Lankalauantain Markkinat avasivat Lopen markkinavuoden Kansanedustaja Timo Heinonen mukana torilla ja linnunpönttötalkoissa

Uutiset, lauantaina 07.04.2007

Kansanedustaja Timo Heinosen kotikunnan Lopen markkinavuosi käynnistyi perinteisen tavan mukaan Lankalauantain markkinoilla. Paikallinen keskustaväki on torin isännäksi muodostuneen Onni Kontron johdolla luonut Lopelle hyvän torikulttuurin ja varsinkin markkinat ovat saanet niin myyjät kuin ostajatkin aina hyvin liikkeelle. Nytkin koleasta säästä huolimatta väkeä riitti koko päivän.

– Meidät tuoreet Riihimäen seudun kansanedustajat kutsuttiin nyt varta vasten mukaan. Itse olen Lopen markkinoilla käynyt muutamaan päällekkäisyyttä lukuun ottamatta oikeastaan aina, mutta nyt torilla on erityinen tunnelma, kertoi Timo Heinonen, joka sai vastaanottaa päivän aikana lukuisia onnitteluja, kädenpuristuksia ja tiukkoja halauksia.

Markkinoilta Heinonen teki tälläkin kertaa hankintojakin. Mukaan lähti kaksi linnunpönttöä ja marinoituja valkosipulin kynsiä.

– Lopen markkinoilta olen ostanut mm. poppanoita, puukoreja, tauluja ja tietysti aina jotain syötävääkin. Sellainen takuuvarma juttu on aina Musakan savulohet, mitkä tälläkin kertaa loppuivat jo ennen markkinoiden loppua. Muutkin ovat herkun siis keksineet, kertoi Heinonen.

Vaikka markkinoilta mukaan lähtikin kaksi linnunpönttöä niin intohimoisena lintumiehenä Timo Heinonen suunnisti torilta vielä Erälopelle perinteiseen linnunpönttötalkoisiin.

– Viisi pönttöä tuli siinä vielä ystävien kanssa nikkaroitua. Niistä yksi lähti kummitytön matkaan ja neljä sitten löytää paikkansa kodin ja mökin metsistä, kertoi Timo Heinonen ja totesi samalla tehneensä opettaja-aikana aina keväisin lasten kanssa useamman kymmenen linnunpönttöä lähimetsiin.

– Holttisen Erkin kanssa teimme vuosittain linturetkiä ja pönttötalkoita ja sellaisia upeita muistoja ovat myös pönttöurakat hyvien työkavereiden Sinivuoren Esan ja Liukkosen Sepon kanssa. Välillä tehtiin pönttöjä oikein urakalla ja aina vuosittain myös vastattiin sitten vanhojen pönttöjen huollosta.

Pääsiäisen pyhät kuluvat Heinoselta kotipiirissä ystävien ja perheen kesken. Työasiat saavat nyt pari päivää odottaa ja alkuviikosta urakat sitten alkavat todenteolla.

Kommentit