Vapaapäivä – mikä ihana tekosyy.

Blogi, sunnuntaina 13.04.2014

Tänään pitkästä aikaa kalenteri ollut tyhjä. En edes muista kuinka monta viikkoa mentiin taas niin, että ei yhtään vapaapäivää kalenteriini mahtunut. Mutta kun tykkää siitä mitä tekee niin kummasti sitä vaan pattereissa virtaa riittää. Ja minulla onneksi hyvät unenlahjat ja taito nukahtaa heti ja toisaalta taito myös ammentaa lyhyistäkin vapaista hetkistä energiaa päivään ja päiviin.

Mutta tänään Palmusunnuntaina ei kalenterissa yhtään merkintää. Ja se kyllä tuntui ihan hyvältä. Edessä jälleen supertiukka kevät ja aikamoinen alkuvuosikin takana. Vapaapäivä siis antoi hyvän tekosyyn tänään vain olla ja nauttia perheen kanssa. Lapset virpomassa ja aamulla aikamoinen vilske kun virpomisoksia tekivät. Ja lyhyesti nautimme myös Loppijärvenkin rauhasta. Hieman sateinen päivä vain kiusasi ja rajoitti ulko-ohjelmaa.

No myönnän, että ulkoasiainvaliokunnan jäsenenä ei tällaisena hetkenä ihan rauhassa voi olla. Tilanneseuranta Ukrainasta pitää meidät koko ajan tasalla mitä siellä tapahtuu. Ja päivän uutiset ovatkin olleet hälyttäviä. Ensimmäiset kuolonuhrit Itä-Ukrainassa ja tuli avattu. Tuntuu erikoiselta, että Venäjä on kieltänyt Ukrainaa puolustamasta maataan ja todennut sen johtavan tilanteen eskaloitumiseen – kärjistymiseen. Samaan aikaan kaikki merkit viittaavat siihen, että Venäjällä vahvasti sormet pelissä alueen epävakauden lietsomiseksi. EU:n tulee minusta tiukentaa toimiaan. Venäjän sekaantumista itsenäisen valtion sisäisiin asioihin ei saa hyväksyä kun kyse ei ole kansamurhasta eikä vastaavasta. Huolestuneena juuri tässä luen tuoreimpia raportteja.

Huomenna sitten maakuntapäivää. Päivällä saamme Hämeeseen vuorostaan vieraaksi Europarlamentaarikko Eija-Riitta Korholan. Itse olen luvannut auttaa kaikkia EU-ehdokkaitamme ja erityisesti täällä Hämeessä, mutta myös ympäri Suomenmaan. Huomenna siis kahvitilaisuus ERK:n kanssa Hämeenlinnan Reskalla Cafe Emiliassa kello 11.30-12.30. Olisi kiva nähdä sinutkin siellä.

 

Kommentit