Sydämen päälle muistot. Onnea Suomi 95 vuotta! Hyvää itsenäisyyspäivää!

Blogi, torstaina 06.12.2012

Kaunis luminen ja talvinen päivä. Tänään vietämme kotimaamme 95. itsenäisyyspäivää. Meillä Lopella upea musiikkinäytelmä Sillanpään Marssilaulu juhlistaa tätä päivää ja sitten illalla minulla on kunnia saada edustaa meitä Tasavallan Presidentin Itsenäisyyspäivän vastaanotolla.

Illalla siis frakki päälle ja juhlimaan ennätyssuuren veteraani ja Lotta joukon kanssa linnaan. Ja mikä upeaa paikalla myös paljon erilaisissa ammateissa kovaa työtä tekeviä suomalaisia. Ja tottakai menestyneita urheilijoita ja taiteilijoita. Minusta hieno kutsuvieraslista tänä vuonna ja se osoittaa presidentiltämme todella hienoa arvostusta moneen. Koko kansan presidentti.

Minä juhlin tänään itsenäisyyttä. Se tarkoittaa minulle vapauttaa elää vapaassa kotimaassa. Oikeutta aikanaan käydä koulua, opiskella, harrastaa ja nyt myös vaikuttaa oman kotiman asioihin. Se myös tarkoittaa perinnettä ja menneiden sukupolvien työn kunnioitusta ja kiitollisuutta. Ja ennen muuta heitä tänään ajattelen jotka henkensä menettivät tämän Suomen Itsenäisyyden syntyaikoina ja itsenäisyyden ollessa uhattuna Talvisodassa, Jatkosodassa ja Lapinsodassa. He antoivat suurimman mahdollisen panoksen Isänmaallemme. Laittoivat yhteisen hyvän ja yhteisen edun kaiken oman etunsa edelle. Kunnia ja kiitos heille.

Oma vaarini oli myös mukana näissä tapahtumissa ja mumminikin lottana. Heidän muisto lähtee perinteeni mukaan tänäänkin mukaani frakin povitaskussa sydämen päällä Presidentinlinnaan.

Mutta muistetaan rakkaat ystävät se, että Itsenäisyys on lopulta kuitenkin meille tänään iloinen asia. Juhlitaan sitä kunnioituksella, mutta hymyssä suin. Me olemme onnekkaita. Ja kiitollisia.

Kiitos loppilaiset!

Tänään hautausmaan kunniakäynnin jälkeen oli kunnia saada ja ilo ehtiä osallistua Lopen erilaiseen itsenäisyyspäivän juhlaan. Pekka Perkon ideasta ja Risto Aution ja Rosa Aution ohjaamana ja johdolla Lopelle syntyi upea kansanooppera. Sillanpään Marssilaulu taisi kerätä yhteen yli sata loppilaista musiikin ja tanssin harrastajaa ja näin syntyi yhteinen iso musiikkinäytelmä, kansanooppera. Taisi olla niin että vain naispääosan näyttelijä Susanna Ruuttunen oli Hausjärveltä ja pari kuorolaista naapurikunnista mutta kaikki muut loppilaisia tai Lopelta maailmalle lähteneitä. Aikanaan Panu Rajalan tekemänä syntynyt Sillanpään Marssilaulu sai tunteet pintaan. Upea ja koskettava ja tunnelmarikas esitys ja hienoa oli nähdä isoissa päärooleissa ystävät Petri Lindberg ja Aki Harri ja lotat Riitta Joutsi-Hänninen, Sari Riihimaa, Essi Hynynen ja rouvaa näytellyt Marimella Röök. Ja erinomaisesti näytelmän tunnelma heti alussa nosti oikealle tasolle puhallinorkesterin yli puhunut Yrjö Heimonen. Ja tottakai pienet kuorolaiset ja Lucia-kulkue osana näytelmää olivat hienoja.

Kiitokset siis kaikille mukana olleille ja paras kiitos teille varmasti oli täyteen ahtaunut Loppisali ja se, että paikalla oli monta Tammenlehväsukupolven naista ja miestä. 

Nyt jo Helsingissä ja kohta Presidentinlinnaan.

Kello 01.56 ja juuri nukkumaan. Upeat juhlat Presidentinlinnassa takana ja oli jälleen kunnia saada olla mukana ja juhlia itsenäistä Suomeamme ja edustaa Hämettä. 

Muutaman kuvan tänne latailin illalta mitä sain ja huomenna sitten jatketaan arkisten aherrusten parissa rakentaen isänmaata jälleen. Niin se vaan menee.

Kommentit