Valtion Liikuntaneuvoston varapuheenjohtaja Timo Heinonen: Suurtapahtumastrategia nyt reippaasti toteutukseen

Uutiset, lauantaina 10.08.2019

Valtion Liikuntaneuvoston varapuheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen (kok) toivoo tuoreen liikunnan ja urheilun suurtapahtumastrategian etenevän nyt uuden ministerin Hanna Kososen (kesk.) johdolla reippain askelin toteutukseen.

-Uskon, että nyt ministerin tehtävään tarttuva Hanna Kosonen entisenä huippu-urheilijana laittaa tähän työhön vauhtia. Olen todella iloinen, että nyt urheiluministerin tehtävään saatii itsekin entisenä huippu-urheilijana tämän kentän ja myös suurtapahtumien merkityksen laajasti ja erinomaisen hyvin tunteva ministeri, kiitteli ja onnitteli Timo Heinonen tuoretta ministeriä.

Edellisen hallituksen aikana Suomen Olympiakomitea valmisteli yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön, ulkoministeriön, Business Finlandin ja Visit Finlandin, Helsingin, Tampereen ja Lahden kaupunkien   kanssa kansallisen suurtapahtumastrategia missä tunnistetaan ja tunnustetaan liikunnan ja urheilun kansainvälisten suurtapahtumien merkittävä vaikutus Suomen maakuvaan, elinkeinopolitiikkaan sekä liikunta- ja urheilukulttuuriin.

-Tavoite on hyödyntää näitä tapahtumia jatkossa tavoitteellisemmin ja laaja-alaisemmin. Tiedämme mitä esimerkiksi jääkiekon ja salibandyn MM-kisat, Neste Ralli ja Helsinki Horse Show ja monet muut tuovat pienelle maallemme ja myös paikallistaloudelle. Vaikutukset ovat usein suuremmat kuin nopeasti edes ajatellaan, toteaa Timo Heinonen, joka on toiminut 12 vuotta Valtion Liikuntaneuvostossa ja viimeiset neljä vuotta sen varapuheenjohtajana.

-Nyt pitää laittaa strategia käytäntöön. Vahvistaa edellytyksiämme hakea liikunnan ja urheilun suurtapahtumia yhdessä lajiliittojen ja kaupunkien kanssa. Vaikuttavuutta strategian mukaan tullaan tarkastelemaan niin maakuvan, elinkeinopolitiikan kuin liikunnan- ja urheilukulttuurinkin näkökulmista.

Strategiassa ehdotettiin myös oman suurtapahtumaohjausryhmän perustamista nimenomaan koordinoimaan yhteistyötä suurtapahtumien hakemisessa ja järjestelyissä.

-Saamme nyt Suomeen mm. Tampereelle uuden jääkiekkoareenan ja Iittiin kansainväliset mitat täyttävän Kymiringin moottoriradan. Kymiring tulee tulevaisuudessa tuomaan toivottavasti maahamme ainakin MotoGP, Motocrossin ja rallicrossin MM-osakilpailuja. Esimerkiksi sillä paikalla on vain taivas rajana mitä siellä tulee tulevaisuudessa tapahtumaa ja Tampereen kansiareena tuo jääkiekolle ja muille  lajeille ajanmukaiset huipputapahtumaolosuhteet maahamme, totesi Timo Heinonen ja kertoi jo itse odottavansa radan MotoGP:n avaustestejä elokuun 19-20. päivänä.

-Toivotaan, että strategia saadaan käyttöön viimeistään ensi vuoden aikana. Ja kiitosta pitää myös silloin antaa hallitukselle, kun siihen on aihetta. Liikunnan ja urheilun osuus hallitusohjelmassa on varsin hyvä ja toivottavasti myös sen toimeenpanossa edetään tuloksekkain askelin, totesi Timo Heinonen.

Kommentit