Välttämätöntä – miksi ei automaattista?

Blogi, keskiviikkona 05.12.2012

Olen harmissani en siitä, että eduskunta tänään jälleen lisää rahaa veteraanien kuntoutukseen ja madaltaa kuntoutukseen pääsyä. Vaan siitä, että vuosi toisensa jälkeen tämän asian kanssa pitää tehdä erilaisia kiemuroita ja askelmerkkejä. Minusta veteraanien kuntoutusrahat pitäisi olla itsestään selvyys ja ne rahat pitäisi olla valtion budjetissä ilman kummallisia teattereitakin.

Toivonkin, että tämä on viimeinen kerta kun tällaiseen sorrutaan. Jos aidosti halutaan veteraaneista ja heidän puolisoistaan pitää huolta niin kuin itse haluan niin nämä kuntoutusrahat ovat tästä päivästä lähtien sillä tasolla kuin veteraanimme tarvitsevat valtion jokaisen vuoden budjetissa ilman erillisiä koukeroita. Ja niitä myös lisätään sen mukaan kun veteraanien kunto sitä tarvitsee.

Itse tänään mielelläni osallistun eduskunnan juhlaistuntoon missä ainoana asiana on veteraanit ja heidän kuntoutusrahat. Veteraanien ja lottien ja heidän puolisoidensa panosta isänmaamme eteen emme voi koskaan liiaksi muistaa ja kiittää. Se muisto ei saa koskaan himmetä. Kunnia. Isänmaa.

Ja olen erityisen tyytyväinen, että uusi Tasavallan presidenttimmekin arvostaan veteraaneja aivan uudella tasolla. Tänä vuonna linnanjuhliin on kutsuttu enemmän veteraaneja puolisoineen. Niin sen pitää ollakin. Mielelläni omankin paikkani antaisin näinä vuosina heille kun he vielä keskuudessamme ovat, kovan elämän ja vaikeiden aikojen jälkeen.

Nyt kuitenkin valiokuntiin.

Kello 17.03 ja Lopella. Tänään vielä illalla itsenäisyyspäivän aaton juhlaan Vanajanlinnaan. Hieno päivä saa siis jatkoa. Juuri tuossa laitoin huomiseksi jo frakinkin ojennukseen ja kaiken valmiiksi. Huomenna vielä frakin taskuun perinteikkäät muistot isoisästäni ja isoäidistäni. Heidän muisto siellä mukana Linnanjuhliin. Mutta nyt hetki aikaa kotona ja sitten Hämeenlinnaan.

Yli 1000 vierasta Vanajanlinnan Linnanjuhlissa.

Tänään Itsenäisyyspäivän juhlinta alkoi jo Hämeenlinnassa. Vanajanlinna siirsi aikanaan omat juhlansa aattoon ja se on sopinut meille erinomaisesti. On ollut upea saada olla mukana näissä juhlissa vuosikausia ja aina meno yhtä hauskaa ja vauhdikasta. Tänäänkin Maarit ja Pekka Vihma ja Mika Walkamo olivat kutsuneet linnaansa yli 1000 vierasta ympäri Hämeen ja Etelä-Suomen juhlimaan itsenäistä Suomea. Ja oli hieno jälleen kuulla miten Vanajanlinna Group kasvaa koko ajan. Nythän linnan lisäksi toimintaa ja ravintoloita Hangosta aina Leville asti ja majoitustoimintaa lisäksi vielä Levi Spiritissä ja Luganossakin. Huikea kokonaisuus on syntynyt ja kovalla työllä ja yrittämisellä. Sillekin voi hyvin nostaa maljan ja huomennahan sitten Presidentinlinnassakin juhlimme suomalaisia tekoja itsenäisyyspäivän teemana. Ja työstä ja työtä tekemällähän tämä maa pärjää ja elää ja eikös se niin mennyt, että presidenttikin on työ.

Mutta nyt kello jo yli yhdentoista. Nyt nukkumaan ja huomenna Suomi täyttää 95 vuotta!

Kommentit