Valtuustonpuheenjohtaja Timo Heinonen korosti työn tärkeyttä – Lopen kunnanvaltuusto aloitti uuden strategiatyön

Uutiset, maanantaina 18.05.2009

Lopen uusi kunnanvaltuusto aloitti toukokuun puolivälissä uuden kuntastrategian teon. 35-jäseninen valtuusto päätti uudistaa strategian perinpohjaisesti, mutta kuitenkin kunnioittaen vanhoja hyviksi havaittuja linjoja. HAUS:n johdolla tehtävä strategiatyö kestää aina syksyyn asti ja kuluvan vuoden aikana on vielä tarkoitus uudistaa myös kaikkien hallintokuntien strategiat.

– Päätimme tehdä isomman työn nyt kun valtuuston koko kasvoi ja mukaan tuli paljon uusia osaajia. On myös totta, että tilanne on hyvin haastava ja siksi on syytä myös pohtia tarkasti miten palvelut pystymme tulevaisuudessa takaamaan, kertoi Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Timo Heinonen.

Kuntastrategian teko jakaantuu alussa kaksi päiväiseen kokonaisuuteen ja syksyksi on varattu vielä taustatyön ja työstämisen lisäksi kaksi seminaaripäivää.

– Teemme työn nyt kokonaisuudessaan Lopella. Valtuustosalimme on nyt uudistettu ja se toimii tässäkin työssä erinomaisesti. Työ on valtavan iso ja se vaatii vielä paljon lisätyötä siinä vaiheessa kun uudistettu strategia viedään läpi koko henkilöstön ja kuntakentän. Se on johtamiselle iso haaste, pohti Heinonen ja kertoi, että ensimmäisenä päivänä valtuutetut olivat linjanneet ja pohtineet Loppea neljän, kymmennen ja viidentoista vuoden päähän. Näistä töistä nousi esille kunnan keskeiset mahdollisuudet ja myös haasteet.

– No työ on kesken ja annetaan sille nyt rauha. Mutta ei kauhea visionääri tarvitse olla tietääkseen, että talous, kuntatalous ja peruspalvelut on ne joihin nyt keskitymme.

Kommentit