Ulkoministeri Ilkka Kanerva laajentaa keskustelua – Nuoriso-utvaan etsitään väkeä Metro-lehdellä

Uutiset, maanantaina 07.01.2008

Maanantain Helsingin Sanomissa huomiota kiinnitti ilmoitus, jossa haetaan nuoria mukaan ulko- ja turvallisuuspoliittiseen nuorten ryhmään. Sama ilmoitus julkaistiin myös Metro-lehdessä ja hankkeen takana on ulkoministeriö ja Allianssi. Tavoitteena on löytää ulkopolitiikasta kiinnostuneita nuoria pohtimaan ja kommentoimaan hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittista selontekoa.

Ajatus ulkopolitiikan parissa toimivasta nuorisoryhmästä on uusi ja uraauurtava. Idea syntyi uuden ulkoministerin Ilkka Kanervan johdolla toukokuussa ja ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko katsottiin nyt sopivaksi asiakokonaisuudeksi ryhmän perustamiselle. Avauksellaan Kanerva haluaa korostaa sitä, että nyt tehtävä selonteko vaikuttaa pitkälle tulevaisuuteen. Tämän takia on hyvä kuunnella ihmisiä, jotka ovat nuorempia kuin nykyinen poliittinen eliitti.

– Aivan loistava juttu. Tällaisia juttuja on kaivattu ja tällaisilla jutuilla nuorten kiinnostusta yhteiskunnallisia asioita kohtaan parannetaan. Ei vain puhuta vaan annetaan myös mahdollisuus toimia, totesi kokoomuksen eduskuntaryhmän nuorin kansanedustaja Timo Heinonen asian tultua julkisuuteen.

– Hetki sitten ulkopolitiikasta ei saanut keskustella kuin muutama valittu demari ja nyt keskustelussa on jo mukana nuoretkin, hymyili Heinonen tyytyväisenä.

– Ehkä tätä toimintamallia voisi kopioida kuntiinkin ja muihinkin merkittäviin tulevaisuus hankkeisiin, pohti Heinonen ja uskoi, että hanke saa liikkelle hyvin nuoria.

Ryhmä tulee toimimaan Alliansin johdolla, mutta työskentelyssä tulee mukana olemaan myös ryhmän itse nimittävä ulkoministeri Ilkka Kanerva.

– Jos oikein ymmärsin niin mukaan pääsemiseksi ei vaadita kuin aktiivisuutta, ennakkoluulottomuutta ja ennen muuta kiinnostusta ulko- ja turvallisuuspoliittisiin kysymyksiin. Rohkeasti vain mukaan.

Kommentit