Vastine: Rautalangasta Sirkka-Liisa Anttilalle

Kynästä, torstaina 23.08.2018

Keskustan kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila Hämeen Sanomissa vastineessaan kutsuu allekirjoittaneen vastinetta Anttilan alkuperäiseen kirjoitukseen mielikuvajutuksi.

Väännetään vielä kerran rautalangasta. Palkansaajan verotus uhkaa kiristyä ensi vuonna ilman hallituksen toimia. Tämä ei ole mielikuva, vaan kiistaton kikyyn liittyvä tosiasia, jota hallitus ratkoo budjettiriihessä.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) on esittänyt, että palkansaajamaksujen noususta johtuva työnverotuksen kiristyminen ehkäistäisiin keventämällä ansiotulojen verotusta ja korottamalla mm. haittaveroja.

Suomi elää noususuhdanteessa, mutta velkaantuu edelleen. Tästä syystä hallituksen ja valtiovarainministeri Orpon linja on vastuullinen. Työn verotuksen kevennystä ei rahoitettaisi velkarahalla, vaan muiden verojen kiristyksillä.

Anttila kritisoi itse keksimäänsä asetelmaa, joka ei vastaa Juha Sipilän (kesk) hallituksen tahtotilaa. Työn verotuksen kiristymistä ei olla kompensoimassa ensisijaisesti kulutusveroja kiristämällä, vaan pääpaino on haitta- ja ympäristöveroissa. Kokoomus verottaa mieluummin kevyemmin niitä asioita, joita halutaan lisää, kuten työtä, ja kireämmin ei-toivottuja asioita, kuten päästöjä.

Rakentavasti,

Timo Heinonen

Kansanedustaja

Valtiovarainvaliokunnan jäsen

Tagit: vastine,

Kommentit