Vanha tarinana – kotisivutaltiointi menneiltä vuosilta

Blogi, tiistaina 15.01.2019

Vanha kotisivujeni www.timoheinonen.fi TARINANI -osio päivitettiin ja vanha tarina taltioitiin tänne blogiin:

Synnyin helmikuun 15. päivänä Forssan sairaalassa. Sukujuureni ovat äitini puolelta Lopella ja isäni puolelta Lammilla. Lapsuuteni ja nuoruuteni vietin Lopella Etelä-Hämeessä Riihimäen seudulla. Perheesi kuului ja kuuluu pankkitoimihenkilönä toiminut Äiti Eija-Riitta, yläasteella opettajana toiminut isä Hannu ja kaksi vuotta vanhempi isoveljeni Matti. Lisäksi minulla oli erittäin läheinen suhde enooni Pekkaan, täteihini Helviin ja Ellaan ja rakkaisiin isovanhempiini. Suvulla on ollut elämässäni aina suuri merkitys.

Yläasteen jälkeen opiskelin Riihimäen lukiossa kirjoittaen ylioppilaaksi 1994. Tämän jälkeen suoritin varusmiespalveluksen Kaartin Pataljoonassa Helsingissä ja sen jälkeen aloitin opiskelut Tampereen yliopiston Hämeenlinnan Opettajankoulutuslaitoksella.

Jo opiskeluaikana minut valittiin Lopen kunnanvaltuustoon vuonna 1996 – kaikkien aikojen nuorimpana loppilaisena 21-vuotiaana. Ensimmäisen valtuustokauden toimin sivistyslautakunnan varapuheenjohtajana. Neljä vuotta myöhemmin valtakirjani uusittiin – silloin kaikkien aikojen suurimmalla äänimäärällä. Samana vuonna minut valittiin Lopen kokoomuksen puheenjohtajaksi. Toisen valtuustokauteni toimin mm. kunnanhallituksen varapuheenjohtajana, Hämeen maakuntavaltuustossa ja Riihimäen Seudun Ammattioppilaitoksen kuntayhtymän hallituksessa jäsenenä ja varapuheenjohtajana.

Vuoden 2004 kunnallisvaaleissa kokoomus keräsi Lopella ennätyskannatuksen ja puolueemme nousi Lopen valtuuston puheenjohtajaryhmäksi. Aloitin valtuuston puheenjohtajana 1.1.2005. Vuonna 2007 maaliskuussa minut valittiin eduskuntaan kokoomuksen listalta. Keräsin vaaleissa 4524 ääntä. Neljän vuoden työn jälkeen uusin kansanedustajan valtakirjani 6526 äänellä. Toimin kokoomuksen eduskuntaryhmässä ja ympäristöpuolen valiokuntavastaavana. Lisäksi olen puolustusvaliokunnan, ulkoasianvaliokunnan ja ympöäristövaliokunnan jäsen sekä sivistysvaliokunnassa varajäsen. Kesällä 2007 minut valittiin nelivuotiskaudelle Valtion Liikuntaneuvostoon, jossa jatkan työtä myös tällä hetkellä mm. sen rakentamisjaoston puheenjohtajana.

Kokoomuksessa toimin myös suurella sydämellä. Olen johtanut Lopen Kokoomusta jo yli kymmenen vuotta ja toiminut muun muassa Hämeen Kokoomuksen puheenjohtajana ja Kokoomus rp:n puoluehallituksessa sekä puoluehallituksen työvaliokunnassa. Lisäksi toimin edelleen Kokoomuksen Osaamisen ja Sivistyksen Politiikkaohjelmaverkoston puheenjohtajana.

Ylioppilaaksi kirjoitin Riihimäen Lukiosta 1994, minkä jälkeen suoritin varusmiespalveluksen Helsingissä Kaartin Pataljoonassa. Armeijan jälkeen aloitin opiskelut Tampereen Yliopistossa. Valmistuin kasvatustieteen maisteriksi ja luokanopettajaksi Hämeenlinnan OKL:stä vuonna 1999. Tämän jälkeen toimin opettajana ensin lukiossa ja yläasteella, sitten erityiskoulussa, ala-asteella ja hetkeä myöhemmin virassa peruskoulun ala-asteella Lopen Kirkonkylän koulussa.

