Kokoomuksen Timo Heinonen: Hallituksen työllisyystoimet eivät tuo 75% työllisyyttä

Uutiset, torstaina 15.08.2019

Kokoomuksen kansanedustaja ja Valtiovarainvaliokunnan vastaava Timo Heinonen on huolissaan Rinteen hallituksen ensimmäisen talousarvion työllisyystoimista. Hallituksen ohjelma nojaa vahvasti paranevaan työllisyyteen, mutta tosiasiallisesti työllisyyden kasvu on jo pysähtynyt.

-Valitettavasti Rinteen hallituksen ensimmäinen budjetti jää työllisyystoimiltaan varsin vaatimattomaksi. Näillä toiminnalla ei hallitus pääse omaan 75% työllisyysasteeseensa ja se taasen tarkoittaa sitä, että talouspolitiikan pohja murenee, toteaa Timo Heinonen.

Hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikan tavoite on, että työllisyysaste saavuttaa 75 prosentin tason 15–64-vuotiaiden ikäryhmässä vuonna 2023.

-Julkisen talouden tasapainotavoite on vahvasti kiinni työllisyysasteen nousussa. Sitä ei näillä toiminnalla tule tapahtumaan. Valtiovarainministerin budjettiesitys on peräti 2,3 miljardia euroa alijäämäinen ja valtionvelka nousee uusiin ennätyksiin, toteaa Timo Heinonen.

Heinonen toivookin hallitukselta aitoja työllisyyttä parantavia toimia vielä syksyn budjettiriihessä.

-Työnverotusta pitäisi keventää niin, että kenenkään verotus ei kiristyisi varsinkin, kun nyt hallitus on merkittävästi kiristämässä mm. polttoaineiden verotusta. Tehokas keino työllisyyden parantamiseen olisi myös paikallisen sopimisen mahdollistaminen yrityksissä työntekijöiden ja työnantajien kesken. Tästäkin pitäisi saada ratkaisut syksyn aikana, ehdottaa Heinonen ratkaisuiksi työllisyyden kasvulle.

Kommentit