. Sitten kun kello tulikin jo niin paljon, että Timppa tuli hakemaan minua. Iskä ja Timppa höpöttivät hetken, mutta sitten lähdimmekin jo eduskuntataloa kohti.

Eduskunnassa joka ovella oli sellainen laite, mihin piti näyttää joku ihmeen kortti, että pääsi ovesta sisään. Minua vähän ihmetytti se ihme laite. Minä sain vieras lapun, joka piti kiinnittää vaatteeseen. Sisällä oli iso juhlasali, jossa oli tosi iso kattokruunu. Kun olimme eduskuntatalossa menimme heti katsomaan Tinttiä. Sitten teimme Tintin kanssa vähän hommia, istuin sohvalla katselemassa kun Tintti teki hommia. Sitten lähdimme kahville.

Timo osti minulle limua ja pullaa. Tintti ja Timppa joivat kahvit. Kahvila oli melkein kokonaan valkoinen ja aika suuri.

Sitten kun Tintti ja Timo ja minä oltiin syöty kunnolla, menimme hissiin, joka oli yli sata vuotta vanha. Siinä ei ollut ovea. Eikä se hissi ikinä pysähtynyt. Menimme Tintin kanssa kerran sillä ympäri. Se oli aika pimee, siihen piti osata hypätä oikeaan aikaan kyytiin. Se oli aika jännittävää Tintin mielestä ja minun mielestä, kun olimme siellä aivan alhaalla. Ihan alhaalla ei ollut ollenkaan valoja. Sitten siitä hissistä kuului aika pelottavia ääniä, luulimme Tintin kanssa että se jäi jumiin. Mutta ei se kumminkaan jäänyt, mutta se jäi niin kuin odottamaan muita hissejä. Nimittäin siinä oli monta hissiä, johon ihmiset voi hypätä. Sitten kun pääsimme kuitenkin turvallisesti maanpinnalle, meitä ei enää ollenkaan pelottanut. Olimme menneet yli viidennen kerroksen, eli niin ylhäälle kun pääsee, sitten se lähti sivulle ja taas alas, siellä hyppäsimme pois
kyydistä.

Timppa lähtikin jo kokoukseen ja sillä välin minä ja Tintti menimme kirjoittamaan Nellalle korttia. Siinä Nellan kortissa on se iso juhlasali. Sitten Timppa tulikin jo kokouksesta ja Tintti lähti lääkäriin. Me lähdettiin Timpan kanssa ruokalaan, mutta matkan varrella Beni tuli vastaan meitä. Sitten minä ja Beni ystävystyttiin. Ja Beni kyseli minulta kaikkea, oletko sinä jo koulussa, millä luokalla sinä olet ja minkä ikäinen sinä olet ja mikä sinun nimesi on. Mutta sitten lopuksi minä menin Benin kainaloon ja meistä otettiin kuva. Minä ja Timppa mentiin ruokalaan tavallisella hissillä. Mutta sitten se hissi veikin meidät maanalaiseen tunneliin, joten sieltä me päädyimme ruokalaan.

Ruokala oli todella suuri ja siellä oli ruokana nautapihviä ja kokoperunoita ja paljon salaattia. Mutta liha oli aika sitkeää, mutta siellä oli herkullista jälkiruokaa (pusuja ja jotain ihme suklaatöhnää). Sitten kun olimme syönyt minä pistin pusun käsilaukkuun ja veimme astiat astianpalautukseen ja menimme Timpan työhuoneeseen. Ja sitten aika pian lähdimmekin jo täysistuntoon. Minä menin lehtereille katsomaan mitä siellä tehtiin. Siellä äänestettiin jotain, mutta minä en kuunnellut niin tarkkaan, että tietäisin. Tunnistin tietysti Timon ja Benin. En nähnyt lehtereiltä paljoa, mutta luultavasti siellä oli Matti Vanhanen. Ja siellä oli Jyrki Katainen, mutta en nähnyt Jyrkiä. Sauliakaan en nähnyt. Mutta sitten täysistunnot loppuivatkin ja Timppa tuli hakemaan minua. Minulla oli kännykkä äänettömällä, vaikka ei minulle tullut kuin yksi puhelu aamulla Nellalta.

Sitten menimme kahvilaan ja Timppa otti appelsiinimehua, mutta minä en ottanut mitään. Mutta sitten ulkoministeri tuli juttelemaan minun kanssani. Hän kysyi mikä minun nimeni on ja kuinka monta vuotta olen, sitten rupesimmekin puhuman vähän urheilusta, pituushypystä ja ratakierroksesta. Se sano, että se on ollut monissa olympialaisissa ja minä kerroin, että olen tullut toiseksi pituushypyssä ja ratakierroksessa neljänneksi. Ja sitten ulkoministeri osti minulle Minttukeksi jäätelön. Se on mukava mies. Sitten me lähdimmekin työhuoneeseen ja hommat oli jo melkein tehty ja Timppa katsoi vain jonkun jutun ja sitten me pakattiin kimpsut ja kampsut ja sitten vielä aulassa odotettiin Tinttiä. Ja sitten Tintti tulikin jo ja lähdimme kotia kohti.

Venla

Kommentit