VANHANEN JULKISTI HALLITUSPOHJAN

Uutiset, keskiviikkona 04.04.2007

Matti Vanhanen aloittaa hallitusohjelman rakentamisen odotetusti keskustan, kokoomuksen, RKP:n ja Vihreiden kanssa.

Keskiviikkona hallitustunnustelija Matti Vanhanen ilmoitti, että neuvottelujen tuloksena hallituksesta tulee sinivihreä. Hallituspuolueina ovat keskustan lisäksi kokoomus, RKP ja vihreät. Vaaleissa huonommin menestynyt SDP jää nyt siis oppositioon. Vanhanen korostaakin vaalituloksen merkitystä hallituksen rakentamisessa, sillä kokoomuksella ja keskustalla on nyt yli sata edustajaa eduskunnassa.

– Hallituspohja, mille nyt varsinainen ohjelmatyö käynnistyy, oli odotettu. Uskon, että hallitus syntyy tälle pohjalle ja saamme aikaan hyvän ohjelman, totesi kansanedustaja Timo Heinonen.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen sekä Vihreiden puheenjohtaja Tarja Cronberg ovat tyytyväisiä hallituspohjaan. Kataisen mukaan sinivihreän hallituksen johdosta suomalaisessa politiikassa eletään muutoksen aikaa.

– Nyt on tärkeää huolehtia, että maamme korostetut epäkohdat saadaan kirjatuksi yhteisiksi tavoitteiksi. Näistä valtaosassa on keskustan kanssa minusta hyvinkin yhteneväinen näkemys, jatkaa Heinonen.

Sekä Vanhanen että Katainen nostavat tulevan hallituksen tavoitteiksi energia- ja ympäristökysymykset, mikä on myös Vihreiden ja RKP:n yksi pääteemoista. Myös työllisyyden ja yrittäjyyden kehitys koetaan hallituspuolueissa tärkeäksi.

– Itse toivon, että saamme sitovasti ohjelmaan kirjoitetuksi myös muun muassa perintöverokysymyksen, opiskelijoiden opintotuki ja vapaan tulon rajan korjaukset, hoiva- ja opetusalan ongelmien korjaamisen ja myös liikennekysymykset. Tässä muutamia mielestäni tärkeitä asioita, listaa edustaja Heinonen.

– Monet minunkin vahvasti esillä pitämät muutkin asiat nousevat luultavasti ohjelmaan ja täytyy olla siinä mielessä tyytyväinen.

Hallituksen muodostaminen jatkuu hallitusohjelman valmistuttua ministeripaikkojen jaolla puolueiden kesken.

– Hallituksen salkkujakoon en ota mitään kantaa. Se asia tulee ohjelmatyön jälkeen ajallaan, totesi Heinonen.

Kommentit