Opiskeluaikana minussa heräsi myös yrittäjähenki. Toimin ensin kaveriryhmäni kanssa tehden erilaisia yleisötapahtumia ja vuonna 2000 perustin oman yrityksen Oy TeeHoo Ltd.n. Yrityksen kautta aloitin työt MTV3-kanavalle urheiluohjelmien toimittajana ja live-selostukset autourheilukilpailuissa ja erilaisissa tapahtumissa. 2005 vuonna yritykseni laajensi toimialaansa myös tv-tuotantoihin ja saman vuoden syksyllä jäi opettajan virastani toistaiseksi virkavapaalle – panostaakseni yrittäjyyteen.

Vaikka työni on moottoriurheilun parissa niin olen tunnustautunut urheiluhullu. Seuraan innokkaasti kaikkia urheilulajeja. Itse olen ollut mukana aktiivisesti pesäpallo-, jääkiekko ja salibandytoiminnassa.

Myös kulttuuri on lähellä sydäntäni. Olin mukana perustamassa ystäväni kirjailija Juhani Peltosen elämäntyötä vaalivaa kirjallisuuseuraa, jonka ensimmäisenä puheenjohtajana toimi Kalevi Sorsa. Sorsan jälkeen olen toiminut Juhani Peltosen seura ry:n puheenjohtajana ja kasvattanut kirjanhylly metrejäni kiitettävästi vuosi vuodelta. Televisiosta katson uutisia, urheilua ja elokuvia.

Avovaimoni Satu on liikunnanohjaana ja personaltrainer. Satu pelaa maajoukkuetasolla uppopalloa sekä lisäksi miesten SM-sarjaa. Asumme nykyisin kahden lapsemme kanssa Lopella, jossa sijaitsee myös rakas kesäpaikkamme – enoni rakentama – lapsuuteni ajanviettopaikka Pekkala.

Muutama sana arvoista

Usein on kysytty mitä sitten edustat politiikassa?

Minusta poliittisen toiminnan pitää aina perustua arvoihin. Itse olen arvomaailmaltani tietyllä tavalla konservatiivinen. Arvostan perinteisiä arvoja kuten perhettä ja kotia – kun omia lapsia ei vielä ole niin minulle rakkaimmiksi ovat muodostuneet kummilapseni Elias, Venla ja Elisa. Mutta erittäin tärkeässä roolissa minulle on myös oma perheeni ja vanhempani ja lähimmät sukulaiseni. Arvostan perinteitä.

Ajatuksistani löytyy myös liberalismia. Riihimäen valtuustonpuheenjohtaja Kai Heimonen kuvasi minua kerran tekstissään rakentajaksi ja uudistajaksi.

Arvostan yksilöiden ajatuksenvapautta, yksilön vapautta yleensä, mutta myös vastuuta itsestä omasta elämästä, mutta myös läheisistä jotka eivät yksin pärjää.

Elämässäni haluan puolustaa sivistysyhteiskuntaa, moniarvoisuutta ja edistää suvaitsevaisuutta.

Erittäin lähellä sydäntäni ovat myös yrittäjät. Kannatan yrittäjyyttä tukevaa markkinataloutta sekä läpinäkyvää ja avointa hallintoa.

Ehkä olen poliittiselta linjaltani liberaali-konservatiivi tai jotain sellaista.

Päätöksenteossa arvostan aina kokonaisuuksien käsittelyä ja ymmärtämistä. En hyväksy yhden asian ajamista.

Vastuuta on kannettava kaikista ja ennen kaikkea kokonaisuuksista.

Itse ajattelen päätöksentekoa arvoperusteisesti en etujärjestönä – niin, että ajattelen yhteiskuntaa kokonaisuutena en siis vain jonkin tietyn ryhmän näkökulmasta. Etujärjestötoiminta sopii etujärjestöille, mutta ei politiikkaan.

Ehkä tämä kertoo jotain siitä mitä ja miten minä ajattelen.

Kommentit