Valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajiston kanssa EU-asioiden parissa – Aikainen lento Frankfurtiin

Blogi, tiistaina 11.09.2018

Tänään lähdimme aikaisin aamulla eduskunnan Valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajiston kanssa muutamaksi päiväksi Eurooppaa. Olen saanut toimia eduskunnan isoimman valiokunnan puheenjohtajistossa tämän kauden ja nyt myös Kokoomuksen vastaavana valiokunnassamme ja täytyy kyllä todeta, että on ollut yksi urani eniten silmiäavaavista tehtävistä. Talouden iso kuva hyvin aina ajantasalla ja se helpottaa tai joskus vaikeuttaakin tätä muun politiikan tekoa. Onneksi itse olen aina lähestynyt asioita realismin kautta ja jalat maassa ja se on yleensä aina helpottanut niin ihmisten tapaamista useammankin kerran jne. Aikanaan Iiro Viinanen jo minua opasti, että ”Sano Timo aina asiat niin kuin ne oikeasti on. Sen jälkeen sinun on helppo tavata sama henkilö uudestaan ja todeta hänelle, että niin sanoin silloin ja niin sanon nytkin.” Asioiden kaunistelulla ja tyhjillä lupauksilla ei politiikassa pitkään pärjää.

Tänään ensimmäinen tapaaminen EKP:n Pentti Hakkaraisen kanssa ja  myös vierailu Euroopan Keskuspankissa. Illalla vielä junalla sitten Strasbourgiin.

….

Nyt kello 21.50 ja ilta jo tänään Strasbourgissa. Erittäin antoisa avauspäivä EKP:ssä ja huomenna aamusta jatkuu. Palaan aiheisiin.

Kommentit