Avustajan pesti loppuu, mutta ystävyys säilyy

Kynästä, torstaina 30.08.2018

Kaksi vuotta menee nopeasti varsinkin, kun jokainen päivä on erilainen ja jokaisena päivänä oppii uutta. Minulla on ollut kunnia työskennellä kansanedustaja Timo Heinosen kanssa, joka ei ole pelkästään ollut hyvä esimies mutta minulle myös mentori omalla poliittisella urallani.

Eduskunta-avustajana olen päässyt tekemään monipuolisesti töitä. Olen perehtynyt syvemmin Timolle tärkeisiin kuuluviin aiheisiin, kuten puolustuspolitiikkaan, maankäyttö- ja asuntopolitiikkaan, mopoautouudistukseen, talouskysymyksiin jne. Olen myös ollut mukana järjestämässä ainutlaatuista Tuntematon sotilas -elokuvatilaisuutta sotiemme veteraaneille ja lotille, vastaanottanut ja opastanut monta koululuokkaa ja vierailijaryhmää eduskunnassa, osallistunut moniin yritysvierailuihin aina suklaatehtaasta rekkojen huoltoihin ja rakentamiseen erikoistuneeseen yritykseen.

Timo kuuluu aktiivisimpien kansanedustajien joukkoon, niin eduskunnassa ja vapaa-ajallaan kuin somessa. Hänen kalenteri on monesti minuutilleen suunniteltu ja jos häneltä löytyy vapaata aikaa hän ehtii jo täyttää aukon tapaamisella tai esimerkiksi vlogin kuvaamisella. Noin kerran viikossa olemme kuvanneet joko vlogia, Ajankohtaista varttia tai Facebook-liveä, jossa Timo vastaa livenä kysymyksiin somen kautta. Olen löytänyt itsestäni piileviä videoeditointitaitoja, muokatessani neljällä kameralla kuvattua Ajankohtaista varttia.

Eduskunnassa on hyvä työyhteisö ja minulle eduskunta-avustajan pesti on ollut mainio ponnahduslauta. Nyt suuntana on Tukholma, jossa uudet työkuviot jo odottavat minua. Ensi viikolla aloitan viestintäkonsulttina Gullers Grupp, pr- ja viestintätoimistossa. Toimisto tekee yhteistyötä yhteiskunnallisten toimijoiden kanssa ja pyrkii vaikuttamaan yhteiskuntaan. Gullers Grupp on voittanut monia palkintoja yhteiskuntavaikuttamisestaan ja on ruotsin menestyksekkäin toimisto alallaan. Odotan innolla haasteita joka uusi työpaikka, maa ja kulttuuri tuovat mukanaan.

Olen kiitollinen Timolle näistä vuosista eduskunnassa ja vaikka avustajan pesti loppuu, ystävyys säilyy ikuisesti.

 

Derya Özgün

 

 

 

Kommentit