Vapaapäivä. – Kummitytön synttärit

Blogi, lauantaina 10.06.2023

Pitkästä aikaa kalenteri näyttää tyhjää.

Sopii hyvin tämän tiukan kesään ja alkukesän keskelle. Päivät ovat olleet aikamoisia ja tunteja ei ole laskettu siellä eikä täälläkään. Tänään kuitenkin kalenteri näyttää tyhjää ja iltapäivällä sitten tärkein merkintä – sekin vain mielessä ja sydämessä – eli Elisa-kummitytön 18-vuotissynttärit.

Eltsusta on kasvanut minulle kuin oma tyttö. Ja meidän perheelle rakas tyttö ja lapsillemme kuin isosisko. Ja sellainen isosisko, jolla on sydän ja halu tehdä ja nauttia.

Tänään siis nostamme maljan Elisalle. Neiti Kesäheinälle!

Nyt jo aamupala syöty. Marjojen ja jogurtin aikaa minulla ja mustan aamukahvin. Kesän makuja parhaimmillaan. Eilen illalla kiersin ennen saunaa Toumolan ja Heikkilän lenkin ja taidan tehdä sen nyt aamulla uudestaan.

Aurinkoa päiväänne ystävät hyvät!

….

Pelto-Seppälän tilaravintola avautui kesään!

Eltsusta puheenollen, niin nostetaanpa vielä täälläkin esille ystäväni Tiinan tilaravintola. Lopen Hunsalan Pelto-Seppälässä on pian kymmenen vuoden ajan toiminut oma ihastuttava tilaravintola

kesäisin ja eilen illalla ravintola avasi jälleen ovensa. Tilan väki Tiinan ja hänen veljensä Tommin johdolla ravintolaa pyörittää kesäperjantaisin kello 12-20 ja mukana totta kai myös Vaari ja Mummikin. Vaarin lankku kannattaa myös maistaa Hunsalan keittiöltä.

Mutta mukana myös siis upeita nuoriamme. Eilenkin pizzaa paistoi mahtava Ella ja salin puolella hääräsivät Ellen ja Elisa. Juuri aamulla laitoin Tiinalle viestiä, että miten upean kokemuksen, opin ja elämänkoulun he näille nuorillemme antavatkaan. Ja eilenkin sellainen välittävä ja huolehtiva ote – eikä siis vain nuoriamme kohtaan Tiinalta ja Seppälän väeltä, vaan myös nuorilta meitä asiakkaita kohtaan.

Pelto-Seppälän tilaravintola Mulli & Mallas siis tarjoilee aitoja lähiruuanmakuja tilan päärakennuksen kivijalassa. Ruokien raaka-aineet tulevat läheltä. Kaikki liha omalta tilalta niin pihveihin, patoihin, pizzoihin kuin burgereihinkin. Perunat naapurista Männistöltä, majoneesit naapurista Katajamaalta, valkosipulit naapurista Solstrandista jne. Lähiruokaa parhaimillaan.

Tänäkin kesätutut pizzat Heikkilä suopellon ja Isomurun johdolla valloittavat sydämiä. Burgerit tehdään tilalla sämpylöistä lähtien omana työnä. Pihvit nuijitaan tilan oman karjan lihasta. Ja nyt uutuutena kesään herätellään nälkää ja janoa maukkailla Rengin Rukiisilla. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Vievät kielen mukanaan tai ainakin herättelevät sen parhaille mauille.

Ja juomapuolikin on tilalla ns. puimakunnossa. Hunsalan Hilpeä on tilan oma olut ja sitten löytyy tilan Whiskyä, mitä voi juoda niin hunsalaisittain mukitolkulla, kuin myös kuuluisimman kesäloppilaisemme Marsalkka Mannerheiminkin hieman maltillisempaan tapaan. Gustavhan joi whiskynsä kuplilla leikaten; 1 centti Whiskyä ja 3 cl whishyä, ei jäitä. Pelto-Seppälässä Marskin Whisky –  juodaan legendaarista Iittalan Marski-laseista. Kannattaa maistaa.

Mutta ihana paikka ja mikä tunnelma. Sanokaa multa terveisiä, jos tämän blogini innoittamana kauempaakin Hunsalaan ajelette. Osoite on Kyläsillantien 184, Loppi, Pilpala. Ja voisin vaikka suositella näin omia Seppälän suosikkejani alkuun: Rengin Ruukiset ja Marskin Whsky, Heikkilän Suopelto eli ”Pilpalan Prosciutto pizza” ja sille kaveriksi vähän hilpeää juotavaa maltaista ja mä juon sitten jälkkäriksi vain kahvin maidolla, mutta ottakaa te siihen seuraksi nuorten keittiössä loihtimat viikon jälkiruoka. Eilen siihen tarjoilivat Elisan johdolla vaniljajäätelöä kauraraparperipedillä.

Kesä on makuja täynnä.

Tulkaa. Ravintola siis auki kesäperjantaisin ja tilalla myös mainio lähiruokakauppa. Ja menkää samalla vaikka Marskin Majalle Punelian rannalle käymään, tutustumaan Lopen vanhaan kirkkoon, kiertämään ainutlaatuinen Melkuttimen kierto tai jos moottoripyörillä tulette niin tervehtimään Jaskaa Pilpalan Lättikselle. Ja onhan meillä paljon muutakin. Saa tulla.

Tässä muutaman vuoden takaa, kun äänestimme Lopen Seitsemän Ihmettä LOPPI-facebook-ryhmässämme.

 

Kommentit